tort - 16034 przepisów (strona:127/1069)

Tort czekoladowy z wiśniami i mascarpone 35

Tort czekoladowy z wiśniami i mascarpone – pozycja obowiązkowa dla wszystkich wielbicieli deserów z dużą zawartością kakao. Przygotowanie tortu dla wielu początkujących kucharzy (lub raczej cukierników) wydaje się rzeczą bardzo skomplikowaną. Tak naprawdę jednak jest zupełnie inaczej! Najtrudniejszą rzeczą w przygotowaniu tego tortu czekoladowego z wiśniami i mascarpone lub każdego innego jest biszkopt. Niestety, ten ... The post Tort czekoladowy(...)wiśniami i mascarpone first appeared on Pogotujmy.pl . Artykuł Tort czekoladowy z wiśniami i mascarpone pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Tort zawijany 63

niewielki tort zawijany wygląda ciekawie i świetnie smakuje. Idealna propozycja na każdą imprezę, ale również bez okazji Delikatny budyniowy krem pomarańczowy i czekoladowy „tynk” tworzą świetną kompozycję. To połączenie, które trzeba koniecznie spróbować Uwaga: szklanka 200 ml Składniki na biszkopt: 5 jajek 5 łyżek zimnej wody ½ szklanki cukru Skórka otarta z cytryny 1 niepełna szklanka mąki Dodatkowo: Trochę wody Przygotowanie(...)masło ucieram mikserem do białości, dodaję partiami wystudzony budyń, sok i skórkę otartą z pomarańczy (krem możesz dosłodzić cukrem pudrem, jeśli wydaje Ci się za mało słodki). Teraz składam tort. Rozwijam obydwie części ciasta, smaruję równomiernie kremem budyniowym zostawiając po centymetrze wolnego brzegu z każdej strony. Na kremie rozkładam równomiernie (zróbcie to dokładniej niż ja, bo jak jakoś nie wyszło

Słodki sentyment
KREM GIOTTO 205

Krem Giotto do tortu to pyszny krem o smaku pralinek Giotto. Krem ma delikatny orzechowy smak. Warto przełamać do żelką lub frużeliną z lekko kwaśnych owoców, np. malinową, porzeczkową lub wiśniową. Polecam również klasyczny krem orzechowy. Obserwuj ‚SP’ na FB i INSTAGRAMIE, aby nie przegapić przepisów! Składniki na 1 blat o śr 16 cm: 180 g śmietanki kremówki 30/36

Słodki Pomysł
Tort jak "Venus" 73

jest tradycyjny tort z kremem maślanym czy budyniowym… Jego środek skrywa masa śmietankowo- serkowa – jak w cieście Venus - pyszności! Kto lubi śmietankowe, ale "sernikowe smaki" - będzie zadowolony. Mocno nasączony biszkopt( bo kto lubi suche biszkopty w torcie? ; ) ) , porzeczkowe „przełamanie” smaku i niebiańska, delikatna masa. Tort powstał już jakiś czas temu,  zupełnie przy okazji przygotowywania innych ciast, a okazał się(...)language: zxx; text-decoration: underline } WYKONANIE biszkopt + nasączamy + dżem   1/3 masy   biszkopt + nasączamy + dżem 1/3 masy   biszkopt + nasączamy + dżem + 1/3 masy + dekoracja   boki tortu również smarujemy dokładnie masą ( jeśli będzie za gęsta- dodajcie odrobinę gorącej wody i rozmiksujcie- no wtedy szybko szprycujemy boki : ) ) Smacznego! p { margin-bottom: 0.25cm; direction: ltr; color: #000000; line-height

Domowe ciasta
Krem do tortu – z białą czekoladą 73

Szybki i pyszny śmietanowy krem do tortu. Dosyć słodki dzięki dodatkowi białej czekolady, idealny dla fanów jej smaku. Świetnie komponuje się z owocami np malinami, które nieco tę słodycz przełamują. Ja wykorzystałam go jako przełożenie niedużego tortu dla mojego Synka. Pod masą cukrową znalazł się tynk maślany z mlekiem w proszku. Syn zażyczył sobie dekorację w stylu Minecraft, więc lekko(...)było To zdecydowanie nie jest tort, z którego jestem dumna (proporcje figurki nieco zachwiane, ale robiłam ją tuż po przyjeździe z urlopu), ale najważniejsze, że Młody był zadowolony Kremu wystarczy na dwukrotne przełożenie tortu o średnicy 20 cm oraz pokrycie wierzchu lub dwukrotne przełożenie tortu o średnicy 24cm 1 i 1/2 szkl. śmietanki 36% 250 g białej czekolady

