twaróg - 6936 przepisów (strona:262/463)

Awanturka – pasta rybna 128

kółko, bo były to jedyne w miarę wegetariańskie rzeczy w tym przybytku.   Składniki: 2 małe puszki wędzonych sardynek albo 1 większa (razem z olejem) 200 g tłustego twarogu 2 łyżki keczupu mała posiekana cebula szczypta soli świeżo zmielony czarny pieprz po pół łyżeczki słodkiej papryki w proszku i wędzonej lub ostrej papryki w proszku szczypiorek lub dymka do dekoracji

Ugotowane pozamiatane
Słodkie środy - Korzenny sernik gotowany 214

korzennych przypraw dodaje mu świątecznego charakteru, ale my polecamy go zarówno na co dzień jak i od Święta. Korzenny sernik gotowany Składniki : Ciasto : 1 kg twarogu mielonego (u mnie z wiaderka)  600 g ciastek korzennych  200 g masła  3/4 szklanki cukru  100 ml mleka  3 budynie śmietankowe bez cukru

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
serowy torcik a la ambasador 128

trzy równe blaty. Jajka roztrzepać z jogurtem, wlać na wrzące mleko, wymieszać, trzymać na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając do chwili, aż wytrąci się twaróg i oddzieli serwatka. Całość wylać na wyłożony czystą ściereczką durszlak, odstawić na min 3 godziny tak, żeby płyn mógł swobodnie odciekać. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puch, następnie dodawać partiami

6niebo
uszka z oscypkiem i żurawiną 175

sera twarogowego ok 300 g gotowanych ziemniaków 2 małe oscypki wędzone garść żurawiny sól, pieprz do smaku Oscypki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z pokruszonym twarogiem i przeciśniętymi przez praskę ziemniakami. Dodać posiekaną żurawinę i przyprawy. Wyrobić na jednolitą masę. Mąkę przesiać, posolić, partiami dodawać jogurt (tyle, żeby ciasto było gładkie i elastyczne). Ciasto rozwałkować na oprószonej mąką

6niebo
Sernik waniliowy z żurawinami 142

nakłuć widelcem. Podpiec w 180°C przez ok. 12- 15 minut - do lekkiego zezłocenia. Wyjąć, odstawić do przestudzenia. W tym czasie przygotować masę serową. Masa serowa 700 g zmielonego twarogu 180 g drobnego cukru 3 jajka 125 ml śmietany 18% 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżka kaszy manny 220-250 g świeżych lub mrożonych żurawin

Pełny talerz
Serniczkowe muffiny na korzennym spodzie 148

zrezygnować ze spodu. Babeczki doskonale zachowują swój kształt i się nie rozpadają. Z podanych składników wychodzi ok. 40 muffinek. SPÓD: MASA SEROWA:  200 g ciasteczek korzennych  1 kg twarogu sernikowego w wiaderku  100 g masła  3/4 szklanki cukru  1 łyżeczka ekstraktu z wanilii* DEKORACJA:  3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej  100 g śmietanki  4 duże jajka  5 łyżek cukru pudru

Kuchnia od dwojga
Menu na Wigilię 4227

sosie piwnym (po królewsku na szaro) z dodatkiem włoszczyzny, rodzynek i startych pierniczków 2.        Pierogi z kapustą i grzybami lub na słodko z twarogiem 3.        Groch z kapustą 4. Smażony karp Smażone kawałki karpia Obowiązkową przekąską na zimno jest karp w galarecie wraz z dodatkiem warzyw oraz smażone

Ugotować
Naleśniki z serem i dżemem mandarynkowym 141

część mleka (1,5 szklanki) oraz wodę. W ten sposób unikniemy grudek ;) Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni teflonowej przeznaczonej do naleśników z kroplą oleju.  Nadzienie serowe: -250g twarogu -2 łyżki śmietany -1 łyżka cukru pudru -1 łyżeczka cukru wanilinowego oraz dżem mandarynkowy Do miski dodać ser, śmietanę oraz cukier, wszystko dokładnie wymieszać. Naleśniki podawać z serem i dżemem

