Niezwykle dekoracyjny prosty tort z kremem śmietankowym i malinami. Ozdobiony jest cukrową koronką, którą możecie zrobić sami. Potrzebna wam będzie mata silikonowa i specjalny proszek Cake Lace Powder. Tort w brew pozorom łatwy do zrobienia. Pyszny śmietankowy krem świetnie komponuje się z malinami. Piekłam w tortownicy o średnicy 22 cm. Biszkopt 5 jajek(...)malin Śmietanę, mascarpone i wanilię przełożyć do misy miksera. Miksując na średnich obrotach wlewać mleko skondensowane. Miksować do uzyskania porządnej konsystencji ( Ma być stabilny krem) Krem maślany do posmarowania tortu 3/4 szklanki cukru pudru 1/4 szklanki mleka 200 g miękkiego masła sok z cytryny Wsypać cukier puder do garnka i zalać mlekiem. Zagotować tylko do rozpuszczenia cukru, dodać
Piekarz-Kucharz-Garkotłukmasy cukrowej- tu potrzebuje stanowczo więcej praktyki ;) Tak o to powstał torcik z kremem porzeczkowym. Na wierzchu jest krem maślany na mleku. Krem maślany idealnie nadaje się do tortów które musimy transportować, albo zależy nam na trwałości ozdób. Ozdobiony różami z masy cukrowej. Polecam Wam ten torcik. Szybki do zrobienia. Bardzo wdzięczny do ozdobienia. Biszkopt - upiekłam dwa takie(...)syropem porzeczkowym. Schłodzić ale nie doprowadzić do stężenia. W misce zmiksować mascarpone ze śmietaną, miksując dolewać schłodzony syrop porzeczkowy. Miksować do uzyskania stabilnego kremu. Krem maślany do posmarowania tortu 1 i 1/2 szklanki cukru pudru 1/2 szklanki mleka 400 g miękkiego masła sok z cytryny Wsypać cukier puder do garnka i zalać mlekiem. Zagotować tylko do rozpuszczenia
Piekarz-Kucharz-Garkotłukociekające czekoladą, wilgotne Brownie, przełamane smakiem puszystej serowej, śmietankowej masy, daje niepowtarzalnie pyszny smak. Wykończenie polewą czekoladą i […] Artykuł Czekoladowe Brownie z masą serową pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe Tortytort jest wykonany według przepisu mojej koleżanki z pracy. Jest pyszny, winny, idealnie słodki – nie przymulający Koniecznie go zróbcie. Składniki biszkopt kakaowy: 5 jajek 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 2/3 szklanki mąki pszennej (tortowej) 1/3 szklanki kakao 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szczypta soli Białka oddzielam od żółtek. Z białek i szczypty soli(...)miksuję, dodaję cukier puder, mascarpone i czekoladę rozpuszczoną w kąpieli wodnej – cały czas miksując. 1 słoiczek dżemu porzeczkowego 1 czekolada gorzka – rozpuszczona na parze do polania tortu 1 cytryna herbata czarna Biszkopt kroję na 3 krążki. Dolny krążek nasączam herbatą z cytryną, na krążek warstwa dżemu porzeczkowego, masa, drugi krążek, nasączyć, dżem, masa. Trzeci krążek
MojaQchnia.plprzekroić na trzy części. Do kremu przymierzałam sie od jakiegoś czasu. Jest to krem maślany na bezie szwajcarskiej i wydaje się być idealny do ozdabiania babeczek i tortów. Jest bardzo trwały i stabilny. W lodówce wspaniale tężeje i dzięki temu łatwo transportować ozdobione wypieki. Przepis na trzy blaty o średnicy 20 cm, lub jedno duże ciasto(...)jest gotowe, jeśli wkłuty w ciasto patyczek jest suchy po wyjęciu. Ciasto wystudzić i przekroić na trzy blaty. Ciasto urośnie z "górką"- zetnijcie ją nożem i wykorzystajcie do ozdobienia tortu. Mus wiśniowy 1 galaretka wiśniowa 200 ml schłodzonej śmietany kremówki 40 ml gęstego soku wiśniowego( użyłam domowego soku od babci) Zrobić galaretkę według przepisu zmniejszając o połowę ilość wody. Rozpuszczoną
Piekarz-Kucharz-GarkotłukKolorowy tort inspirowany ciastem o nazwie „Leśny mech”, który swój piękny, zielony kolor zawdzięcza szpinakowi. Jeżeli ktoś jeszcze nie robił to na prawdę wart jest spróbowania. W moim torcie pomiędzy zielonym warstwami znalazły się galaretki z truskawkami i brzoskwiniami. Dzięki temu tort zrobił się kolorowy, owocowy i bardzo przyjemny w smaku, dlatego polecam go na urodziny dziecka. Mój(...)wyrównać i wstawić na chwilę do lodówki, aby krem szybciej stężał. Nałożyć ostrożnie ciasto z galaretką brzoskwiniową, rozsmarować krem serowy, zostawiając część na boki. Wstawić do lodówki do stężenia. Tort najlepiej składać w tortownicy, w której piekło się ciasto. Po stężeniu wyjąć z formy. Odłożony krem lekko ogrzać i nałożyć na boki oraz trochę na wierzch. Okruchami ciasta obsypać boki
