układamy w Papirusie na rozgrzanej patelni. Smażymy z każdej strony po ok. 2 minuty (do zarumienienia). W międzyczasie ketchup łączymy z majonezem i podajemy do ciepłych (przekrojonych na pół) tostów. Bardzo szybka i wyrazista w smaku przekąska! Papirus świetnie się sprawdził
Emcia Pichci180C piekarniku przez 13 minut. Podajemy na gorąco lub na zimno. Pasztety Sante to roślinne produkty spożywcze, doskonale urozmaicające codzienne menu. Świetnie smakują jako dodatki do pieczywa, grzanek oraz tostów. Polecane są wszystkim smakoszom pasztetów, past i paprykarzy, oraz wegetarianom. Produkty nie zawierają cholesterolu i laktozy oraz glutaminianu sodu. Wartość odżywcza w 100g produktu Wartość energetyczna 981kJ/237kcal Białko
Emcia Pichcisię zainspirować. Czyżbym stała się bardziej podatna na kulinarne bodźce zewnętrzne? Tym razem, tuż przed snem, sprawdzałam coś na komputerze i jednocześnie oglądałam kulinarny program bohatera wspaniałego filmu „Tost. Historia chłopięcego głodu”, czyli Nigela Slatera. Zachwalał on zalety kaszanki i przekonywał, że jeśli ktoś jej nie lubi, to przepis, który właśnie prezentuje odmieni ten stan. Mnie do kaszanki
OstryKęsosoby która nie lubiłaby słynnej Nutelli . U nas w domu jest zjadana z prędkością światła :) Smarujemy nią tosty, naleśniki lub po prostu pożeramy ją łyżką. Od pewnego czasu robię taki krem czekoladowy sama! A masło orzechowe? U nas trochę mniej popularne niż w USA ale jest tak samo pyszne jak czekoladowe. Pokaże Wam niebawem co można z niego wyczarować
Olikowa kuchniamasłem wykładamy szynką, na dno układamy ser, potem wybijamy jajko zapiekamy w gorącym piekarniku. Około 5- 7 minut, żółtko ma pozostać płynne, wyjmujemy z pieca, posypujemy szczypiorkiem, podajemy z tostami z pełnoziarnistego chleba. Smacznego
SMYKWKUCHNIczerwoności, niebezpiecznie zbliża się ku temperaturze czterdziestu stopni w słońcu (na szczęście). Wszystkie możliwe zacienione miejsca pozajmowane - kto pierwszy, ten lepszy. Czuję, że rozpuszczam się niczym masło na gorącym toście. Nie wiem, jak dla Ciebie, ale w takie upalne dni (reeety, mamy wręcz tropiki! chociaż nie, za mało wilgotno) wystarczają mi sałatki z kawałkiem świeżego pieczywa w ramach obiadu
W kuchni Karmel-itkiwiele ciekawszy, głębszy smak. Na prawdę pycha :) Smacznego! PS. Orange curd można wykorzystać do przełożenia ciasta, udekorowania babeczek lub jako smarowidło do naleśników, gofrów czy po prostu tostów. Gdybyście jednak nie zjedli go od razu, to już niedługo na blogu pojawi się bajeczny deser właśnie z orange curd. Będzie pysznie, obiecuję
Ratunku obiadnastępnie zdejmujemy z patelni/grilla elektrycznego i odstawiamy na chwilę, zanim je pokroimy. A teraz mała dygresja: ja piersi z kurczaka przyrządzam od niedawna w urządzeniu 3w1 do robienia tostów. Miałam do niego dołączone także wkłady do robienia gofrów i właśnie do grillowania. Zazwyczaj uważam, że jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego, ale to urządzenie podbiło moje serce
Ratunku obiadkiełbaski, jajecznica czy naleśniki. Nie zabraknie także nieśmiertelnych parówek i twarożku. źródło: fanpage Giuseppe Kanapki i Dodatki, ul. Krakowskie Przedmieście 39 lok. 4 Bardzo duży wybór kanapek. Są też tosty lub śniadanie dnia w cenie 14,90 zł. Można zamówić kawę, herbatę lub koktajle. Lokalizacja w centrum powinna zachęcić. Otwarte już od 6:00! źródło: fanpage Kanapki i Dodatki
Pasja Smakuwrzucam na chwile do opiekacza, dzieki temu sa ciepłe w środku, serek roztopiony a nie rozwijają się;) sowa_nie_sowa 2011/09/20 07:29:49 Do jakiego opiekacza, takiego do tostów czy jakiegoś innego
Zdrowa Kuchnia Sowym.dawid 2011/10/06 20:32:05 bardzo fajny patencik, cytat też piękny:) Gość: monami, 213.134.163.* 2011/10/06 20:35:29 kiedy mam ochotę na kolację na ciepło, a wyjątkowo nie na tosty, to robię właśnie taką zapiekkankę z tego co jest pod ręką ;) tu-tusia 2011/10/06 21:11:08 Oj wierzę, że było pyszne - bardzo udane połączenie :) sowa_nie_sowa 2011/10/07
Zdrowa Kuchnia Sowyzrobienia! A'propos, to robiłam kiedyś taką z bobu: ugotowany bób obrać, zmiksować wymieszać z serkiem mascarpone, doprawić startym czosnkiem i innymi przyprawami wg uznania.... Najlepiej smakuje na tostach:) slyvvia 2012/01/23 17:42:51 Taki smalec to ja z chęcią zjem :D sowa_nie_sowa 2012/01/23 18:16:10 Wegetacja , zdecydowanie tak:) Ren-ya , o bobie też od razu pomyślałam
Zdrowa Kuchnia Sowy