Share Pinterest Print Są tu miłośnicy bezy? Jeśli tak, to zapraszam na pyszny tort bezowy z kremem z awokado i limonką . Chrupiące na zewnątrz blaty bezowe i piankowe w środku, przełożone kremem na bazie serka mascarpone z miąższem awokado i sokiem z limonki. Mniam… WAŻNE! Tort przełożyć 1, 2 godziny przed podaniem, bo awokado po jakimś czasie ściemnieje. Składniki(...)mascarpone, cukier puder i sok z limonki. Zmiksować. Na jednym blacie bezowym rozprowadzić przygotowany krem i przykryć drugim blatem. Schłodzić. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Tort bezowy z kawą → Tort bezowy z czekoladą i malinami → Dacquoise z kajmakiem, daktylami i orzechami włoskimi → Mini pavlova z mango i marakują → Bezy czekoladowe z kremem kawowym Artykuł Tort bezowy
Oryginalny smakPrzepis na tort zaczerpnęłam od Doroty z Moje Wypieki i zgodnie z tym co napisano w Wikipedii i u Doroty, Agnes Bernauer dała swoje nazwisko temu smakowitemu tortowi. Nazwa tortu korzeniami sięga do XV wieku i pochodzi od imienia Agnes Bernauer, mieszczki z Bawarii, która poślubiła księcia Bawarii, mimo dzielących ich różnic społecznych. Wskutek knucia i intryg a także obaw(...)przejęcie tronu została pojmana pod zarzutem uprawiania czarów i utopiona w Dunaju, co zapoczątkowało długotrwały konflikt w Księstwie. Tak prawi Wikipedia. Średniowieczna legenda sięga do naddunajskiego miasta Straubing, gdzie tort jest cały czas pieczony i sprzedawany i gdzie swój początek miała ta tragiczna historia. Ja ze swojej strony powiem że tort jest pyszny, chrupiące blaty bezowe i kremowe wnętrze. Spokojnie
Moje Małe CzarowanieWłaściwie to zawsze piekłam z tego przepisu ciasto Rafaello – biszkpopt przekładany masą budyniową z płatkami migdałowymi i posypany po wierzchu prażonymi wiórkami kokosowymi. Tym razem powstał tort Rafaello, bo taka była imieninowa potrzeba. Jak przystało na prawdziwy tort jest słodki, z glutenem i jajkami, czyli nie dla mnie. Oczywiście zjadłam kawałek i potem odchorowałam. Referencji nie potrzebuje, bo następnego(...)reszty dodać płatki migdałowe i dokładnie wymieszać. Posypka ? Na patelni rozpuścić masło, dodać wiórki i cukier puder. ? Cały czas mieszać, aby wiórki nie przypaliły się tylko lekko zrumieniły. Składanie tortu ? Każdy blat ciasta skropić wymieszanymi składnikami ponczu i przełożyć blaty masą budyniową z płatkami migdałowymi. ? Wierzch i boki tortu posmarować pozostałą masą bez płatków, po czym obsypać wystudzonymi wiórkami kokosowymi
To co kochamDzieciom dużym i małym życzę szczęśliwego dzieciństwa! A w prezencie bardzo czekoladowy tort z truskawkami! Za najlepszy tort moja rodzina i znajomi uznali do tej pory tort szwarcwaldzki. Na bazie tego tortu powstał więc czekoladowy tort z truskawkami, gdzie wiśnie zastąpiłam właśnie truskawkami. Okazał się równie pyszny, lekki i wiosenny, a zarazem prosty i szybki do wykonania. Czekolada i truskawki
To co kochamTorcik z mango curd i żelką malinową na biszkopcie na oleju. Zapewniam Was że nie oderwiecie się od niego. Rozpływające się mango jest przysłowiową wisienką na torcie. biszkopt: 8 jajek wielkość M 8 łyżek oleju szczypta soli 250 g cukru 300 g mąki pszennej typ 450 galaretka malinowa: 200 g malin 4 łyżeczki żelatyny 3 łyżki cukru(...)wykładam mango curd.Na to trzeci blat i wstawiam do lodówki na 30 minut. układam trzeci blat biszkoptu i nasączam, smaruję trzecią częścią kremu. Układam czwarty blat który też nasączam. Tort wstawiam do lodówki na 12 h w rancie. Tynk: Białka wlewam do miski, dodaję cukier. Miskę ustawiam na garnku w kąpieli wodnej. Miska ma nie dotykać poziomu wody. Podgrzewam białka