Smaki Na Talerzu
MUS BORÓWKOWY 323

borówkowy to pyszny lekki krem z borówki amerykańskiej do tortu i ciasta. Mus z borówki amerykańskiej to połączenie ubitej śmietanki z puree borówkowym, tworzące pyszny krem z owoców leśnych. Najważniejsze w musie borówkowym jest to, aby puree było dobrze ostudzone. Jeśli dodamy ciepły sok do ubitej śmietanki, to mus się zwarzy. Polecam również jagodową i malinową wersję musu. Obserwuj

Słodki Pomysł
Proste ciasto torcik tiramisu z truskawkami 126

truskawkami i wyrównać. Na wierzchu ułożyć warstwę biszkoptów i nasączyć je pozostałym ponczem. Na biszkopty wyłożyć pozostały krem, ale tak żeby nie dotykał brzegu tortownicy, patrz FILM . 10. Tort posypać troszkę kakao i wstawić do lodówki na co najmniej 8 godzin, najlepiej na całą noc. Ozdabianie tortu: 11. Galaretkę zalać gorącą wodą i mieszać, aż galaretka się rozpuści, odstawić(...)ostudzenia. 12. Tort ostrożnie wyjąć z blaszki (nożem oddzielić ciasto od brzegów blaszki) i położyć na paterze. Brzeg tortu można wyrównać nożem. 13. Truskawki pokroić na plastry, patrz FILM i wymieszać z galaretką (galaretka może być delikatnie ciepła; ważne, żeby nie była tężejąca). 14. Na wierzchu ułożyć pierwszą warstwę truskawek, patrz FILM i następnie ułożyć drugą warstwę truskawek. Tort można

Mała Cukierenka
Tort czekoladowo-truskawkowy 63

niewielki tort czekoladowo-truskawkowy to prezent idealny dla każdego, kto lubi połączenie truskawki z czekoladą – proste i pyszne kremy. Składniki na biszkopt (średnica 18 cm): 4 jajka 0,5 szklanki cukru 1 szklanka mąki tortowej 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej Białka ubijam na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodaję stopniowo cukier. Następnie dodaję po jednym żółtku. Mąkę tortową i ziemniaczaną(...)drugi blat, który również nasączam. Dookoła drugiego blatu formuję murek z reszty musu czekoladowego, a w środek wykładam truskawki i przykrywam trzecim blatem, który też nasączam. Do tynkowania tortu i kwiatów wykorzystałam krem maślany na bezie szwajcarskiej z 600 g masła. Po przepis na krem odsyłam Was na stronę Akademii Tortu Tort czekoladowo-truskawkowy gotowy. Smacznego Artykuł Tort czekoladowo-truskawkowy

Słodki sentyment
Tort ambasador 55

Tort ambasador niewątpliwie jest jednym najbardziej znanych wykwintnych tortów. Pełen bakalii, kawałków czekolady i ananasa. Jego popularność powoduje, że przepisów na niego jest bardzo dużo, jednak ogólna zasada co do budowy się nie zmienia – cienki biszkopt i dwie masy: biała i czarna. Mój przepis jest zeszytu mojej mamy i nie zawiera alkoholu, więc spokojnie może być zajadany przez każdego(...)lekko nasączyć wodą i kolejno posmarować ciemna masę budyniową, jasną masą i posypać startą czekoladą. Ciasto przykryć folią i odstawić do lodówki na minimum godzinę, aby masy stwardniały. Udekorować tort startą czekoladą. Krok po kroku: 1. Ubić białka z cukrem 2. Zmiksować resztę składników i wymieszać z pianą z białek 3. Upiec biszkopt i nasączyć wodą 4. Zrobić budyń

KuchniaWeDwoje.pl
Tort kawowy 53

Tort na Święta, urodziny lub weekendowy deser. Intensywny smak kawowy, mało słodki i bardzo delikatny. Biszkopt wyszedł bardzo pulchny, a masa lekka. Ja nie przepadam za smakiem kawy, ale ciasto mi bardzo smakowało Czas wykonania: 1 h 40 min (+ 1-2 h czas oczekiwania) Ilość porcji: 12 kawałków (forma o średnicy 21 cm) Składniki: Biszkopt: 6 jajek 200 g cukru(...)formy (średnica 21 cm) wyścielonej papierem do pieczenia i piec 40 minut w temperaturze 170 stopni (do suchego patyczka). Rada: Biszkopt najlepiej upiec kilka godzin wcześniej przed przygotowaniem tortu Masa: Kawę rozpuścić w 2 łyżkach wrzątku i wystudzić. Śmietanę ubić z 4 łyżkami cukru i śmietan-fixami. Serki ubić z pozostałą ilością cukru pudru. Do serków dodać śmietanę i rozpuszczoną

