twaróg - 6936 przepisów (strona:267/463)

Kolorowe śniadanie 167

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kolejna śniadaniowa propozycja: dwa plastry szynki długo dojrzewającej, plaster twarogu. mix sałat, pomidorki koktajlowe z makaronikiem z awokado, plasterki białej rzodkiewki z kiełkami a do tego dwie grzanki z masłem czosnkowym. Czy może być coś pyszniejszego? Pewnie tak, ale spróbujcie tego śniadania 😊 Szybko, pysznie, z bogactwem witamin. Do tego proponuję szklankę soku pomarańczowego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Kulinarne przemyslenia
Serniko - jabłecznik 146

małą modyfikacją. Składniki: ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki drobnego cukru 1 kostka masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 całe jaja 3 żółtka masa serowa: 500 g twarogu 1 budyń śmietankowy 150 g masła 3/4 szklanki cukru 2 jajka masa jabłkowa: 1 kg jabłek pół szklanki cukru galaretka Wykonanie: ciasto: Masło utrzeć na gładką masę z cukrem. Kolejno

Pysznie & Pięknie
Torcik serowy 110

obrotach miksera dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wylać do tortownicy. Piec w temp. 170°C przez około 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Wystudzić i przekroić. Twaróg, masło, jajka i cukier podgrzewać w rondelku. Gdy wszystkie składniki się połączą zagotować. Masę rozdzielić do dwóch rondelków i oba nadal trzymać na wolnym ogniu. Do jednej masy dodać

Pysznie & Pięknie
RAJSKI UCIERANY SERNIK Z BRZOSKWINIAMI 192

składników zagnieść ciasto. Podzielić je na dwie części, jedna 3/4 drugą 1/4. Ciasto włożyć do lodówki. *Masło utrzeć z cukrem. Dodać całe jajka, ucierać. Po trochu dodawać mąkę, następnie twaróg, nie przerywać ucierania. Na duża blachę wyłożyć większą część ciasto, na nie masę serową. każdą połówkę brzoskwiń pokroić na 4 części, wyłożyc na masę serową. NA brzoskwinie wylewamy piane ubitą

Z Majeczką w kuchni
Serowe sylwestrowe Fondue z żórawianą, czosnkiem, tymiankiem i chili - Zapiekany ser Langres 241

zapiekać sera dłużej niz podany czas bo ser straci płynna konsystencję przez to, że białko zetnie się w nim zbyt mocno i ser będzie po prostu gruzełkowaty jak twaróg. Podawać gorący prosto z pieca maczając w nim na chrupiąco zapieczone długie paluszki wykrojone z bułki lub chleba. Również podłużne krakersy świetnie się nadają do nabierania fondue. Do sylwestrowego Fondue trzeba

Sztuka gotowania w/g Samiry
Awanturka – pasta rybna 105

kółko, bo były to jedyne w miarę wegetariańskie rzeczy w tym przybytku.   Składniki: 2 małe puszki wędzonych sardynek albo 1 większa (razem z olejem) 200 g tłustego twarogu 2 łyżki keczupu mała posiekana cebula szczypta soli świeżo zmielony czarny pieprz po pół łyżeczki słodkiej papryki w proszku i wędzonej lub ostrej papryki w proszku szczypiorek lub dymka do dekoracji

Ugotowane pozamiatane
Słodkie środy - Korzenny sernik gotowany 196

korzennych przypraw dodaje mu świątecznego charakteru, ale my polecamy go zarówno na co dzień jak i od Święta. Korzenny sernik gotowany Składniki : Ciasto : 1 kg twarogu mielonego (u mnie z wiaderka)  600 g ciastek korzennych  200 g masła  3/4 szklanki cukru  100 ml mleka  3 budynie śmietankowe bez cukru

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
serowy torcik a la ambasador 115

trzy równe blaty. Jajka roztrzepać z jogurtem, wlać na wrzące mleko, wymieszać, trzymać na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając do chwili, aż wytrąci się twaróg i oddzieli serwatka. Całość wylać na wyłożony czystą ściereczką durszlak, odstawić na min 3 godziny tak, żeby płyn mógł swobodnie odciekać. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puch, następnie dodawać partiami