wesoła kuchniaczekać. Nie warto, bo kto wie, co będzie jutro, a co dopiero po nowym roku... Więc jestem- nie z pustymi rękami! W ramach zadośćuczynienia zostawiam Wam przepis na pyszny tort, który od marca tak naprawdę czekał na publikację. Zapisujcie i przygotujcie, choćby na święta :) Średnica 22cm Biszkopt brownie: 80g ciemnego kakao 160ml wrzącej wody 80ml mleka 80g masła(...)mąki ziemniaczanej szczypta soli Mus malinowy: 175g mrożonych lub świeżych malin 35g cukru 1 łyżka soku z cytryny 15g żelatyny+ 1 łyżka wody 75g śmietanki 30% Krem do tynkowania tortu: 200g śmietanki 30% 80g czekolady deserowej (o jak największej zawartości kakao) 20g czekolady mlecznej Drip: 60g śmietanki 30% 25g czekolady deserowej 25g czekolady białej Sposób przygotowania Biszkopt brownie: Kakao zalewamy
Kuchnia w czekoladzieŚwiąteczny tort piernikowy, pachnący świętami , nasączony nalewką malinową którą można podmienić na sok malinowy. Świetnie sprawdzi się podczas świąt. Tort ten można również przygotować jak ciasto, wtedy należy biszkopt upiec w formie 22 x 22 cm. Składniki Biszkopt tortownica 22 cm 5 jajek ¾ szklanka cukru ¾ szklanka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao 1 łyżka przyprawy korzennej(...)kakao i cynamon oraz śmietan-fixem. Biszkopt przekroić na trzy blaty. Pierwszy, skropić nalewką i wyłożyć 1/3 masy. Z kolejnymi blatami powtórzyć. Pozostały krem rozsmarować na bokach i wierzchu tortu na którym wyszprycować rozetki z kremu, dodatkowo można udekorować malinami. Wstawić do lodówki
RAROSSABezowy tort cyfrowy Wcale nie taki trudny w wykonaniu, jak by się mogło wydawać. A efekt wow murowany! Tym pysznym i pięknym tortem z pewnością zaskoczysz wszystkich gości. Ciasto przekładamy kremem śmietankowym i świeżymi malinami, jest naprawdę pyszne! Wykonując blaty bezowe należy postępować ściśle według opisanych instrukcji, a na pewno wszystko się uda :)) Składniki: Beza: 8 białek(...)przyklejamy wybrane ozdoby. Torcik podajemy tego samego dnia w którym był przełożony kremem i ozdobiony (blaty bezowe możemy upiec dzień wcześniej i przełożyć w dzień podania) *** *** SMACZNEGO *** Artykuł Bezowy tort cyfrowy pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z ApetytemTort z malinami i biszkoptem czekoladowym. Tak naprawdę nie jest skomplikowany do zrobienia. Dekoracje można zrobić według uznania. biszkopt: 7 jaj L 7 łyżek oleju 200 g cukru 170 g mąki pszennej 50 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem malinowy: 400 g jogurtu greckiego 250 g serka mascarpone 300 g malin(...)malinowy i mieszam dalej. Dolny blat nasączam , wykładam połowę kremu,wciskam w niego maliny 100 g. Układam drugi blat, nasączam, smaruję pozostałym kremem, smaruję konfiturą. Trzeci blat nasączam. Tort wkładam do lodówki na noc. Tynk: Białka wlewam do miski, dodaję cukier. Miskę ustawiam na garnku w kąpieli wodnej. Miska ma nie dotykać poziomu wody. Podgrzewam białka w kąpieli
wesoła kuchniaTort czekoladowy z wiśniami i mascarpone – pozycja obowiązkowa dla wszystkich wielbicieli deserów z dużą zawartością kakao. Przygotowanie tortu dla wielu początkujących kucharzy (lub raczej cukierników) wydaje się rzeczą bardzo skomplikowaną. Tak naprawdę jednak jest zupełnie inaczej! Najtrudniejszą rzeczą w przygotowaniu tego tortu czekoladowego z wiśniami i mascarpone lub każdego innego jest biszkopt. Niestety, ten ... The post Tort czekoladowy(...)wiśniami i mascarpone first appeared on Pogotujmy.pl . Artykuł Tort czekoladowy z wiśniami i mascarpone pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl
