twaróg - 6936 przepisów (strona:253/463)

Sernik Kapitański 280

Składniki (na tortownicę 22-24 cm): Spód: 100 g masła 180 g herbatników kakaowych 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej Masa serowa: wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej 75 dag twarogu mielonego ( może być wiaderkowy ) 2/3 szklanki drobnego cukru 4 jajka 200 ml śmietanki 30% budyń śmietankowy ( proszek ) 2/3 szklanki likieru Advocat 100 g czekolady śmietankowo-kawowej ( dwuwarstwowej ) Warstwa śmietanowa

Świat Ciasta
Sernik z truflą czekoladową 188

nawiasach moje zmiany . źródło : "Moje wypieki i desery " Temp. pieczenia 160 C Czas pieczenia : 50 -55 minut Wymiary blaszki : tortownica 24 cm  Składniki: Ciasto : 500 g zmielonego twarogu ( ja użyłam sera z wiaderka Włoszczowa ) 3 jajka 125 g drobnego cukru 200 ml śmietanki kremówki 36 % ( 30 % ) 1 łyżka mąki ziemniaczanej ( można dodać budyniu waniliowego w proszku 2 łyżki

Różne smaki w kuchni
Okrasa łamie przepisy: Pochodzenie ma znaczenie (odc. 151) 261

marynowane buraczki i na wierzch druga część bułeczki. Dekorujemy listkami bazylii. Dobra rada: wielkopolski ser smażony można dostać w dobrych delikatesach lub wykonać samodzielnie, trzeba tylko zdobyć prawdziwy wiejski twaróg, a liczne receptury można znaleźć w Internecie Zupa krem z kiszonych ogórków z pikantną salsą z jabłek Zupa krem z kiszonych ogórków z pikantną salsą z jabłek (źródło: karolokrasa.pl) Składniki

WojnaNaSmaki.pl
Wegetariański żurek z jajkiem i opiekanymi ziemniakami. 163

białej kiełbasie, wędzonej kiełbasie albo wędzonce, - ziemniaki podsmażyć na patelni, w piekarniku lub podać tylko gotowane, - dodatki białkowe: gotowane jajko, plastry podsmażonej kiełbasy, kawałki białej  kiełbasy, wędzony twaróg, - okrasa do zupy, to smażona cebulka lub skwarki z wędzonego boczku. Wegetariańska wersja żurku jest równie smaczna jak ta z dodatkiem mięsa. Opiekane ziemniaki i cebulka z wędzoną papryką nadają zupie

Codziennik Kuchenny
Sernik śmietankowy w kruchym cieście 182

blaszkę  Na kruche ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 3 łyżki cukru pudru 3 żółtka 250g masła, zimnego płaska łyżeczka proszku do pieczenia Na masę serową: 1kg półtłustego twarogu, dwukrotnie zmielonego 5 jaj 100g miękkiego masła szklanka drobnego cukru opakowanie budyniu śmietankowego Dodatkowo: cukier puder do oprószenia Wykonanie: Kruche ciasto: mąkę siekamy z masłem, dodajemy pozostałe składniki i szybko zagniatamy

Smak mojej kuchni
Jajka Faszerowane z Farszem Czerwonym i Zielonym 238

ładnie wyglądają i na pewno ozdobią nasz świąteczny stół . Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania jajek faszerowanych będziemy potrzebować: Jajka z farszem czerwonym 4 jajka ugotowane na twardo 100 g twarogu 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka majonezu do smaku: sól, pieprz Jajka z farszem zielonym 4 jajka ugotowane na twardo 100 g groszku konserwowego około 70 g ugotowanych ziemniaków

Uwaga Babcia Gotuje
Kluski leniwe 164

gram sera chudego 90 gram maki 1 jajko duża szczypta soli dodatkowo: tłuszcz bułka tarta Przygotowanie: Jajko mieszamy za pomocą rózgi do momentu połączenia się żółtka z białkiem. Twaróg przepuszczamy przez praskę lub rozgniatamy widelcem.  Dodajemy mąkę pszenną i jajko. Zagniatamy ciasto, podsypując odrobiną mąki. Z ciasta formujemy wałek, grubość zależy od naszych upodobań, następnie kroimy  ukośnie

Życie zaczyna się w kuchni
Kakaowe babeczki z truskawkami 142

piekarnika, pieczemy 30 minut, w 180st. Babeczki podajemy po przestygnięciu, opcjonalnie oprószone cukrem pudrem. Sernik z kokosową pierzynką Sernik inny niż wszystkie dotychczasowe na blogu. Inny, bo zrobiony z twarogu półtłustego, a nie Zielony koktajl z rzeżuchą Kolejna witaminowa bomba, pod postacią zielonego koktajlu. Tym razem połączenie zdrowia, słodyczy i lekkiej pikanterii. Koktajl dynia – banan Koktajl dynia - banan