Receptura smaku
Kokosowy sernik dla diabetyków i osób na diecie bezglutenowej (najlepszy) 181

posmakuje każdemu - nawet dla wielbicieli niezdrowych i kalorycznych słodkości. Zaskakuje konsystencją oraz smakiem - dlatego też wszelkie urozmaicenia są zbędne. Koniecznie spróbujcie sami!!! (Tortownica o średnicy 16 cm) 400g zmielonego twarogu (użyłam dobrej jakości z wiaderka) 80g cukru kokosowego  2 jajka 50 ml oleju roślinnego 3 łyżki mąki kokosowej (płaskie)  3 łyżki wiórek kokosowych (płaskie; u mnie

Di gotuje
Piernik z marcepanowym sernikiem 123

jajka 1/2 szklanki śmietany 18% 2 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki sodu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 1 opakowanie przyprawy do piernika SERNIK MARCEPANOWY: 750g zmielonego twarogu 250g sera ricotta 200g masy marcepanowej 1/2 szklanki śmietanki 30% 1/2 szklanki cukru 3 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki likieru amaretto POWIDŁA: 1 1/2 szklanki powideł śliwkowych

Smaki Na Talerzu
Sernik z limonką i liczi 279

godziny Składniki: Spód: Pół kostki półmiękkiego masła 2 szklanki mąki pszennej 650 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2,5 łyżki cukru pudru Masa serowa: 1kg twarogu sernikowego z wiaderka  Pół kostki masła rozpuszczonego i ostudzonego 7 jajek 1 opakowanie budyniu z prawdziwą wanilią i 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 i 1/4 szklanki cukru Starta skórka

Kuchnia PROzdrowotna
Kanapka z Omlecikiem 169

kcal) Składniki: jajka 2 sztuki sól i pieprz do smaku oliwa do smażenia bułki 2 sztuki (ok. 80g jedna) sałata pomidory 2 sztuki ser 2 plasterki (żółty lub twaróg) Wykonanie: Jajka roztrzepujemy widelcem i przyprawiamy. Wylewamy na rozgrzaną patelnię posmarowaną oliwą. Smażymy do momentu aż omlecik się zetnie. W tedy składamy na pół. Bułki kroimy na pół i podajemy

rabarbarowo
Zapiekanka żytnianka z makową nutą 227

nadchodzących świąt. Nie wiem jak Wam, ale mi święta kojarzą się z makiem i pysznymi makiełkami oraz makowcem mojej kochanej mamy:) Składniki (całość około 540 kcal): jajko 125g chudego twarogu 10g suchego maku (mielimy) około 15g rodzynek 30g płatków żytnich 100g dojrzałego banana klika kropel olejku migdałowego 10g migdałów (do dekoracji:) opcjonalnie coś do dosłodzenia Sposób przygotowania: Do blendera wrzucamy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
KOKOSOWY SERNIK KRÓLEWSKI 9060

łyżeczka aromatu kokosowego; Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.  Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Masło utrzeć z cukrem na jasną puszystą masę. Dodawać po łyżce twarogu cały czas miksując na wolniejszych obrotach miksera. Następnie dodać całe jajka i zmiksować. Na sam koniec wmiksować śmietankę kokosową lub mleczko kokosowe, wiórki kokosowe, obie mąki i likier lub aromat

In my kitchen
Placek z serem i makiem 251

makiem Składniki: 5 jajek 20 dag margaryny 30 dag mąki 25 dag cukru pudru 1/2 szklanki mleka pół szklanki maku 2 łyżeczki proszku do pieczenia około 2 szklanek twarogu, sera białego wymieszanego z 3 łyżkami cukru pudru i kilkoma kroplami aromatu waniliowymi do dekoracji łyżka kakao Przygotowanie: Margarynę, żółtka, cukier utrzeć na jednolitą masę.  Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem

Tagebuch po polsku

Proponowane wyszukiwania