Pogotujmy.plniewielki tort zawijany wygląda ciekawie i świetnie smakuje. Idealna propozycja na każdą imprezę, ale również bez okazji Delikatny budyniowy krem pomarańczowy i czekoladowy „tynk” tworzą świetną kompozycję. To połączenie, które trzeba koniecznie spróbować Uwaga: szklanka 200 ml Składniki na biszkopt: 5 jajek 5 łyżek zimnej wody ½ szklanki cukru Skórka otarta z cytryny 1 niepełna szklanka mąki Dodatkowo: Trochę wody Przygotowanie(...)masło ucieram mikserem do białości, dodaję partiami wystudzony budyń, sok i skórkę otartą z pomarańczy (krem możesz dosłodzić cukrem pudrem, jeśli wydaje Ci się za mało słodki). Teraz składam tort. Rozwijam obydwie części ciasta, smaruję równomiernie kremem budyniowym zostawiając po centymetrze wolnego brzegu z każdej strony. Na kremie rozkładam równomiernie (zróbcie to dokładniej niż ja, bo jak jakoś nie wyszło
Słodki sentymentKrem Giotto do tortu to pyszny krem o smaku pralinek Giotto. Krem ma delikatny orzechowy smak. Warto przełamać do żelką lub frużeliną z lekko kwaśnych owoców, np. malinową, porzeczkową lub wiśniową. Polecam również klasyczny krem orzechowy. Obserwuj ‚SP’ na FB i INSTAGRAMIE, aby nie przegapić przepisów! Składniki na 1 blat o śr 16 cm: 180 g śmietanki kremówki 30/36
Słodki Pomysłjest tradycyjny tort z kremem maślanym czy budyniowym… Jego środek skrywa masa śmietankowo- serkowa – jak w cieście Venus - pyszności! Kto lubi śmietankowe, ale "sernikowe smaki" - będzie zadowolony. Mocno nasączony biszkopt( bo kto lubi suche biszkopty w torcie? ; ) ) , porzeczkowe „przełamanie” smaku i niebiańska, delikatna masa. Tort powstał już jakiś czas temu, zupełnie przy okazji przygotowywania innych ciast, a okazał się(...)language: zxx; text-decoration: underline } WYKONANIE biszkopt + nasączamy + dżem 1/3 masy biszkopt + nasączamy + dżem 1/3 masy biszkopt + nasączamy + dżem + 1/3 masy + dekoracja boki tortu również smarujemy dokładnie masą ( jeśli będzie za gęsta- dodajcie odrobinę gorącej wody i rozmiksujcie- no wtedy szybko szprycujemy boki : ) ) Smacznego! p { margin-bottom: 0.25cm; direction: ltr; color: #000000; line-height
Domowe ciastaSzybki i pyszny śmietanowy krem do tortu. Dosyć słodki dzięki dodatkowi białej czekolady, idealny dla fanów jej smaku. Świetnie komponuje się z owocami np malinami, które nieco tę słodycz przełamują. Ja wykorzystałam go jako przełożenie niedużego tortu dla mojego Synka. Pod masą cukrową znalazł się tynk maślany z mlekiem w proszku. Syn zażyczył sobie dekorację w stylu Minecraft, więc lekko(...)było To zdecydowanie nie jest tort, z którego jestem dumna (proporcje figurki nieco zachwiane, ale robiłam ją tuż po przyjeździe z urlopu), ale najważniejsze, że Młody był zadowolony Kremu wystarczy na dwukrotne przełożenie tortu o średnicy 20 cm oraz pokrycie wierzchu lub dwukrotne przełożenie tortu o średnicy 24cm 1 i 1/2 szkl. śmietanki 36% 250 g białej czekolady
Smaki Na Talerzuborówkowy to pyszny lekki krem z borówki amerykańskiej do tortu i ciasta. Mus z borówki amerykańskiej to połączenie ubitej śmietanki z puree borówkowym, tworzące pyszny krem z owoców leśnych. Najważniejsze w musie borówkowym jest to, aby puree było dobrze ostudzone. Jeśli dodamy ciepły sok do ubitej śmietanki, to mus się zwarzy. Polecam również jagodową i malinową wersję musu. Obserwuj
Słodki Pomysł