twaróg - 6936 przepisów (strona:242/463)

Pierogi z kaszą jaglaną i białym serem – kuchnia podkarpacka 241

białym serem - kuchnia podkarpacka Składniki na około 60 sztuk: Ciasto: 500 g mąki pszennej 2 łyżki oleju ½ łyżeczki soli około 1 szklanki gorącej wody Farsz: 250 g białego sera (twarogu) 1 szklanka kaszy jaglanej 2 i ¼ szklanki mleka 1 łyżeczka masła dodatkowo w wersji słodkiej: ½ płaskiej łyżki cukru i szczypta soli dodatkowo w wersji wytrawnej: ½ łyżeczki suszonego cząbru, sól

Trzeci talerz
Razowy makaron z wędzonym boczkiem, cukinią, chilli i parmezanem 117

cebulkę dymkę 150 g pokrojonego w kostkę boczku wędzonego 2 ząbki czosnku parmezan do smaku natkę pietruszki odrobinę świeżej kolendry około 1/2 - 3/4 szklanki śmietany kremówki 2 duże łyżki twarogu typu quark, lub gładkiego twarożku kanapkowego. Wstawcie do gotowania wodę jak zacznie wrzeć wsypcie makaron.  Ugotujcie tak aby był al dente. Podsmażcie boczek na rumian, dodajcie cebulkę posiekaną

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Sernik na zimno z borówkami 137

tylko na ochłodę podczas letnich upałów ale wybornie smakuje również jesienią, kiedy za oknem słota :) Zapraszam do wypróbowania przepisu i komponowania swoich ulubionych połączeń owoc - galaretka. 1 kg twarogu sernikowego (może być z wiaderka)250 g margaryny1 szklanka cukru pudru4 żółtka2 galaretki cytrynowe1 galaretka agrestowa1 opakowanie

Krokusowy Dom
Burrata, bekon, bucatini – carbonara na szybko 287

włoskiego rejonu Apulia. Z wierzchu gładki, napięty i kulisty – to sakiewka uformowana z cienkiej mozzarelli, która w środku, pod delikatną skórką, skrywa mięciutki, rozpływający się w ustach mleczny twaróg z dodatkiem świeżej, słodkiej śmietanki. Makaron gotujemy w mocno osolonej wodzie – ja zazwyczaj stosuję na to stary włoski patent – woda ma mieć taki stopień słoności jak woda z Adriatyku. Pozwala

Karo in the Kitchen
Malinowy serek a la Danio 124

polecam miękkie owoce typu: maliny, brzoskwinie, borówki itp.). Dla kogo: dla dzieci dla lubiących odtwarzać sklepowe przysmaki w domowym zaciszu dla chcących wiedzieć "co się je" Składniki 200g twarogu 50g śmietany kremówki (30 lub 36%) 2 łyżki miodu (lub innego słodzidła) 200-250g owoców Wykonanie tradycyjne: Wszystkie składniki włożyć do miski i zblendować na gładką masę. Trzeba to przez

Mania Wypiekania
Ciasto czekoladowe z serem i wiśniami 154

czekolady gorzkiej 120g masła 50g cukru 2 łyżki cukru waniliowego 2 jajka 150 gramów mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szczypta soli Masa serowa: 150g gramów zmielonego twarogu 50g cukru  1 jajko Ponadto: około 250g wiśni (u mnie deserowe w syropie - Rolnik ; mogą być też wiśnie świeże, mrożone, z kompotu, czy z likieru)  Przygotować ciasto czekoladowe

Di gotuje
Śniadanie do szkoły 317

zabiorą domowe śniadanie także do pracy? Polecam z całego serca, tylko sprawdzone przepisy! Startujemy! Bułeczki z ciasta na pizzę, z czarnuszką i ostrą papryką Chrupiące naleśniki na słodko z twarogiem Ciasto czekoladowe Ciasto owsiane Ciabatta z rukola, kiełbasą krakowską i zielonym ogórkiem Czekoladowy budyń z kaszy manny Czekoladowy budyń z kaszy manny z bakaliami Czekoladowa owsianka z orzechami i nasionami

