zrobienia czegoś domowego wydaje się najlepsza , a wcale nie musi być to czynność trudna i czasochłonna . tak jest w przypadku poniższej "zielonej" pasty :) SKŁADNIKI : 200 g twarogu ( może być chudy lub półtłusty , a dla osób z nietolerancją laktozy - bez laktozy ) kilka plasterków awokado garść szczypiorku/bazylii/pietruszki/koperku ( w zależności czym dysponujemy ) 2 łyżki jogurtu Greckiego 1 łyżeczka czubrycy
Marcepanowa kuchniażeby nie było nudy podałam z serkiem czosnkowym, kawałkami wędzonego łososia i dużą ilością koperku. składniki: (na 2 duże lub 4 mniejsze placuszki) 1 jajko 1 łyżka zmielonego twarogu szczypta soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka otrąb pszennych 2 łyżki otrąb owsianych ulubiony serek czosnkowy kawałki wędzonego łososia świeży koperek wykonanie: Wszystkie składniki mieszam dokładnie
babka w formiemojej rodzinie. Gorąco polecamy! :) Tort serowo-truskawkowy (na podstawie przepisu Kwestii Smaku) Składniki: S pód ciasta: 200 g kruchych ciasteczek (maślane, kokosowe) ¼ kostki miękkiego masła Masa serowa: 500 g twarogu sernikowego (u mnie „Mój ulubiony” z Wielunia) 500 g mascarpone 1 szklanka brązowego, nierafinowanego cukru 1 budyń śmietankowy bez cukru 5 jajek Wszystkie składniki na masę serową powinny mieć temperaturę
Moja Mama Gotujewafelkowe słodkości. Zapraszam! SKŁADNIKI: ( 20×20 ) SPÓD: * kruche, kakaowe herbatniki – 250 g * orzechy włoskie – 50 g * masło – 120 g * miód – 1 łyżka MASA SEROWA: * twaróg 3x mielony – 500 g * cukier drobny – 100 g * duże jajko – 1 szt * kakao – 40 g * wanilia – 11 laska * wafelki Lusette mleczne – 6 szt * rozbełtane
Ostra na Słodkowypieki „tłustoczwartkowe” znajdujace się na blogu : Pączki z ziemniakami nadziewane marmoladą Lukrowane pączki z serka mascarpone nadziewane marmoladą Pączki hiszpańskie Pączki z budyniem Chrusty na winie Oponki z twarogu Churros z masą migdałową Pączki z serka mascarpone Pątysie Sycylijskie cannoli z ricottą Faworki robione mikserem Pudrowane poduszeczki Wydrukuj przepis The post Lukrowane pączki z ziemniakami bez nadzienia appeared first
mojewypiekiinietylkomąki pszennej 2 jajka 0,5 kostki margaryny 1 szklanka cukru łyżeczka sody łyżeczka proszku do pieczenia łyżka octu Pączki serowe sposób przygotowania Na stolnicę wysypać mąkę, dodać twaróg i resztę składników. Wszystko ugnieść na jednolitą masę. Przy pomocy wykrawacza, szklanki wykrawać pączki a w środku mniejsze dziurki. Oponki smażyć na złocisty kolor. Aby pączki nie wypiły dużo
Pani domowazwartą konsystencję (jak ciasto na chleb), ale będzie się trochę kleić do rąk. Wyrobione ciasto odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 30 minut. MASA SEROWA: 600 g twarogu kanapkowego (u mnie serek „Mój ulubiony” z cudownym składem, bez dodatków zupełnie zbędnych konserwantów) 2 łyżki ekstraktu waniliowego 2-3 łyżki cukru pudru Do miski dodać serek
gutfutciekawy deser do kawki, to czasem wystarczy nam zwykły czekoladowy wafelek, z którego można wyczarować Trufle wafelkowo-serowe . Składniki: 1 wafelek Lusette smak Cappuccino około 100-150g twarogu półtłustego około 2 łyżki otrębów owsianych 1 łyżeczka dżemu truskawkowe cukier puder do dosłodzenia dodatki do dekoracji różne posypki Przygotowanie: Wafelek skruszam. Wszystkie składniki (bez cukru pudru) przekładam do blendera
Kuchnia co dniacukru, 1/2 kost. drożdży, 3 jajka, 1/2kost. masła, 1szkl. wody Jak już mamy ciasto, umyte i wypestkowane śliwki :) to do dzieła ! Wałkujemy kawałek ciasta i układamy śliwki...można dodać twaróg i posypać cukrem... Zawijamy... Wrzucamy do foremki... Zawijamy drugie tak samo...i wstawiamy do pieczenia na 50 min/ 180 st.C Jeżeli jeszcze mamy ciasto i śliwki to robimy
chleba naszegoDzisiaj kolejna próba wędzenia :) tym razem sery twarogowe. W tym celu zakupiłem zwykłe twarogi w kostce i jeden niby typu włoskiego. Potrzebujemy pojemniki, żeby sery wymoczyć w solance. Można dodać przyprawy, dla smaku, aromatu i koloru :) Sama solanka to 2 łyżki soli kamiennej na litr wody. Jak widać dodałem paprykę, curry, pieprz... W solance trzymamy minimum przez noc :) Potem osuszamy
chleba naszegoWensleydale. Produkowany z mleka owczego następnie krowiego, porastający niebieską pleśnią. Obecnie bardzo rzadko spotyka się ser wnesleydale z niebieską pleśnią. W smaku jest kremowy i trochę przypomina polski twaróg jednak jest twardy, lekko się kruszy. Często spotykany z dodatkami – szczególnie owocowymi jak żurawina czy morele. W hrabstwie Yorkshire ser ten jest jedzony jako dodatek do tradycyjnego ciasta Bożonarodzeniowego lub jabłecznika
wysmienitypopołudnie nastraja do ugotowania czegoś dobrego, rozgrzewającego ciało i ducha. Bardzo lubię ciepłe posiłki, lekkie, z kolorowymi warzywami, po których czujemy się syci, ale nie przejedzeni. Dzisiejszą zapiekankę z twarogu przyrządzam bardzo często. Używam do niej warzyw, jakie akurat mam w domu. Najczęściej
dolcevitainmykitchenwyszło, dlatego odradzam eksperymenty;) ) 1 szklanka wody gazowanej 1/3 szklanki mleka 2% 2 łyżki oleju rzepakowego odrobina oleju (rzepakowego lub kokosowego) do natłuszczenia patelni 250 g twarogu półtłustego 3 łyżki soku pomarańczowego Hortex 2 łyżki jogurtu naturalnego łyżka cukru trzcinowego pomarańcza opcjonalnie puder truskawkowy (zmielone liofilizowane truskawki) do posypania Upieczonego buraka obieramy ze skórki i wraz z truskawkami miksujemy
Mienta blog