25cm wyłożyć papierem do pieczenia, Wyłożyć ciasto i dobrze wyrównać wierzch.Piec 0k.20 min w 180º C, Kiedy spód się piecze przygotowujemy masę serową. MASA SEROWA CYTRYNOWA 700 g twarogu (mielonego 2 razy) 5 jajek 0,5 szklanki mleka w proszku 1 szklanka śmietanki kremówki 30% sok z 1 cytryny 1 szklanka drobnego cukru 1 łyżka cukru waniliowego (u mnie
Anielskie wypiekinawet tych mrożonych. Składniki: Forma 24/24 cm Kruszonka na spód: 25 dag mąki pszennej 125 dag masła 100 g cukru pudru 1 jajko Szczypta soli Masa serowa: ½ kg mielonego twarogu 4 duże jajka 25 dag mascarpone 1 budyń waniliowy ½ szklanki mleka w proszku ½ szklanki cukru pudru 1 opakowanie cukru ze skórką cytrynową Dr.Oetker 150 ml słodkiej śmietanki 18% Truskawkowy
Wanilia i KardamonSKŁADNIKI: • 2 szkl. mąki • 1 margaryna z lodówki • 1/2 szkl. cukru • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia • 3 żółtka • 3 czubate łyżki kakao • 1 kg półtłustego twarogu w kostkach • 3 białka • 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej • 1 szkl. cukru, ewentualnie cukier waniliowy • 70 dkg roztopionego masła PRZYGOTOWANIE: Margarynę posiekać nożem z mąką i proszkiem do pieczenia, dodać żółtka, cukier
KUCHNIA POLSKABardzo lekki i smaczny sernik z sezonowymi owocami, czyli truskawkami! Jest wiosna, a niebawem lato, więc trzeba wykorzystać dobroci natury! Składniki: 500g twarogu np. półtłustego 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 3 jaja 1/2 szklanki cukru trzcinowego 1 opakowanie budyniu śmietankowego aromat śmietankowy truskawki Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy pozostałe składniki (oprócz truskawek). Wszystko dokładnie miksujemy
Truskawkowa Fiestamasy serowej. 3. Pierwszą galaretkę rozpuszczamy w połowię wody, czyli 1 szklance i odstawiamy do całkowitego wystudzenia (można a nawet radziłabym wstawić garnek z galaretka do lodowatej wody) 4. Twaróg przekładamy do wysokiego naczynia, dodajemy wystudzoną galaretkę i miksujemy. Sprawdzamy smak (jeśli nam odpowiada to nie dosładzamy) i następnie dodajemy 1 czubatą łyżkę cukru pudru (jeśli lubimy bardzo słodkie, możemy
Gotowanie...to proste !jajek 1,5 szklanki cukru 1,1/4 szklanki mąki 1/4 szklanki kakao szczypta soli 1 łyżeczka octu 1 łyżeczka proszku do pieczenia sernik gotowany 750 g sera twarogu 2 jajka 3 łyżki kakao 40 g masła 3/4 szklanki cukru opakowanie cukru wanilinowego 1 opakowanie budyniu śmietankowego do dekoracji polewa czekoladowa, świeże truskawki i mięta Przygotowanie: ciasto białka
Niezły Młynekostygnięcia. Gdy kapustka będzie już zimna, to odciskamy ją z nadmiaru płynu. Cebulę obieramy, siekamy i podsmażamy na oleju na złoty kolor, dodajemy do kapusty. Do farszu dodajemy również twaróg, posiekany koperek oraz przyprawy do smaku. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Na każdego naleśnika nakładamy farsz, następnie boki składamy do środka i zwijamy krokieta jak roladę tylko bardziej płasko. Jajka
kulinarne odsłony patidługi weekend? Dla kogo: dla sernikożerców dla szukających lekkiego i delikatnego ciasta bez pieczenia dla mających zepsuty piekarnik Składniki na masę: ok. 16 sztuk. herbatników 500 g twarogu sernikowego 300 ml śmietanki 30% lub 36% 2 łyżki cukru pudru 2 galaretki cytrynowe 500 ml wrzątku Składniki na kokosowy wierzch: 50g masła (ćwierć kostki) 1 łyżka cukru 6-7 łyżek wiórek
Mania Wypiekaniapiwa. Nasze piwoszki to absolutny zestaw obowiązkowy do meczu. Jeśli nie przepadamy za kminkiem, piwoszki można posypać makiem, sezamem, czarnuszką lub po prostu grubą solą :) SKŁADNIKI: 250 g półtłustego twarogu 250 g margaryny 250 g mąki 2 jajka 1 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki mielonego kminku białko do posmarowania cały kminek do posypania Wszystkie składniki oprócz mąki wrzucamy do miski
Kuchnia od dwojgagalaretka na wierzchu też musi być przepyszny i taki właśnie przygotowałam moim domownikom. Ja już się o przekonałam,że smakuje wyśmienicie, a Ty wypróbujesz? Składniki: 1 kg sera Twaróg Hanusi MLEKOVITA 6 jajek 1,5 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 kostka Masła Polskiego MLEKOVITA 1 budyń waniliowy 2 łyżki mąki
Z Majeczką w kuchnibotwiny. Bardzo prosta do zrobienia, a efekt fajny. Potrzebujemy: kilka liści kolorowej lub zwykłej botwiny 6 rzodkiewek 10 pomidorków koktajlowych garść dowolnych orzechów 100 g sera feta lub dobrego twarogu. 1 ząbek czosnku 1/2 szklanki oliwy z oliwek 1 łyżka octu balsamicznego. Przygotowanie: Oliwę, ocet oraz przeciśnięty ząbek czosnku łączymy razem. Drobno porwane liście botwiny mieszamy z dressingiem. Na talerzu
ladykitchencudem, ślinię się do monitora na widok tych wszystkich pyszności, które koleżanki blogerki z botwinką przygotowują. Jako souvenir z Polski przywiozłam więc sobie nie tylko dwa kilogramy prawdziwego twarogu, ale też dwa pęczki botwinki. Dzisiaj pokażę, co przygotowałam z pierwszego. Tematem wspólnego gotowania była tym razem botwinka w towarzystwie młodych ziemniaczków i koperku. Czyż nie brzmi rozkosznie...? Tak właśnie pomyślałam
Pożeraczka, czyli raz adobrzespód: 125 g mąki 3 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 90 g zimnego masła 1 jajko masa serowa: 1 kg zmielonego twarogu 2/3 szklanki cukru 1 budyń śmietankowy opakowanie cukru waniliowego 1 jajko dodatkowo: 500 g truskawek 1 łyżka mąki ziemniaczanej Z podanych składników zagnieść kruche ciasto, włożyć do lodówki na godzinę. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Nagrzać
Ania i Marcin gotują