Moja smaczna kuchnia
Hummus 168

skropić oliwą z oliwek i posypać natką pietruszki. Smacznego To też może Cię zainteresować: Tahini Placuszki z pieczonej papryki z ciecierzycą i serem feta Harira Pasta z ciecierzycy i twarogu     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Oryginalny smak
PIEROGI RUSKIE!! 137

wody 2 łyżki oleju 1 łyżeczka soli  Ciasto wyrabiamy  do dokładnego połączenia się składników i odstawiamy na czas przygotowania  farszu.   FARSZ 250 g twarogu 400 g ziemniaków (ugotowanych) 1 zeszklona cebula Składniki na farsz łączymy dokładnie razem - (najlepiej za pomocą maszynki do mięsa). Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ładujemy w pierogi ;) Pierogi gotujemy

BezglutenowaIzabela
Mięciutkie Pierogi Z Mięsem Z Rosołu Oraz Ryżem 574

Bardzo lubię takie pierożki chociaż najczęściej robię ruskie bo jakoś tak szybciej się je robi i zawsze w lodowce znajduje jakiś twaróg którego nikt nie chce jeść ;) Pierogi te nauczyła mnie robić moja mama która od dzieciństwa w ten sposób przerabiała wszelakie mięsko drobiowe z rosołu czy z zupy, plus do tego jakieś kiełbaski, ryż i gotowe. Oczywiście możemy

Gotowanie...to proste !
Kluski na parze ze śliwkami 185

maksa. Najlepsze są ze świeżymi śliwkami chociaż wiem, że są osoby które robią z mrożonymi śliwkami ale dla mnie to już nie to samo. Po sezonie robię kluski z twarogiem. Teraz jest mi jeszcze szybciej i łatwiej bo mam Multicooker Camry CR 6408 w którym można gotować na parze i tak też ugotowałam te kluski. Kluski wyszły bardzo puszyste, śliwki

Ala piecze i gotuje
Tarta twarogowa z grzybami 143

podkarpackich lasach grzybów nie brakuje. Z uzbieranych podgrzybków zrobiłam bardzo smakowitą tartę. Jak zawsze, przygotowałam ją na cieście twarogowym. Smak tarty - obłędny! Ciasto: ok. 2 szklanki mąki 300 dag twarogu 1 duże jajko 1 płaska łyżeczka soli 6 łyżek oleju łyżeczka proszku do pieczenia tłuszcz do formy Nadzienie: 400 g chudego serka śmietankowego 250 g świeżych grzybów (borowików lub podgrzybków

Czerwień i błękit
Biała kiełbasa w piwie 174

przygotowania jest naprawdę prosty, nie wymaga od nas zaawansowanych umiejętności w kuchni. Zabieramy się zatem do pracy. Polecam wam też inny przepis na bazie piwa – zupa piwna z twarogiem . Możesz też zrobić prostą zapiekankę ziemniaczaną . Zobacz mój film z przygotowania potrawy   Składniki – Biała kiełbasa w piwie 4 białe kiełbasy surowe szklanka piwa dwie duże cebule 2 łyżki

Kuchennyviral.pl
Śniadaniowy capri z wiśniami 106

użyłam: 220 g sera typu włoskiego – Capri 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 jajko 2 łyżki ksylitolu 2 garści mrożonych wiśni 1/2 szklanki mleka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Twaróg pokruszyłam, wymieszałam z pozostałymi składnikami. Masę przelałam do płytkiej formy ok. 20 cm średnicy i piekłam 20 minut w 180 st. C. Smacznego dnia moi drodzy

Kucharzyca
FIT SERNIK NA ZIMNO 145

Pyszny i dietetyczny sernik na zimno :) Przepis powstał spontanicznie, a okazał się kulinarnym osiągnięciem ! I Warstwa: 3 i 1/2 łyżeczki żelatyny 50 ml gorącej wody 250 g twarogu 1 opakowanie jogurtu greckiego o smaku borówkowym 1 łyżeczka cukru waniliowego 🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓 II Warstwa 3 i 1/2 łyżeczki żelatyny 40 ml wody 300 ml gęstego jogurtu ok. 150 g świeżych malin i truskawek

Marcepanowa kuchnia

Proponowane wyszukiwania