Louisa M. Martini charakteryzuje się głębokim burgundowym kolorem, aromatem ciemnych owoców, wędzonego cedru i suszonych ziół. Skoncentrowane smaki czarnej wiśni oraz jagody są przyjemnie zharmonizowane z nutami cedru i tostu na przyjemnym finiszu. W ustach bogate i zrównoważone, charakteryzuje się długim finiszem z bardzo ekspansywną paletą. Doskonałe do potraw z czerwonego mięsa. Importer: PWW Sp. z o.o. Starmont Cabernet Sauvignon
królestwo garówpory starczały kolorowe kanapeczki z warzywami pocięte w kostkę. Znikały w mig. A teraz? Pluje, zostawia, wyjada wędlinkę i wszystko to trwa 40 minut. Tylko jajeczniczkę, tosty i parówki z szynki nadal znikają bezproblemowo ;) Oto dzisiejsze śniadanie Młodego: zapiekanki z mini - grahamki z papryką, cebulą i odrobiną siusiupu ;) Może i oburzą się dietetycy, ale czyż widok wcinającego z zapałem
Kuchnia po mojemuSposób na pyszne śniadanie w 10 minut? I nie chodzi tu oczywiście o przysłowiową bułkę z szynką. Jest wiele sposobów by uzyskać ten efekt. Owsiane musli, płatki z mlekiem, tosty, jajecznica... Można wymieniać bez liku. Zależy co kto lubi. Dziś przedstawię przepis na bardziej zaawansowaną sztukę - pyszne pizzerki w słodkiej i słonej odsłonie do wyboru. Ich przyrządzenie nie zajmuje wiele
Kuchnia po mojemuInspiracją do powstania dzisiejszego śniadania była botwinka. Wykorzystałam urządzenie, które ma trzy wymienne płytki: do gofrów, tostów i grillowania. Ta ostatnia pomogła mi w przygotowaniu pysznego śniadania w postaci zgrzewanych kanapek z dodatkami. Podstawą jest chleb, pełnoziarnisty, swojski robiony na zakwasie. Do kanapek można wykorzystać pieczywo jakie tylko lubicie, bardzo popularne są zgrzewane kanapki z ciabatty, a dodatki jakie znajdą
Moja smaczna kuchniapobytu w Kanadzie były frytki z sosem pieczeniowym, zwane POUTINE. Idealne danie przed jak i po imprezie. W Kanadzie jest to tak popularne, jak u nas knysze, pity, zapiekanki, tosty Danie ze specjalną dedykacją dla mojego Wujka Mariana :D dzięki któremu mogę przypomnieć sobie te wspaniałe wakacje w klonowym kraju. SKŁADNIKI: ziemniaki (najlepsze takie specjalne na frytki
MarciochaKucharzypatrzy... hmmm, czyżby gust Mu się zmienił?! ;) ) Całość bardzo orzeźwiająca, dzięki dużej ilości soku oraz skórki z cytryny i mięty. Tabbouleh lubię w wersji solo, ale zaserwowana z serowymi tostami smakuje równie wybornie, wtedy będzie świetną propozycją jako danie 'kolacyjne' czy imprezowe, sałatkę również można potraktować jako dodatek do mięsa. * komosa ryżowa- 3/4 szklanki * papryka czerwona- 1 szt. * ogórek zielony
Kraina Miodem Płynącacałą papryczkę chili) - świeża bazylia Na patelni smażymy jajecznicę, solimy solą morską. Pieczywo rumienimy w tosterze na złoty kolor. Pomidorki mieszamy z oliwą o smaku chili, solimy. Układamy na tostach, posypujemy bazylią posiekaną. Skrapiamy oliwą! Smacznego
SMYKWKUCHNITosty to jedno z moich ulubionych dań, nie tyle śniadaniowych, co całodobowych. Jeszcze nie tak dawno (no, w sumie prawie 10 lat temu) najchętniej wcinałam taką ciepłą kanapkę z żółtym serem, bez mięsa (przechodziłam wówczas fazę wegetarianizmu), z dodatkiem dużej ilości majonezu, keczupu, a czasem – kiedy nie było pod ręką niczego innego do polania
Pink Envelopeinternecie trafiam czasem na blogi kulinarne, które skuszą moje oko czymś dobrym. Nauczyłam się, by nie siadać do ich przeglądania na „głodnego”. Jednak, nawet po sytej porcji tostów, kiedy zobaczę co tam dobrego ugotowali, mam ochotę pogryźć swój monitor. Tak było, gdy pierwszy raz trafiłam na volcano pancakes (z blogu Na bogato
Pink EnvelopeDziś postaram się Was skusić na tosty francuskie, z dodatkiem jogurtu naturalnego, z pestkami granatu i orzechami włoskimi. Pozwoliłam sobie jeszcze na trochę słodyczy – sos krówkowy, takie małe rozpieszczenie podniebienia ;) Składniki1 jajko4 kromki chleba tostowego3 łyżki mleka1 łyżka masła (do smażenia)szczypta soliszczypta cynamonuszczypta cukruDodatkowopestki granatu1 łyżeczka posiekanych orzechów włoskich2 łyżki jogurtu naturalnego
Pink EnvelopeJeśli lubicie brokuły tak bardzo jak ja to ta pasta jest właśnie dla Was, lekka, zdrowa i bardzo smaczna. Łatwa w przygotowaniu. Ta pasta smakuje najlepiej podana na chrupiących tostach, słonych krakersach, czy chrupkich mini sucharkach. Polecam :) Składniki - 1 mały brokuł - 1-2 jajka - pęczek zielonej cebulki, lub szczypiorku - ząbek czosnku - sól, biały pieprz - majonez Wykonanie Z brokuła oddzielam tylko
Kuchnia z widokiem na ogródmieloną papryką. Taka mieszanką smaruję kromki chleba. Patelnie rozgrzewam i podsmażam przygotowany chleb. Najpierw z jednej strony, potem przekręcam na drugą stronę i posypuję wierzch tartym żółtym serem. Gotowe tosty podaję na talerzu razem z zupą. SMACZNEGO
Bea(u)ty kitchenpomidory pokroić w kostkę, rzodkiewki w talarki. Wszystkie składniki sałatki wymieszać, ułożyć kawałki sera. W słoiczku zmieszać składniki dressingu. Polać nim sałatkę. Podawać od razu. Najlepiej smakuje z chrupiącym tostem
Magiczne Życie Martyaromat Oliwa Bertolli jest polecana do każdego rodzaju dań, zarówno pieczonych jak i surowych. Idealnie komponuje się ze świeżymi surówkami i sałatkami. Z jej pomocą uraczysz swoją rodzinę pysznymi tostami, czy przygotujesz oryginalny dressing. Dzięki niej codzienny posiłek zyskuje rangę prawdziwej uczty. * przepis pochodzi z bloga 'Madame Edith
CookYourself