talerzyki a trzeci podał pizzę.Na koniec padło pytanie czy smakowało. Ale zrobił to tak nienachalnie, że odpowiedziałam mu : Nie zroczarowałm się!:) Aaa i czeka sie niedługo. Na ladzie tosty i yorkshire pudding Zupa krem z kalafiora i fenkułu. Nigdy nie jadłam lepszej zupy. 4 funty. Sorry babciu, mamo, ciociu niejedna i przepraszam samą siebie;) Spring pizza. Z cukinią
AZgotuj!masła, ułożyć na nim pokrojone pieczarki, ser żółty, posiekaną natkę pietruszki i rukolę. Przykryć również posmarowaną masłem kromką. Proponuję posmarować kromki masłem również po zewnętrznej stronie. Gotowe tosty podawać z ketchupem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding
The Sweet DamselPrzyznaję, że długo zwlekałam ze zrobieniem tego ciasta. Powód dość prosty, nie jestem wielkim fanem masła orzechowego, choć i to powoli się zmienia. Tost z masłem orzechowym i bananem to niczym śniadanie mistrzów, jest przepyszny Samo ciasto składa się z dwóch wilgotnych, a zarazem puszystych, ucieranych biszkoptów. Przełożone masłem orzechowym i karmelem to istna rozkosz dla podniebienia. Czekoladowe ganache
Made By Mom And Sonowocami morza - Mirabelka z bloga Mirabelkowy blog Paella z owocami morza - Karczmarka Honorietta z bloga Karczma Honorietty Desery: Hiszpańskie magdalenki - Mirabelka z bloga Mirabelkowy blog Hiszpańskie tosty z sherry - Mirabelka z bloga Mirabelkowy blog Naleśniki hiszpańskie, fixuelos - Emilia z bloga Turcja od kuchni Napoje: Koktajl w hiszpańskich barwach - szczypta-wege.pl z bloga szczypta-wege Leche merengada - Paulina z bloga
Chilli Czosnek i Oliwadżem z truskawek zawsze pierwszy znika z półki. Uwielbia go moja córka, najchętniej podjada łyżeczką ze słoiczka:) W zimie będzie jak znalazł, czy to do tostów, naleśników, rogalików i do czego tylko dusza zapragnie... Do dzieła... Składniki: 1 kg truskawek 0,5 kg cukru sok z 2 dużych cytryn Sposób przygotowania: Truskawki umyć, odszypułkować, pociąć na mniejsze kawałki, wrzucić
na moim stole...smaku. Czasami posmaruję go sobie masłem, czasami wystarczy kakao do picia. Kawałek zabieram do pracy, idealnie komponuje się ze smakiem białej kawy. Czasami zostaje kawałek na podwieczorek, wtedy przygotowuję tosty francuskie. Pycha!!! Polecam! Składniki na chlebek cynamonowy: 120 g roztopionego, letniego masła 1/2 szklanki brązowego cukru (może być też zwykły) 1 jajko 1 szklanka mleka 2 szklanki mąki 2 łyżeczki
Rozpustne gotowaniesprawdzamy, czy białko się ścięło (żółtko powinno pozostać płynne). Jeśli nie dopiekamy jeszcze przez minutkę. Jeśli tak to ostrożnie wyjmujemy kokilki z piekarnika i podajemy posypane szczypiorkiem np. z tostami. Gotowe
Rozpustne gotowanieŁatwe do przygotowania i z niewielkiej ilości składników. Nadaje się zarówno na przystawkę jak i na przekąskę, a także na drugie danie :) "Farszem" można posmarować tosty i wystawić na imprezowy stolik, można także podawać farsz na krakersach - jest na prawdę wiele form podania tego pysznego nadzienia i pod każdą postacią będzie smakować :) SKŁADNIKI: na "farsz" - 4 garstki świeżego
dlaSmaQdojrzały banan zamiast banana można użyć: 4 łyżeczki cukru pudru/stewii/ksylitolu 1. Banana rozgniatamy widelcem i dodajemy do serka, dokładnie mieszamy. 2. Wsypujemy kakao i powoli mieszamy. Podajemy na tostach lub bułeczce. Można pokroić również banana/kiwi na wierzch kanapki. Mmm Pycha! Zerknij na mojego facebooka
NA MOIM TALERZUsmakowitym sosie. Puree po wystygnięciu gęstnieje bo ale wciąż jest pyszne i znakomicie sprawdza się jako dip do chipsów lub frytek lub do maczania w nim skórek chleba lub tostów. SKŁADNIKI na sos dla 2-4 osób: 2 duże bakłażana lub 3-4 mniejsze 1 czubata łyżka masła 1 kopiasta łyżka maki 220 ml mleka lub więcej 50 g startego
Sztuka gotowania w/g Samiryczerwona cebulą i czarnymi oliwkami Sałatka ze szpinaku z oliwkami i serem pleśniowym Świderki w pomidorach z brokułami, czarnymi oliwkami i rukolą Tagliatelle z pieczarkami, polędwiczką i oliwkami Zimowe tosty z goudą, rokpolem, pieczarkami i czarnymi oliwkami Zielona soczewica w pomidorach pelati
Moja smaczna kuchniamuszę przyznać, aż kręciło się w głowie od zapachów i ciężko mi się było zdecydować na konkretne danie. W końcu wybrałam Copper and wheat , a tam belgijskie tosty i prawdziwe belgijskie frytki smażone na gęsim tłuszczu. Ależ to było dobre! Co zaskakujące - właściciele nie mówią po duńsku. Z zaskoczenia wzięli mnie angielskim, a ja w pierwszej chwili zaniemówiłam... Później jednak
Pożeraczka, czyli raz adobrzeNiesamowite połączenie smaków wbrew pozorom nie gryzie się lecz wzajemnie uzupełnia. Danie kuchni niemieckiej jest niesamowicie sycące ,można je podać z sałatką ziemniaczaną lub tak jak u nas z tostami. Składniki 4 kawałki cielęciny po 100 g każda sałata 2 łyżki oleju 4 jajka 200 g łososia wędzonego kilka filecików anchois 2 łyżki kaparów buraczki marynowane (plastry) natka pietruszki sól
R'n'G KitchenDzisiaj do kolekcji dżemów i konfitur dołącza dżem rabarbarowy. Słodko-kwaskowy z nutką wanilii. Boski. Doskonały do naleśników, do tostów, do ciast. Do wszystkiego. A po resztę przepisów zapraszam do zakładki Przetwory i przyprawy . em Dżem rabarbarowy Czas przygotowania: 2 dni Składniki: 700 g rabarbaru 300 g cukru 1 laska wanilii Wykonanie: Rabarbar płuczemy
Kulinarne przygody Gatitywoda. Cały czas mieszać aż do całkowitego roztopienia sera. Jak już serek się roztopi wbić jajko i dobrze rozmieszać, jeszcze chwileczkę pogotować .Przelać do pojemnika i zostawić do ostudzenia. Tosty z dodatkiem serka topionego
Moje domowe kucharzenie