tosty - 2695 przepisów (strona:133/180)

Diabelskie Małże 143

pieprzem. Soli raczej unikam, bo małże są słone. Gdy już sos się poddusi dodajemy małże. Przykrywamy i gdy wszystkie się otworzą, jest to znak, że są gotowe. Podajemy z tostem, który rewelacyjnie smakuje maczany w sosie. Smacznego

Kulinarna rozmowa
Słoneczne śniadnanie 167

Może i ja się dziś wybiorę! A ja mam coś, co pomoże Wam radośnie rozpocząć dzień. Słoneczne, słodkie, wyjątkowe. Jedno z moich ulubionych śniadań.  SŁONECZNE ŚNIADANIE- POMARAŃCZOWE TOSTY FRANCUSKIE Przepis z małymi zmianami zaczerpnięty z http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_francuska/tosty_francuskie/przepis.html Składniki: 1 pomarańcza 3 jajka pół szklanki mleka 1 łyżka cukru + łyżeczka aromatu waniliowego kilka kromek chleba (najlepiej białego

Gotowanie to kochanie
Roladki schabowe w panierce sezamowo kokosowej 169

Rolowania” ciąg dalszy. Wczoraj były tosty francuskie rolowane, a dzisiaj… roladki schabowe w panierce sezamowo kokosowej.   Składniki: - 6 kotletów schabowych - 2 jajka - mąka tortowa (do panierowania) - ½ czerwonej papryki - kawałek młodego pora - 6 plasterków sera żółtego - 6 plasterków schabu wędzonego (lub szynki) - 80g wiórków kokosowych - 150g sezamu - sól morska - świeżo zmielony pieprz - olej kokosowy   Odcinamy nadmiar tłuszczu, część

mojewypiekiinietylko
Pomarańczowa panna cotta z syropem pomarańczowym 365

kojarzą mi się z grudniem, czyli z pomarańczami. Deser jest przygotowany całkowicie bez dodatku cukru, jego słodycz pochodzi z soku świeżo wyciskanych słodkich pomarańczy, podobny syrop pomarańczowy przygotowałam do tostów pomarańczowych , czy Kefirowej panna cotta , tamten był jednak przygotowany z dodatkiem cukru. Jednak jeśli ktoś uważa, że deser jest za mało słodki, to można go osłodzić odrobiną cukru brzozowego, który

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
papierówki z węgierką na zimę nie tylko do ciasta... 193

gorące przekładać do wyparzonych słoików, mocno zakręcić i postawić na zakrętkach na 15 minut, potem je postawić normalnie i wystudzone schować w ciemne miejsce taką marmoladę lubimy do grzanek, tostów, sucharków, do naleśników i do ciast przekładania...............SMACZNEGO!!! popieram akcję: BLOGERZY JEDZĄ JABŁKA

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasta i desery 211

Pierożki z migdałami i batatami Greckie ciasto orzechowe Torcik marchewkowy Galette ze śliwkami Financier z gruszkami Bocconotti calabresi Panna cotta idealna Clafoutis z wiśniami Galette z rabarbarem i truskawkami Tosty francuskie z rabarbarem Finansier z rabarbarem Tureckie pączki Galette des Rois Cynamonowe palmier Waniliowe ciasteczka Sable Polvorones Panforte ze Sieny Greckie ciasto Ravani

Chilli Czosnek i Oliwa
Niespodzianka :-P 174

kaszankę obraną z kiszki, pokrojoną w plasterki. Wszystko smażymy. Na koniec dodajemy 2 szczypty gałki muszkatołowej, odrobinę soli i pieprzu wg uznania. Podajemy z musztardą i chlebkiem, albo tostami. Żeby uzyskać ładny kształt kaszanki na talerzu, kaszankę ubijamy łyżką do małej miseczki i wysypujemy na talerz jak piaskową babkę :) Smażona kaszanka z cebulą

Bon Appetit Małgorzaty
Sałatka z bekonem, jajkiem i pestkami z dyni 228

albo sosem balsamicznym jak u mnie. Pestki dyni i słonecznika prażymy na rozgrzanej, bez tłuszczu patelni i posypujemy sałatkę. Dekorujemy bazylią i szczypiorkiem. Sałatkę możemy dodawać z grzankami lub tostami. Sałatka z bekonem, jajkiem i pestkami z dyni

Bon Appetit Małgorzaty
Crosstini z pastą wątróbkową - buon appetito! 144

tartym czosnkiem. Na oliwie podsmażamy drobno posiekaną cebulę. Do pasty dodajemy majonez, usmażoną cebulę, drobno posiekaną natkę i doprawiamy solą i pieprzem oraz gałką muszkatołową albo kuminem.  Smarujemy tosty pastą i ozdabiamy świeżymi ziołami i prażonymi na suchej patelni ziarnami dyni i słonecznika.  Tym razem życzę po włosku: buon appetito!   Pasta wątróbkowa

Bon Appetit Małgorzaty
Śniadanie na trawie 170

Rzodkiewki myjemy i również trzemy na tarce. Ser trzemy na tarce. Dodajemy drobno pokrojony szczypior, majonez i jogurt oraz przyprawiamy solą i pieprzem. Wszystko mieszamy. Pastą smarujemy najlepiej pełnoziarniste tosty :) Pasta jajeczna

Bon Appetit Małgorzaty
Krem ze szparagów z mascarpone, białkami oraz pestkami dyni 170

suchej patelni i dodać do zupy. Białka ubić na sztywno z odrobiną soli i udekorować nimi zupę. Talerz zupy można udekorować świeżymi ziołami. Zupka dobrze smakuje z grzankami albo tostami.  Krem ze szparagów

Bon Appetit Małgorzaty
Grzanki z wątróbką po żydowsku 140

minut. Kiedy wystygnie kroimy wątróbkę w kostkę i  ugotowane na twardo jajka razem ze wszystkimi składnikami. Doprawiamy do  smaku wg własnego uznania. Gotową wątróbką smarujemy grzanki, tosty. Dekorujemy świeżymi ziołami, cząstkami jabłka albo żółtkiem. wątróbka po żydowsku

Bon Appetit Małgorzaty
Śniadanie do łóżka (...) 209

chwili odwracamy na druga stronę i wbijamy w środek jajko, chwilę dociskając parówkę do patelni. Doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy szynką i szczypiorkiem. I gotowe. Do jajeczka, jadłam tosty z serkiem i pomidorem. Jajko w parówce

Bon Appetit Małgorzaty
Paprykowe pesto z kaparami 126

sól, pieprz, oregano, oraz oliwę (możemy zamiast oliwy dodać zalewę z suszonych pomidorów). Miksujemy wszystko w blenderze i gotowe!. Nadmiar oliwy można odsączyć.  Pesto jest świetne z makaronem, tostami albo jako baza do mięs i ryb. Rada: orzechy piniowe kosztują 200 zł za 1 kg. Zamiast tych orzechów możemy zastosować orzechy włoskie albo migdały. czerwone, paprykowe pesto

Bon Appetit Małgorzaty
Krewetki z sosem chili i pomidorkami cherry 194

dodajemy posiekaną natkę pietruszki. mnie najbardziej krewetki smakują z chlebkiem ciabattą z sosem z octu balsamicznego :) Ale możemy je podać także ze zwykłymi tostami albo ryżem. krewetki z sosem chili i z pomidorkami

Bon Appetit Małgorzaty