czosnkowy jest genialny w swej prostocie. Idealny do mięs, zapiekanek, tostów czy nawet wykończenia zup. Dlaczego na bazie majonezu, a nie śmietany czy jogurtu? Bo jest po prostu znacznie smaczniejszy. Składnik opcjonalny wielu naszych przepisów. Wg uznania można dolewać mleka, aby zmienić strukturę na rzadszą. DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA TO DANIE? w przygotowaniu PRZYGOTOWANIE 1. ROZCIERANIE CZOSNKU
Nerds Kitchenminut. Następnie miksujemy blenderem. Dodajemy około 100ml śmietany. Doprawiamy według upodobań kolendrą, solą i pieprzem. Możemy jeszcze chwilę potrzymać na małym ogniu, a w tym czasie przygotować tosty, które kroimy w kostkę. Jeśli ktoś nie ma tostera można pokroić chleb lub bułki w kostkę i podsmażyć na patelni na łyżce oleju. Smażymy póki nabiorą delikatnego rumianego koloru. Zupę nalewamy
Kolizje SmakówDzisiaj chciałyśmy Wam zaproponować masło ziołowe. Idealnie nadaje się do kanapek, czy tostów. Nadaje im specyficzny, unikatowy bardzo ciekawy smak. Jest przepyszne i jak tylko kończy nam się jedna kostke od razu robimy następną. Wygląda przy tym niezwykle efektownie i oprócz zmysłu smaku, cieszy także oczy :) Czas przygotowania: 5 minut + pół godziny chłodzenia Ilość porcji: cała kostka Składniki: Kostka masła
Kolizje SmakówDzisiaj mamy dla Was propozycję na dodatek do rozmaitych dań. Świetnie nadale się do pizzy, tostów, zapiekanek, jajek, ryby, co kto lubi zasadniczo :) Nasz sos jest dość "ostry" w smaku, ale wystaczry dodać nieco mniej czosnku i będzie łagodniejszy. Pamiętajcie, by przy kupnie czosnku koniecznie zwrócić uwagę na kolor główki, należy wybierać calutkie białe, wtedy mam pewność, że jest
Kolizje Smakówksiążce „Gotuj z Julią.” Spróbujemy opowiedzieć Wam jak taką pyszną i delikatną jajecznicę otrzymać. Czas przygotowania: 15 minut Ilość porcji: 2 Składniki: 4 jajka 1 łyżka masła Sól, pieprz Tosty Jajka wbijamy do miski i lekko ubijamy tak by białka i żółtka się połączyły. Dodajemy szczyptę soli i odrobinę pieprzu. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła, rozprowadzając go po całej powierzchni
Kolizje Smakówjednej połowie układamy kawałki sera i szynki. Zaczynamy zsuwać omlet częścią z dodatkami na talerz. Zsuwamy do połowy, a następnie patelnią zamykamy omlet na pół. Zjadamy z kawałkiem tostu koniecznie na ciepło
Kolizje SmakówTakie śniadanko co jakiś czas Mąż mi serwuje :) Nic trudnego, wystarczy zrobić tosty, na to położyć szynkę i sadzone jajko :) Proste i smaczne śniadanie :) Można je zaliczyć do tych z serii "przez żołądek do serca
Co w głowie piszczyktórym pisałam tutaj. Puree pomarańczowe z dodatkiem wanilii jest idealnie gładkie Takie pomarańczowe puree można wykorzystać jako nadzienie do naleśników. Polecam również danie w tym samym klimacie: pomarańczowe tosty francuskie 12 pomarańczy 4 łyżki cukru waniliowego 1 laska wanilii 250 g karmelizowanego cukru (grube kryształy) sok z 1 cytryny skórka z 1 pomarańczy, posiekana drobno Obrane ( bez skórek i błon
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięMięciutki, puszysty i delikatny - zupełnie jak chleb tostowy. Ma jednak przewagę nad takim kupnym chlebem do tostów - nie zawiera żadnych sztucznych spulchniaczy, a dodatek cebulki urozmaica jego smak. Składniki: 25 g świeżych drożdży szklanka ciepłej wody pół kg mąki pszennej 2 łyżki oleju rzepakowego (+ 2 łyżki do smażenia cebuli) łyżeczka soli szczypta cukru 2 cebule pokrojone w kostkę Przygotowanie
Kulinarny PamiętnikPrzyprawa do serników i mas serowych 17. Przyprawa do Masła to doskonała dodatek do grillowanego pieczywa, pieczonych ziemniaków, ryb lub mięs z grilla. Można nią również posmarować tosty i upiec w tosterze. Dzięki niej można przygotować w sposób prosty chrupiące, złociste i niezwykle aromatyczne grzanki czosnkowe. Wystarczy tylko dodać przyprawę do masła i zostawić na ok. 20 minut
Słodkości i nie tylkozagotowałam. Następnie dodałam rosół i pokrojone kawałki dorsza. Znowu zagotowałam. Doprawiłam słodką papryką oraz solą. Pogotowałam jeszcze 10-15 min., by dorsz zmiękł. Podałam z makaronem (można też tostami, najlepiej czosnkowymi) -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Norway is a land famous for cod, so in the lead role today is cod, or rather small cod ;) This proposal for those who like eat fish
bastalenawspólne śniadanie..ale nikt nie wie co kto przyrządzi na to śniadanko.. .Ja co prawda piekłam bułeczki [ przepis wkrótce]..bo zabrakło chleba..ale miałam chleb tostowy i były tosty...o bardzo fajnej nazwie..a dlaczego taka nazwa? poczytajcie sobie tutaj ..Prosto ...a jak smacznie..Jestem ciekawa co inni zrobili na nasze wspólne wirtualne spotkanie przy śniadaniu.. 4 kromki
Moje domowe kucharzenieukładamy w Papirusie na rozgrzanej patelni. Smażymy z każdej strony po ok. 2 minuty (do zarumienienia). W międzyczasie ketchup łączymy z majonezem i podajemy do ciepłych (przekrojonych na pół) tostów. Bardzo szybka i wyrazista w smaku przekąska! Papirus świetnie się sprawdził
Emcia Pichci180C piekarniku przez 13 minut. Podajemy na gorąco lub na zimno. Pasztety Sante to roślinne produkty spożywcze, doskonale urozmaicające codzienne menu. Świetnie smakują jako dodatki do pieczywa, grzanek oraz tostów. Polecane są wszystkim smakoszom pasztetów, past i paprykarzy, oraz wegetarianom. Produkty nie zawierają cholesterolu i laktozy oraz glutaminianu sodu. Wartość odżywcza w 100g produktu Wartość energetyczna 981kJ/237kcal Białko
Emcia Pichci