Pyszny deser w wersji FIT? Mam na to mnóstwo pomysłów! Dzisiaj mam dla Ciebie propozycję na serniczki jagodowe. Spód z płatków owsianych i mąki kokosowej, góra z twarogu i jagód. Musisz wypróbować! Składniki (16 sztuk): SPÓD: pół szklanki płatków owsianych pół szklanki mąki kokosowej 3 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki syropu klonowego (lub innego słodzidła w płynie) Wymieszaj wszystko, wyłóż
Mój pomysł namieszamy ostrożnie za pomocą drewnianej łyżki lub szpatułki kuchennej. Na koniec 1/2 paczki drobno posiekanych ciastek Oreo wrzucamy do masy serowej. Wszystko jeszcze raz delikatnie mieszamy i umieszczamy nasz twaróg na spodzie w foremce. Od razu dekorujemy górę naszego sernika pozostałą częścią ciastek. Tutaj może ponieść Cię wyobraźnia i jego wygląd zależy tylko od Ciebie. Możesz użyć ciastek przekrojonych
Programista w kuchniCukry Nyskie . Nie dość, że sernik ładnie się prezentował, to również bardzo dobrze smakował. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Składniki: 500g twarogu sernikowego mielonego 1 kostka margaryny do pieczenia Palma 2 szklanki mleka 5 żółtek 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 5 łyżeczek żelatyny 1 opakowanie 200g herbatników regionalnych Petit Beurre
W garach u GosiSKŁADNIKI: 1250 g półtłustego twarogu (5 kostek po 250 g) 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 4 jajka 1 łyżka aromatu waniliowego 1 łyżka stewii 500 g agrestu (zielony i różowy zmieszany)- dostałam od rodziców z działki 2 szklanki czarnej porzeczki- dostałam od rodziców z działki PRZYGOTOWANIE: Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Przygotuj blaszkę o średnicy 24 cm. Do misy
ClauditteMissCookingbatatów ) bardzo Wam przypadły do gustu, pomyślałem, że wizualnie podobne, wegańskie kluski leniwe , również mogą okazać się dla Was ciekawą propozycją. Co je wyróżnia? Z pewnością użycie tofu zamiast twarogu. Dodatkowo, żeby większe grono mogło skorzystać z przepisu, użyłem mąki ryżowej i skrobi ziemniaczanej i dzięki temu uzyskałem nie tylko wegańskie, ale jednocześnie bezglutenowe kluski leniwe ! Artykuł Wegańskie kluski leniwe
Blendmanktóre stały się pączusiami :) zwykle lenistwo spowodowało brak dziurek 😉 Przepis pochodzi ze strony Małej Cukierenki. Oczywiście jak dla mnie najlepsze tego samego dnia. Składniki: 500 g mąki 450 g twarogu 2 jaja 2 łyżki śmietany 1 łyżka miękkiego masła 3 łyżki cukru 1 płaska łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki wódki lub spirytusu (niestety nie miałam
Gotowanie z pasjąmasła 40 g mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia masa serowa 120 g cukru 120 g czekolady deserowej 2 jaja 2 łyżki kakao 1 łyżka mąki ziemniaczanej 480 g twarogu na sernik 80 g śmietanki 30 % ok 3/4 szklanki wiśni Przygotowanie: ciasto wszystkie składniki sypkie oraz masło połączyć za pomocą miksera następnie dodać jajo i jeszcze
Gotowanie z pasjąlubi kokosa i marakuję będzie zadowolony! Oczywiście można świeżego kokosa zastąpić wiórkami kokosowymi, a marakuję dowolnym, ulubionym owocem, najlepiej sezonowym. Składniki: 500 g twarogu mielonego 250 g sera ricotta szklanka śmietanki 30% (200 ml) miąższ z świeżego kokosa 3 listki żelatyny 300 g ciastek zbożowych pół kostki masła tabliczka białej czekolady (200 g) Dodatkowo: puszka miąższu z marakui
Karczma Honoriettyswoim składzie mąki, więc nadaje się dla bezglutenowców ;) Wystarczy na spód pokruszyć ciasteczka bez glutenu lub je całkowicie pominąć :) SKŁADNIKI: 200 g herbatników 100 g masła 1 kg twarogu sernikowego 2 tabliczki gorzkiej czekolady (min. 70 %) 1 szklanka cukru 4 jajka 330 ml śmietany 30 % - duży kubek ulubiona czekolada na polewę - opcjonalnie Na samym początku wstawiamy czekoladę do kąpieli wodnej
Kuchnia od dwojgarozpuszczenia) w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej. W czasie, gdy żelatyna nam pęcznieje ubijamy na sztywno kremówkę. Pod koniec dodajemy resztę cukru pudru. Do masy maślano-żółtkowej dodajemy twaróg, likier amaretto oraz ubitą śmietankę. Powstałą masę (około 1-2 łyżki) łączymy z rozpuszczoną żelatyną, dokładnie mieszamy, po czym tak zaprawioną żelatynę łączymy z resztą masy. Miksujemy krótko, tylko do połączenia
Smaki Na Talerzuwlać stopione masło. Wszystko razem wymieszać i wyłożyć dno tortownicy o średnicy 24 cm. Schłodzić w lodówce, a w tym czasie przygotować masę serową. Masa serowa 1 kg twarogu 4 jajka 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej Ser skręcić przez maszynkę dwukrotnie, a następnie dodać wszystkie pozostałe składniki i dokładnie zmiksować. Miksujemy krótko
O kuchni z uczuciemkomentować, rozmawiać o jedzeniu. Tak padło na słodkość w słoiku - konfiturę. Z sezonowych owoców - malin, kto ich nie lubi! Najlepsze są świeże, w musli lub makaronem i twarogiem. Ale warto zamknąć je w słoiku kiedy znikną do kolejnego sezonu, otworzyć zimą i cieszyć się ich domowo przyrządzonym sposobem i uzyskanym rezultatem. Ochota przychodzi w najmniej oczekiwanym momencie
Zasmakuj Kuchniprzygotować w zaledwie kilka chwil. ;) A jeśli chodzi o to, jak słodzić, aby nie przesłodzić, najlepiej wejść na: www.uczymyjakslodzic.pl SKŁADNIKI: 200 g melona 200 g arbuza 500 g twarogu sernikowego 2 łyżki jogurtu greckiego 1 płaska łyżeczka żelatyny 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki cukru pudru Królewski Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie ciepłej wody i odstawiamy do napęcznienia
Kuchnia od dwojgajajka 30g odżywki białkowej (ja użyłam smaku kokosowa trufla) 30g zmielonej na mąkę kaszy jaglanej łyżeczka proszku do pieczenia łyżka jagód goi (mielimy razem z kaszą) 50g chudego twarogu opcjonalnie kilka sztuk borówek Sposób przygotowania: Blendujemy ze sobą wszystkie składniki (poza borówkami) na jednolitą masę przekładamy ciasto do silikonowych foremek na muffiny (jeśli dodajemy borówki to upychamy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćłatwy, szybki, efektowny i smaczny sernik. Polecam. Ciasto: 5 żółtek 3 szklanki mąki 250 g margaryny "Kasia" 1 szklanka cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego ( z wiaderka np. President) 7 białek 2 żółtka 1 i 2/3 szklanki cukru 2 opakowania budyniu śmietankowego Dodatkowo: 30-40 dag malin
Praktyczna pl