gramów stopionego, schłodzonego masła -1 łyżka mąki ziemniaczanej - herbatniki na dno formy Wykonanie: Jaja ubijamy z ksylitolem i cukrem waniliowym na puch, dodałam zmielony twaróg oraz ugotowane zmielone ziemniaki . Masło rozpuściłam i letnie dodałam do reszty składników, mąkę również dodałam na samym końcu.Formę wyłożyłam papierem do pieczenia, wyłożyłam herbatniki na dno i przelałam połowę masy.Rodzynki obtoczyłam
Różowa kuchnia5szt (30 g) korniszonów, posiekane sól, pieprz do smaku do podania 1 -2 łyżki oleju roślinnego szczypta papryki do posypania przygotowanie Dobrze wymieszać kremowy serek z twarogiem , kminkiem, papryką, musztardą, solą i pieprzem na bardzo gładką masę . Można to zrobić w robocie. Kapary i korniszony drobno posiekać. Przełożyć masę do miski, dodać kapary i korniszony. Dobrze wymieszać
Stare Garyplacuszków 250 gr sera twarogowego 2 czubate łyżki mąki + do obtoczenia 1 jajko 1/2 główki cebuli zeszklonej 2 szczypty proszku do pieczenia sól, pieprz do smaku 1. Twaróg rozdrabniamy widelcem, dodajemy do niego mąkę, szczypty proszku do pieczenia oraz jajko. Mieszamy. Na koniec dodajemy zeszklona cebulkę oraz sól, pieprz do smaku. 2. Zwilżonymi dłońmi formujemy placuszki i obtaczamy
Gotowanie...to proste !rosół,solimy i pieprzymy .Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy.Zagotowujemy wszystko ,zabielamy śmietaną wymieszaną z mąką pszenną.Zioła płuczemy ,osuszamy,odrywamy listki od gałązek i siekamy.Robimy teraz kluseczki:twaróg łączymy z mąką ziemniaczaną,żółtkiem i posiekanymi ziołami.Przyprawiamy solą i pieprzem.Formujemy małe kluseczki,gotujemy je w lekko osolonej wodzie.Zupę przelewamy do talerzy,a do środka wkładamy kluseczki.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiDlaczego na serwatce?Ponieważ została po robieniu domowego twarogu a nie lubię marnowania żywności.Trochę inne niż zwykle ale również smaczne. Składniki: 2 szkl serwatki 2 szkl mąki pszennej 1 jajko 2 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju+do smażenia Przygotowanie: Serwatkę,mąkę,jajko,cukier,proszek do pieczenia i 2 łyżki oleju miksujemy razem
słodkie i nie tylko historie kulinarnesłodką masą oraz przepysznym puree malinowym. Koniecznie sami spróbujcie! Polecam! (Tortownica o średnicy 22 cm) Spód: 200g kruchych ciasteczek/herbatników 50g masła/margaryny Masa: 500g kilkakrotnie mielonego twarogu (może być dobrej jakości z wiaderka) 150g śmietanki 30-36% 3 jajka 190g cukru (można odrobinę mniej) 10g cukru waniliowego 1 opakowanie budyniu waniliowego (40g) 2 łyżki soku z cytryny
Di gotujesmaki Grecji? Jeśli tak to warto spróbować twarożku o smaku tzatziki. Doskonały na śniadanie lub kolację. Czas przygotowania i ilość porcji 10 minut, około 4 porcji. Produkty 1 opakowanie twarogu półtłustego, 1/2 ogórka, ząbek czosnku, sól. Przygotowanie Twarożek przełóż do miski i dokładnie rozgnieć widelcem. Ogórek umyj i obierz, a następnie pokrój w drobną kostkę. Dodaj do miski wraz
Fit&Fast KitchenPierwszy raz robiłam takie kotleciki z twarogu i bardzo żałuję, że dopiero teraz je odkryłam. Wcześniej smażyłam nieco podobne placki, ale na słodko ( Serniczki z patelni ). Na pewno będę jeszcze eksperymentować z różnymi dodatkami np. suszonymi pomidorami, szczypiorkiem czy żółtym serem, bo masa twarogowa stanowi idealną bazę. Kotleciki robi się szybko i są naprawdę pyszne. Przypominają nieco farsz do pierogów
Bulliotaka porcja słodyczy i czekolady jest dla duszy jak balsam dla ciała:D składniki: spód: 200 g kakaowych herbatników 100 g masła masa serowo-czekoladowa: 1 kg trzykrotnie zmielonego twarogu 3 tabliczki czekolady ( u mnie pół na pół mleczna i gorzka) 300 ml śmietany kremówki 5 jaj 1/2 szkl cukru polewa: 1/2 tabliczki czekolady (moja z orzeszkami arachidowymi) odrobina mleka
6nieboziemi częstochowskiej. ,,Polewka to staropolska nazwa zupy. Podstawą takiej zupy często było kwaśne mleko, maślanka lub serwatka – produkty mleczne dostępne w gospodarstwie, często będące produktami ubocznymi wyrabiania masła lub twarogu. SKŁADNIKI na 4 porcje 1 l maślanki 250 ml słodkiej śmietany 1 żółtko 1 łyżka mąki pszennej 100 g boczku
Dieta moja pasjawegańskiego sernika z...orzechów nerkowca. Sernik był delikatnie zielony dzięki matcha, czyli sproszkowanej zielonej herbacie. Smak naprawdę cudowny! Porównać go można do smaku tradycyjnego sernika z dobrej jakości twarogu. Gdybym nie wiedziała z czego jest zrobiony, to nie wpadłabym na to, że to orzech. Po serniku przyszła kolej na praliny, a potem kawę. Ja wybrałam matcha latte, czyli zieloną herbatę
Codzienna kuchnia niecodziennatradycyjne pierogi, pieczone i inne. Ciasto 500 g mąki pszennej 2 jajka 200 ml mleka 30 g świeżych drożdży 100 g masła 6 łyżek cukru Ser 400 g twarogu 1 żółtko cukier do smaku Wszystkie składniki ugnieść widelcem. Ciasto: Zaczynamy od przygotowania rozczynu . Drożdże wraz z jedną łyżką cukru i trzema łyżkami mleka rozetrzeć na gładko i odstawić
O kuchni z uczuciem