Swoją przygodę z blogiem zaczęłam od dżemu pomarańczowego z wanilią . To było wiele przepisów temu ;) Tym razem przygotowałam aromatyczny, cytrusowy dżem mandarynkowy. Idealny do naleśników, tostów czy kanapek. Nie ma w nim nuty goryczy charakterystycznej dla pomarańczy. Mandarynki łatwiej się też obiera, a to duży plus. Z podanych przeze mnie ilości wyszły dwa słoiczki dżemu, które spożytkujemy na bieżąco. Gdybyście
zadanie-gotowaniemojej córce, która teraz jest weganką, ale jakiś sentyment do tego zestawu chyba jej został, co? ;) Może weganie mają swoją wersję - kto wie? Możliwe składniki zestawu: fasolka w pomidorach tosty smażone kiełbaski smażony bekon smażona kaszanka jajko sadzone smażone pomidory smażone pieczarki jajecznica placki hash browns white pudding boxty wątróbka chleb sodowy chleb ziemniaczany
zadanie-gotowaniewielu innych produktów. Syropy Calorie Free Sauce doskonale sprawdza się jako dodatek do ciast, deserów, lodów, wspaniale uzupełnia soczysty smak owoców, doskonale pasuje do gofrów, naleśników czy tostów francuskich. Połączony z mlekiem stanowi doskonałą bazę do orzeźwiających shaków latem, lub rozgrzewających słodkich napoi w zimowe wieczory
ClauditteMissCookingkomponowanie posiłków.Zapraszam!. 1 ŚNIADANIE 350 KCAL. -kanapka z owocami 2 ŚNIADANIE 156 KCAL -chrupkie pieczywo z serem Obiad 548 KCAL - Drobiowe szaszłyki z ziemniakami Podwieczorek 139 KCAL -Tost z dżemem niskosłodzonym Kolacja 331 kcal. - Sałatka
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiurozmaicenie świątecznego stołu. Pyszna sałatka jajeczna z paluszkami krabowymi, korniszonami, selerem naciowym i rzodkiewkami w sosie majonezowym własnej roboty. Szybka, łatwa i przyjemna w przygotowaniu, a podana z chrupiącymi tostami na pewno posmakuje wszystkim biesiadnikom. Polecam! Przepis, lekko zmodyfikowany, pochodzi z czasopisma „Moje Gotowanie”. Scroll down for recipe in English Sałatka jajeczna z paluszkami krabowymi (6 porcji) Składniki
karmelowyFrancji, której bazą jest głównie cebula (duuużo cebuli), długo smażona na bardzo małym ogniu, podlana białym winem, przygotowywana na bulionie wołowym, a na koniec zapiekana z serowymi tostami. Należy wiedzieć, że zupa nie zalicza się do tych 'szybkich', jednak w jej przypadku nie warto iść na skróty, gdyż odpowiednio przygotowana ma niesamowity, bardzo bogaty i lekko słodkawy smak- dlatego
Kraina Miodem Płynącapieprz mielony, olej rzepakowy, posiekany szczypiorek i wszystko dokładnie ugniatając widelcem połączyć schować do lodówki na 30 minut-godzinę aby smaki się przegryzły najlepiej smakuje z razowym pieczywem, tostami, bułką z masłem................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięJednak nie taką zwykłą typu jajka z majonezem, ale z ekstra chrupiącymi dodatkami takimi jak papryka, seler naciowy i korniszony, z dodatkiem aromatycznych ziół. Doskonale smakuje podana na chrupiących tostach, jestem przekonana, że przypadnie do gustu całej rodzinie. Jest też bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu. Polecam! Scroll down for recipe in English Pyszna sałatka jajeczna (4 porcje) Składniki
karmelowyKulki można obtaczać w dowolnych przyprawach i ziołach. Niżej podałam przykładowy przepis, którego efekt widoczny jest na zdjęciu. Takie kuleczki idealnie rozsmarowuje się na świeżym pieczywie - czy też tostach. Pasują do sałatek ze świeżych warzyw, ziemniaków i potraw z grilla. Jeśli do oleju dodamy sok z cytryny lub ocet balsamiczny - otrzymamy pyszny i oryginalny sos do sałatek. W lodówce
Di gotujeostatnio tutaj. 8. No i na koniec hit wegańskich internetów, "ser" z ziemniaka, który możecie wykorzystać do pizzy, zapiekanek, jako dip do warzyw, "serek topiony" do pieczywa czy tostów, no i jako sos do samych ziemniaków ;) Podstawowy przepis z wszelkimi uwagami znajdziecie tutaj. Mam nadzieję, że znaleźliście na tej liście coś, czego jeszcze nie jedliście i skorzystacie
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEKanapki są nudne i pospolite. Tak myślą niektórzy. Ja nie, bo uważam, że każda kanapkę można podać w taki sposób, żeby nudna i pospolita nie była. Wszelkiego rodzaju grzanki, tosty czy kanapki na ciepło uwielbiam. Przygotowuję je z czego się da, często wykorzystując resztki z lodówki. Dzisiejsza to efekt sama nie wiem co bym zjadła . Wszystkie składniki to tzw. końcówki
Codzienna kuchnia niecodziennakoniec Karnawału będzie jak znalazł: pasta z tuńczykiem i oliwkami. Doskonała do posmarowania krakersów, tostów, do małych kanapeczek. Idealna jako dip do maczania warzyw, dla tych co liczą kalorie. Można ją przygotować w kilka chwil, jeszcze zdążycie ją zrobić nas dzisiejszą ostatnią sobotę Karnawału. Pasta z tuńczykiem
Kulinarne przygody Gatityresztek. Czerstwe pieczywo, boczek, cebulka i szpinak, jajka i mleko, ser i pieczarki. Całość – w zależności od tego gdzie wbijecie widelec – smakuje jak quiche, pizza, omlet i francuski tost. Nie tylko na śniadanie – strata super sprawdzi się i na obiad! Mleko, chleb i jajka to podstawa w każdej kuchni (ok, poza wegańską). Nierzadko zdarza się, że chleb wysycha, bo kupiliśmy
Karo in the Kitchenjajkami. Zalewamy warzywa. Pieczemy przez 10 minut w 200 stopniach C. Szynkę kroimy w cienkie paseczki. To samo robimy z serem. Plastry ananasa przekrawamy na pół. Z chleba robimy tosty i kroimy w kostkę. Wyciągamy zapiekankę z pieca. Na por wykładamy kolejno szynkę, ananasy i grzanki. Przykrywamy grzankami. Opruszamy solą i pieprzem. Pieczemy jeszcze przez ok. 30 minut
Pobite gary Barbaryzjedzenia. Postanowiłam je wykorzystać do zapiekanki. I słusznie, bo wszystkim smakowała, a jedzenie się nie zmarnowało. Zresztą nie wiem jak Wy, ale ja bardzo lubię wszelkie zapiekanki, tosty czy pieczone warzywa. Jeśli macie ochotę na inne zapiekanki w moim wykonaniu to zapraszam tutaj . Zebrało się ich już tam całkiem sporo i pewnie jakąś dla siebie wybierzecie. A dzisiaj
O kuchni z uczuciem