KuchniaWeDwoje.pl
Tort naleśnikowy 75

Torcik naleśnikowy przekładany dżemem i kremem śmietankowym. Przepyszny tort który może być alternatywą dla tradycyjnych tortów. Ładnie się prezentuje a jego przygotowanie nie jest skomplikowane. Ciasto naleśnikowe (szklanka 250 ml) 2 szklanki mleka 1 szklanka wody gazowanej ok. 2 szklanki z górką mąki pszennej 3 duże jajka/4 mniejsze 3 łyżki jogurtu naturalnego szczypta soli 1 łyżka cukru Opcjonalnie 1 płaska(...)minut. Ciasto powinno być dość gęste ale lejące. Smażymy 10 nieco grubszych niż zazwyczaj naleśników(średnica około 20cm) oraz 5 większych i cienkich naleśników które będą do obłożenia całego tortu (średnica około 24 cm) Można upiec wszystkie równe naleśniki ale te o większej średnicy idealnie pokrywają cały torcik. Naleśniki studzimy. W między czasie ubijamy śmietankę z cukrem pudrem

Andzia Pichci
ŻELATYNOWE KULE DO DEKORACJI TORTU? – ZOBACZ JAK ZROBIĆ KROK PO KROKU! 96

Wczoraj pokazywałam jak zrobić podstawowy tort złożony z biszkoptu i maślanego kremu , a dziś pokażę Wam jak zrobić żelatynowe kule, które pięknie taki tort ozdobią. Sprawdzą się znakomicie zarówno przy tortach z masą cukrową, jak i tortach w stylu naked cake czy semi naked cake. Zobaczcie KROK PO KROKU jak je zrobić! SKŁADNIKI: * balony ( jeśli macie możliwość dostać wodne(...)czasie twarnieją i nadają się do dekoracji. Wcześniej jednak przebijamy balonik i wyciągamy go ze środka -odkleja się bez problemu. I gotowe! The post ŻELATYNOWE KULE DO DEKORACJI TORTU? – ZOBACZ JAK ZROBIĆ KROK PO KROKU! first appeared on Ostra na Słodko - blog kulinarny

Ostra na Słodko
Tort czekoladowy z serem i orzechami – idealny na urodziny i inne ważne okazje 86

Tort to coś, czego nie może zabraknąć na urodzinowym stole, ale nie tylko. W końcu kto powiedział, że nie możemy świętować codziennie? Czekoladowy tort z naszego przepisu to doskonały pomysł na poprawę humoru w smętny, jesienny lub zimowy dzień. Tort czekoladowy – składniki  Na ciasto serowe potrzebujemy:  720 g sera na sernik lub zmielonego twarogu(...)drobnego [...] Artykuł Tort czekoladowy z serem i orzechami – idealny na urodziny i inne ważne okazje pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Tort czapka 76

Tort czapka z pomponem to zimowy pomysł na tort urodzinowy, imprezowy, niedzielny… Środek to czekoladowe ciasto, czekoladowy krem i dużo wiśni. Ciasto piekłam w foremce o kształcie półkuli, ale możecie upiec również w foremce babkowej pełnej, bez kominka. Przyznaję, że dekoracja zajmuje trochę czasu, ale efekt jest sympatyczny Składniki na ciasto: 6 jajek ½ szklanki cukru pudru 9 łyżek wody(...)nasączyłam kompotem wiśniowym i ułożyłam trochę kremu, dżemu i wiśni. Krem do tynkowania i do dekoracji do krem maślany na bezie szwajcarskiej. Po przepis odsyłam Was na stronę Akademii Tortu Dekorację można wykonać tylką okrągłą 4 lub 5. W pomponie jest okrągły cukierek, żeby powiększyć jego objętość. Tort czapka najlepszy jest po 2 dniach. Smacznego Artykuł Tort czapka pochodzi

Słodki sentyment
tort z żywymi różyczkami 84

smaku malinowym wykonanie: Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Śmietankę ubijamy na sztywno. Do mascarpone dodajemy roztopione czekolady i miksujemy. Dodajemy ubitą czekoladę i miksujemy. Tort składamy w rancie. Gotowy krem wykładamy na pierwszy krążek, układamy delicje, czekoladą do kremu. składniki na frużelinę malinową: 150 ml musu malinowego cukier do smaku 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej + odrobina zimnej(...)ubitej kremówki dodajemy rozpuszczoną żelatynę i miksujemy. Dodajemy wafelka i mieszamy. Gotową masę wykładamy na biszkopt i przykrywamy trzecim biszkoptem. Całość wstawiamy na kilka godzin do lodówki aby tort się ustabilizował. składniki na masę do obłożenia – krem maślany na bazie szwajcarskiej: 2 białka 110 g cukru 160 g masła w temperaturze pokojowej wykonanie: Postępujemy wg przepisu tutaj składniki

Domowy Smak Jedzenia