6niebo
uszka z oscypkiem i żurawiną 143

sera twarogowego ok 300 g gotowanych ziemniaków 2 małe oscypki wędzone garść żurawiny sól, pieprz do smaku Oscypki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z pokruszonym twarogiem i przeciśniętymi przez praskę ziemniakami. Dodać posiekaną żurawinę i przyprawy. Wyrobić na jednolitą masę. Mąkę przesiać, posolić, partiami dodawać jogurt (tyle, żeby ciasto było gładkie i elastyczne). Ciasto rozwałkować na oprószonej mąką

6niebo
Sernik waniliowy z żurawinami 126

nakłuć widelcem. Podpiec w 180°C przez ok. 12- 15 minut - do lekkiego zezłocenia. Wyjąć, odstawić do przestudzenia. W tym czasie przygotować masę serową. Masa serowa 700 g zmielonego twarogu 180 g drobnego cukru 3 jajka 125 ml śmietany 18% 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżka kaszy manny 220-250 g świeżych lub mrożonych żurawin

Pełny talerz
Serniczkowe muffiny na korzennym spodzie 127

zrezygnować ze spodu. Babeczki doskonale zachowują swój kształt i się nie rozpadają. Z podanych składników wychodzi ok. 40 muffinek. SPÓD: MASA SEROWA:  200 g ciasteczek korzennych  1 kg twarogu sernikowego w wiaderku  100 g masła  3/4 szklanki cukru  1 łyżeczka ekstraktu z wanilii* DEKORACJA:  3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej  100 g śmietanki  4 duże jajka  5 łyżek cukru pudru

Kuchnia od dwojga
Menu na Wigilię 4210

sosie piwnym (po królewsku na szaro) z dodatkiem włoszczyzny, rodzynek i startych pierniczków 2.        Pierogi z kapustą i grzybami lub na słodko z twarogiem 3.        Groch z kapustą 4. Smażony karp Smażone kawałki karpia Obowiązkową przekąską na zimno jest karp w galarecie wraz z dodatkiem warzyw oraz smażone

Ugotować
Naleśniki z serem i dżemem mandarynkowym 119

część mleka (1,5 szklanki) oraz wodę. W ten sposób unikniemy grudek ;) Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni teflonowej przeznaczonej do naleśników z kroplą oleju.  Nadzienie serowe: -250g twarogu -2 łyżki śmietany -1 łyżka cukru pudru -1 łyżeczka cukru wanilinowego oraz dżem mandarynkowy Do miski dodać ser, śmietanę oraz cukier, wszystko dokładnie wymieszać. Naleśniki podawać z serem i dżemem

Receptura smaku
Kokosowy sernik dla diabetyków i osób na diecie bezglutenowej (najlepszy) 164

posmakuje każdemu - nawet dla wielbicieli niezdrowych i kalorycznych słodkości. Zaskakuje konsystencją oraz smakiem - dlatego też wszelkie urozmaicenia są zbędne. Koniecznie spróbujcie sami!!! (Tortownica o średnicy 16 cm) 400g zmielonego twarogu (użyłam dobrej jakości z wiaderka) 80g cukru kokosowego  2 jajka 50 ml oleju roślinnego 3 łyżki mąki kokosowej (płaskie)  3 łyżki wiórek kokosowych (płaskie; u mnie

Di gotuje
Piernik z marcepanowym sernikiem 108

jajka 1/2 szklanki śmietany 18% 2 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki sodu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 1 opakowanie przyprawy do piernika SERNIK MARCEPANOWY: 750g zmielonego twarogu 250g sera ricotta 200g masy marcepanowej 1/2 szklanki śmietanki 30% 1/2 szklanki cukru 3 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki likieru amaretto POWIDŁA: 1 1/2 szklanki powideł śliwkowych

Smaki Na Talerzu