Adżika czyli pasta paprykowo-pomidorowa

Adżika czyli pasta paprykowo-pomidorowa

Adżika czyli pasta paprykowo-pomidorowa

Jesienią, w chłodne dni i jeszcze chłodniejsze wieczory lubię jeść potrawy  treściwe i rozgrzewajace. Najlepsze są te na bazie warzyw (np. zupy kremy), koniecznie z lekką nutką pikanterii ;) Ostatnio dostaliśmy od kuzynki K. słoiczek czerwonej pasty paprykowej własnej roboty i od razu się w niej zakochaliśmy. Była to adżika, słodko-pikantna pasta z papryki i pomidorów wywodząca się z kuchni kaukazkiej. Popularna w Gruzji, Turcji i Rosji. Tak nam posmakowała, że poprosiliśmy o przepis i produkujemy ją w niem... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zawsze głodna!

Warto przeczytać

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

zawsze-glodna

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pomidor, papryka, pasta, pasty, słoik, warzywa, mielone, krem, marchewka, mięso, makarony, kanapki, mięso mielone, zupa, makaron, tortilla, tosty, zupa krem, kanapka, dodatki do mięs, mielone z warzywami, makaron na słodko, dania z makaronem, gotowana marchewka, dania bez mięsa, dania na gorąco, zupa z mięsem mielonym

Inne przepisy z Zawsze głodna!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.