NiePieprz.pl
Sernik z advocatem 182

pistacjowy albo cappuccino, na które przepisy znajdziecie na blogu. (zakładka menu- ciasta)  SERNIK z ADVOCATEM Składniki: spód: 150 g dowolnych herbatników 80 g masła masa serowa: 1 kilogram twarogu (najlepiej nie tego z wiaderka) 150 g cukru 1 cukier waniliowy 2 łyżki mleka w proszku 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 jajka 1/2 szklanki likieru Advocat Przygotowanie:  spód: Ciastka

Bon appetit mon amie
SERNIK NA KRUCHYM SPODZIE Z BUDYNIEM CZEKOLADOWYM 225

kuchni!  Składniki na ciasto: (na blachę o wymiarach 31cmx21cm) 1,5 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru pudru 100 g masła 1 żółtko Masa serowa: 800 g mielonego twarogu 1 budyń śmietankowy z cukrem 1/2 szklanka cukru 125 g miękkiego masła 3 jajka skórka otarta z 1 sparzonej cytryny 1 op. cukru wanilinowego dodatkowo: 3 budynie czekoladowe

Walijskie Pichcenie
Pomarańczowa Babka Twarogowa 190

niepełne łyżki masła/margaryny 2-3 łyżki cukru kilka kropel esencji pomarańczowej Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową ! 1. Masło/margarynę ucieramy z cukrem na puszysta masę. Dodajemy twaróg, a następnie po jednym jajku cały czas miksując. Teraz ocieramy skórkę z pomarańczy która wcześniej powinna być porządnie wymyta i sparzona. 2. Na koniec dodajemy partiami mąkę wymieszaną z proszkiem

Gotowanie...to proste !
puszysty, malinowy sernik w polewie z białej czekolady 206

dodajemy żółtka. Ucieramy na gładką, puszystą masę. Dodajemy śmietankę i miksujemy jeszcze przez chwilę (śmietana nie musi być ubita, powinna jedynie połączyć się z jajkami i cukrem). Następnie dodajemy twaróg i maliny, łączymy z pozostałymi składnikami. Na koniec w misce lądują budynie śmietankowe, mieszamy je z masą serową tak, aby nie było grudek. Całość wylewamy na podpieczony spód. Ponownie wkładamy

Cook&Love
USMIECH LATA I BURRITO (SLODKO-KWASNY LOSOS Z GRILLA W SOSIE Z PRAZONYM MAKIEM w tortilli)) 139

limonki, sok z limonki oraz przyprawy - polewamy filety, tak aby marynata dokładnie pokryła rybę, przykrywamy, odstawiamy w chłodne miejsce na min. 10 minut. Krok 2. Przygotowujemy sałatkę "UŚMIECH LATA" : twaróg kroimy w drobną kostkę, oprószamy solą oraz tymiankiem. Liście sałaty oczyszczamy, płuczemy, osączamy i rwiemy na małe kawałki. Owoce płuczemy, osączamy. Wszystkie składniki na sos sałatkowy łączymy i dokładnie mieszamy

Moja Książka Kucharska
Kołocz śląski z serem 192

Cukier – 50g Masło – 70g Wanilia – nasiona z 2 lasek Szczypta soli Żółtka – 4 sztuki Masło i bułka tarta do posmarowania foremki Białko do posmarowania ciasta Składniki – masa serowa: Twaróg mielony – 275g Żółtka – 2 sztuki Cukier – 80g Rum – 2 kieliszki Rodzynki (np. firmy Kresto) – 4 łyżki Migdały mielone (np. firmy Kresto) – 2 łyżki Skórka z pomarańczy (np. firmy Kresto) – 2 łyżki

Kuchnia Bon Appetit
Sernik pomarańczowy 207

kakaowy: 65g ciemnej czekolady 65g miękkiego masła 50g drobnego cukru do wypieków 1 jajko 40g mąki 1 łyżeczka przyprawy korzennej do piernika (opcjonalnie)   Na masę serową: 1 kg twarogu, dwukrotnie zmielonego szklanka cukru 5 jajek pół szklanki kremówki 30% lub 36% 3 łyżki mąki pszennej łyżeczka ekstraktu z wanilii kilka kropel aromatu pomarańczowego lub 2 łyżki likieru pomarańczowego skórka

Smak mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania