twaróg - 6936 przepisów (strona:263/463)

Racuchy z twarogiem, Junior Mint (Seinfeld) 205

racuchy przygotujesz błyskawicznie. Dodaj ulubione dodatki i gotowe. Mnie smakują z jogurtem słodzonym miodem i malinami. Inspiracja stąd . Składniki: 2 jajka 1 szklanka mąki ½ szklanki mleka 20 dag rozdrobnionego twarogu 1 szczypta soli 1/3 łyżeczki sody 2 łyżki cukru 4-5 łyżek oleju Ubij białka na sztywno, dodaj żółtka i pozostałe składniki. Wymieszaj (jeśli ciasto jest za rzadkie, dodaj jeszcze

Qlinarnie i Qlinarnie
kulki serowe w prażonych orzechach 210

składniki: 200 g twarogu śmietankowego 100 g sera topionego 100 g posiekanych prażonych migdałów 2 łyżki zmielonych orzechów włoskich 100 g łuskanych prażonych pestek z dyni wykonanie: Serek śmietankowy mieszamy z serkiem topionym oraz ze zmielonymi orzechami włoskimi. Łyżeczką nabieramy porcje masy i w dłoniach formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę obtaczamy w uprażonych i posiekanych migdałach. Na półmisku

Domowy Smak Jedzenia
KASZA JAGLANA Z GROSZKIEM I JAJKIEM SADZONYM 188

chili drobno pokrojonej 1/2 limonki lub cytryny (skórka i sok) kilka listków świeżej bazylii sól morska, świeżo zmielony czarny pieprz 25 g masła 1 łyżka oliwy DODATKOWO: 100 g twarogu wymieszanego z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, 2 łyżkami jogurtu naturalnego oraz szczyptą soli i pieprzu WYKONANIE Kaszę płuczemy na sicie, aż wypływająca woda będzie klarowna. Wkładamy do rondelka, wlewamy

cool and minty
ROGALIKI DROŻDŻOWE Z MAKIEM I SEREM 156

DODATKOWO :  1 szklanka masy makowej 250 g twarogu utartego z 3 łyżkami cukru ewentualnie powidła                                                                  WYKONANIE :  Drożdże rozkruszamy i mieszamy w ciepłym mleku aż się

Kulinarne Fantazje Marioli
SERNIK GOTOWANY NA CIASTKACH 154

PRZYGOTOWANIE :  W dużym garnku rozpuszczamy margarynę, dodajemy cukry i mieszamy. Następnie dodajemy mielony twaróg, kiedy lekko się podgrzeje wbijamy jajka i energicznie mieszamy. Budynie mieszamy z mąką ziemniaczaną w mleku, wlewamy do gorącego sernika i energicznie mieszamy aż masa serowa zgęstnieje.  Foremkę o wymiarach 20/30 wykładamy folią aluminiową. Dno blaszki wykładamy warstwą herbatników, wylewamy na nie część masy

Kulinarne Fantazje Marioli
MUFFINKI SERNIKOWE Z OWOCAMI 164

kakao i cukier. Wymieszać do rozpuszczenia się składników i zagotować. Odstawić i ostudzić, następnie dodać konfiturę, jajka, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszać do połączenia się składników.  Twaróg przekładamy do miski i mieszamy z cukrem, budyniem, jajkiem i olejem. W razie konieczności dosładzamy.  Papilotki na muffinki rozkładamy do formy na muffinki. Nakładamy po łyżce ciasta czekoladowego, resztę

Kulinarne Fantazje Marioli
SERNIK OREO 154

Przygotowanie :  Składniki ciasta zagniatamy, w razie konieczności dosypujemy mąki Szymanowskiej. Zawijamy w folie aluminiową i odkładamy na 1 godziną do lodówki. Zimne ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim tortownicę. Twaróg przekładamy do miski, dodajemy cukry, jajka, olej i miksujemy. Zmniejszamy obroty i dodajemy mąkę, po zmiksowaniu wlewamy śmietanę i mieszamy. Ser wylewamy na kruche ciasto. Ciasteczka oreo przecinamy na pół

Kulinarne Fantazje Marioli
Dębska kawa żołędziówka 146

zostaliśmy ugoszczeni iście po królewsku, tak jak przystało na szlak Wielkiego Gościńca Litewskiego, a to za sprawą właścicielki Pani Bogusławy Retkowskiej. Oprócz dębskiej kawy żółędziówki degustowaliśmy babkę ziemniaczaną z twarogiem,  świeży chleb ze smalcem, domowe ciasta  oraz wspaniałe nalewki. Nie zabrakło również czasu na tańce, a do tańca i nie tylko grali Panowie :  Stanisław Ptasiński z Wielgolasu

królestwo garów
WANILIOWY SERNIK Z MUSEM TRUSKAWKOWYM 197

papierem do pieczenia (tylko spód). Masę ciasteczkową wyłożyć na dno, wyrównać. Schłodzić przez minimum 30 minut w lodówce. SKŁADNIKI NA MASĘ SEROWĄ ( wszystkie składniki w temperaturze pokojowej) 500 g twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie  2 jajka ( ja użyłam swojskich, z wolnego wybiegu, wtedy sernik ma ładną barwę) pół szklanki śmietany kremówki 36% 3 łyżki soku z cytryny

Calzonella.com
SERNIK CAPPUCCINO 196

sernik z formy, polej kawą, na wierzch nałóż bitą śmietanę i wiórki czekoladowe.   *Lub ciasteczek typu „sablés” albo herbatników czekoladowych. ** np. twarożku Mój ulubiony lub Philadelphia, lub mielonego twarogu sernikowego z wiaderka. *** Typu Śmietana Szefa Kuchni Danone 22%. **** Płynną czekoladę możesz również rozprowadzić na szklanej lub porcelanowej płycie. *****Połam czekoladę na kawałki i włóż je do miski postawionej

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Sernik na zimno z ricotta 227

małych (metalowe obręcze o średnicy 12 cm) Spód na sernik 150 g zmielonych digestive 50 g rozpuszczonego masła Masa serowa 500 g sera ricotta lub twarogu 200 g cukru 10 listków żelatyny 2 łyżeczki waniliowego ekstraktu ½ l śmietanki 1 łyżka soku z cytryny skórka otarta z jednej cytryny Dodatkowo 450 g sezonowych owoców 4 łyżki cukru 1 listek żelatyny Namocz

codojedzenia
Smażone ciasto drożdżowe z twarogiem i karmelizowanymi malinami 104

danie zobaczyłem w telewizji dawno temu i wydaje mi się, że był to program Okrasy. Zapamiętałem sam pomysł a mianowicie podsmażone ciasto drożdżowe z twarogiem a do tego gorące karmelizowane maliny. Doskonały poranek. Słońce, ciepło i takie śniadanie

Milion Smaków
Jogurtowe BOUNTY 289

zabierałam w pojemnikach do pracy. Idealne do porannej kawy. Tym razem postanowiłam trochę je urozmaicić i wyszło pyszne a'la BOUNTY. PRZEPIS CIASTO ✔ 3 białka, 3 żółtka ✔ 200g twarogu ✔ 2 łyżki mąki kukurydzianej, 2 mąki z cieciorki i 1 mąki kokosowej @purerein ✔ 3 łyżki wiórek kokosowych ✔ 2 łyżeczki proszku d/p ✔ ksylitol @purerein   Białka ubijamy na sztywno i dodajemy pozostałe

Tetiisheri
Drożdżówki z serem i truskawkami 122

przepisy znajdziecie tutaj 250 ml  mleka 100 g masła, roztopionego 1/2 szklanki cukru 2  jajka 30 g drożdży świeżych 3,5 szklanki mąki pszennej Nadzienie: 250 g twarogu zmielonego 1 żółtko cukier do smaku truskawki Wszystko razem ugnieść widelcem na gładko. Wykonanie: Drożdże rozkruszyć w kubeczku dodać łyżeczkę cukru oraz 3 łyżki letniego mleka oraz 1 łyżeczkę mąki

O kuchni z uczuciem
Sztuka fermentacji 184

drożdżach, które nas otaczają, poprawiają nasze zdrowie i są odpowiedzialne za smak sfermentowanego jedzenia, to właśnie na tym ostatnim się skupcie. Wiemy, jak lubicie podjadać jogurty, kefiry, maślanki, twarogi i sery dojrzewające, szynkę prosciutto, vinho verde, zupę miso, kimchi i fermentowane tofu. Wiemy, że coraz częściej szukacie najlepszych piw z małych browarów. Wiemy, że pijecie cydr i lejecie do wszystkiego

GRUBY WAŁEK