szybko musiałam je robić mając za sobą głodujących... a mogło wyjść całkiem przyzwoite zdjęcie :) Skłandniki: 1 słoik dżemu z czarnej porzeczki 500 g serka waniliowego (ewentuanie: twaróg + cukier waniliowy + cukier) sos czekoladowy Ciasto na naleśniki ( link poniżej) Przepis + składniki Wykonanie: Z podanych pod linkiem powyżej składników przygotowujemy ciasto na naleśniki. Następnie smażymy obustronnie i na każdym placu smarujemy jedną
W Moim Magicznym Domukokosowym na spodzie z daktyli, otulonym czekoladową polewą. Idealny na niedzielne popołudnie. SERNIK KOKOSOWY Składniki: spód: 150 g daktyli 100 g herbatników masa serowa: 0,7 kg twarogu sernikowego 1 szklanka wiórków kokosowych 3 jajka 200 g cukru 3/4 szklanki mleka kokosowego (może być też zwykłe krowie) 2 łyżki mąki ziemniaczanej polewa czekoladowa: 150 g czekolady gorzkiej
Bon appetit mon amieSkładniki: spód : 300 g pokruszonych herbatników czekoladowych lub pierników (opcjonalnie może być np.stare ciasto przeznaczone na bajaderkę, u mnie to był piernik) 150 g masła masa serowa : 500 g twarogu (ale nie serka z wiaderka!!!) 135 g białej czekolady 135 g jogurtu 1 laska waniliowa skórka z 1 cytryny 90 g cukru wierzch: 100 g białej czekolady 300 g śmietany
Bon appetit mon amiejaki rodzaj serka otrzymamy. po nocy spedzonej w lodówce otrzymasz twarożek o konsystencji serka homogenizowanego po 2-ch dniach idealny twarożek do smarowania pieczywa po 3-ch dniach twaróg i da się kroić. Idealny na kanapki i do upieczenia sernika po 5-ciu dniach dalej będzie gęstniał i dojrzewał. Stanie się kwaśny i ostry w smaku. Teraz jest najlepszy
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Składniki twaróg sernikowy, 1 kg jajka, 8 szt masło, 200g cukier, 1 i 1/2 szkl cukier waniliowy, 1 opak olejek pomarańczowy, kilka kropel owoce kandyzowane, 1/2 szkl mąka ziemniaczana, 2 łyżki mąka pszenna, 1 łyżka Przygotowanie Masło wyjmujemy z lodówki na kilka godzin wcześniej, musi być bardzo miękkie. Białka oddzielamy od żółtek. Przygotowujemy formę 26 cm, natłuszczamy i wysypujemy kaszką
Gotowanie moimi oczamikompie;) SKŁADNIKI: 3 szkl. mąki tortowej 1 kostka margaryny 3 łyżki cukru 5 żółtek 3 łyżeczki proszku do pieczenia SKŁADNIKI MASA SEROWA:) 1 kg twarogu ja daję już gotowy z wiadereczka 2 całe jajka 2 budynie żółte więc albo vanilka albo śmietanka 1 szkl. cukru kryształu 1 kostka margaryny bądź masła puszka brzoskwiń aromat cytrynowy odrobinka skórki pomarańczowej ewentualnie rodzynki
Moje Słodkie PiekiełkoSkładniki: mieszanka sałat (np. radicchio, rzymska, lodowa, rukola, endywia) 2 dojrzałe czerwone grejpfruty 1 gruszka (chrupiąca) 150 g serka twarogowego (takiego na kanapki) - może być dobry, nie kwaskowy twaróg półtłusty o kremowej konsystencji garść pistacji bez łupinek 1 łyżeczka cukru trzcinowego 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki sambal oelek albo innej pasty z ostrej papryczki (może też być świeżo posiekana chilli
Kulinarne Inspiracjeczyli pyry z gzikiem. Zaproszenie od Codziennik kuchenny. Gzik wielkopolski w 2007 roku został wpisany na listę produktów regionalnych. Gzik w Wielkopolsce to tradycyjna potrawa postna, przyrządzana ze zmielonego twarogu, który następnie urabia się z dodatkiem kwaśnej śmietany, cebuli oraz soli na jednolitą masę. Tak przygotowany gzik podawany był do ziemniaków gotowanych w mundurach. Ja przyznam szczerze że wiele słyszałam
Moje Małe CzarowanieSkładniki (całość około 400 kcal): 20g mąki orkiszowej 100g twarogu sernikowego President (5% tłuszczu) 2 jajka 10g owoców goji food4life 10g otrębów owsianych firmy Kupiec 10g wiórek kokosa łyżeczka erytrolu (lub innego słodzidła) łyżeczka proszku do pieczenia Sposób przygotowania: Jajka miksujemy w blenderze z erytrolem na najwyższych obrotach przez około minutę dodajemy pozostałe składniki, blendujemy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćuchylamy drzwiczki piekarnika a gdy upłynie 15 minut wyciągamy sernik i pozostawiamy w temperaturze pokojowej do całkowitego wystygnięcia. Sernik piekę z termoobiegiem. Ser typu "kiełbasa" to tłusty twaróg mielony, bardzo różni się konsystencją i smakiem od "wiaderka". A tak wyglądają sery, których używam do tego przepisu. Post nie jest sponsorowany, jak widać podaje dwie konkurencyjne firmy
Gotowanie i blogowanieciasta, ale po upieczeniu raczej trudno wytrzymać do tego momentu ;) Zapraszam również na: Muffiny z serem i bekonem Muffiny z salami, fetą i suszonymi pomidorami Muffiny z kalafiora i twarogu z salsą pomidorową Pasztet chlebowo-mięsny pieczony w formie na muffiny
Trzeci talerzcukrem i śmietaną. Pamiętajmy, żeby naszym dzieciom pokazywać różne smaki niech ma możliwość wyboru tego, co lubi Twarożek wybornie smakuje z własnymi bułkami lub chlebem. Ja uwielbiam do twarogu pić kakao. Drukuj Twarożek po wiedeńsku - z czosnkiem window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 250 gr sera białego ( dałam półtłusty) mały kubeczek jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku 2 gałązki natki szczypta soli
Mieszam w GarnkuDodajemy letnie mleko i rozpuszczone masło (nie może być gorące). Mieszamy ze sobą obie mąki, dodajemy jaja i zagniatamy ciasto, a następnie zostawiamy je do wyrośnięcia. Nadzienie: 400 g. twarogu kremowego 1 jajo 1 garść rodzynek 1 garść suszonej żurawiny Mieszamy ze sobą wszystko do połączenia składników. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 3 części. Każdą rozwałkowujemy na prostokąt, smarujemy serem
Cynamonowe szczęście