https:KKuchniaMniamjestem pewna czy tort można nazwać lekkim, bo w końcu to tort, ale dzięki delikatnej masie jogurtowej z dodatkiem śmietanki kokosowej i owoców, deser wyszedł niezwykle delikatny, puszysty no i smaczny. Ale to musisz ocenić sam ;) Składniki: BISZKOPT: 5 jajek 0,75 szklanki cukru 0,75 szklanki mąki 0,25 łyżki mąki ziemniaczanej odrobina zielonego barwnika (opcjonalnie) Białka ubić(...)kilka łyżek masy, Ułożyć wiśnie, Przykryć masą (powinno nam ubyć połowę masy) Przykryć drugim blatem Nasączyć resztą ponczu, Nałożyć kilka łyżek masy, Ułożyć jagody Przykryć resztą masy Posypać czekoladą Tort chłodzić w lodówce przez całą noc. Później zajadać! Daj znać czy tort przypadł Ci do gustu, a może masz jakieś inne sposoby na "fit" torty? Chętnie je poznam
coolinarnyPuszysty i lekki biszkopt orzechowy przełożony kawowym kremem budyniowym. Te dwa smaki łączy czekoladowy ganache tworząc bardzo smaczny tort urodzinowy. BISZKOPT ORZECHOWY: 3 jajka 2 białka 1/2 szklanki cukru 150 g orzechów włoskich mielonych 1/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kaszy manny 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli KREM KAWOWY: 2 szklanki mleka 2 łyżki kawy rozpuszczalnej w proszku(...)podgrzać, ale tak aby się nie zagotowała i gorącą zalać posiekaną czekoladę. Połączyć uzyskując jednolitą masę i wystudzić. Gęsty ganache rozsmarować na każdym blacie ciasta. Składać biszkopt orzechowy w tort przekładając masą kawową. Polewa. Żelatynę zalać zimną wodą i odstawić, aż napęcznieje. Do garnuszka wsypać kakao i cukier. Wymieszać, zalać mlekiem i postawić na małym ogniu. Roztrzepać trzepaczką i doprowadzić
https:KKuchniaMniamtych wszystkich małych kobiecych przyjemności;) W tym dniu mogę też pozwolić sobie na dodatkowy kawałek ciasta, nie czując przy tym wyrzutów sumienia. A jeśli będzie to taki czekoladowo-miętowy tort - nawet i trzeci kawałek się zmieści:) Tort jest niesamowicie pyszny. Wilgotne czekoladowe blaty przełożone czekoladowym kerem z miętową nutą, dzięki niemu właśnie tort jest lekki, orzeźwiający i taki wiosenny(...)dobrze schłodzić. Obie śmietanki połączyć, ubić na puszysty krem. Na paterę wyłożyć jeden blat, skropić kawą z likierem, wyłożyć połowę kremu. Przykryć drugim blatem, również nasączyć, wyłożyć resztę kremu. Tort wstawić na kilka godzin do lodówki. Przygotować polewę: czekoladę posiekać, zalać mlekiem, podgrzewać mieszając, aż się rozpuści i powstanie gładka polewa. Polewę ostudzić, żeby była letnia i wciąż lejąca. Polać
Obiad gotowyjest nie tylko wyjątkowo pyszny, ale również wyjątkowo łatwy w przygotowaniu (poniżej przepis krok po kroku + zdjecia). Pomimo […] Artykuł Torcik ala Snickers bez pieczenia pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe Tortystarannie przygotowanych warstw sprawia, że torcik jest delikatny, nie za słodki, dostojny i pyszny! Możecie zrobić ten torcik w […] Artykuł Warstwowy torcik ala Szarlotka pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe Tortyelemencie ozdoby czekolada i jeszcze raz czekolada! 😉 To wszystko składa się na pyszny efekt końcowy, który przypadnie do […] Artykuł Torcik czekoladowy bez pieczenia pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe Tortyłatwo i szybko, bez korzystania z piekarnika-i zapewne równie szybko będzie on znikał z […] Artykuł Torcik Śnieżny Puch z marcepanem, bez pieczenia pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe TortyTort urodzinowy Kitty 2017-02-18 15:24:21 Porcje 24 Kot, truskawki i truskawki - to było życzenie solenizantki. Tak powstał uroczy, słodki, urodzinowy upominek dla wielkiej miłośniczki kotów. Delikatny w smaku, mocno owocowy, podwójnie truskawkowy. Wykończony futerkiem z kremu na bazie bezy szwajcarskiej. Napisz recenzje Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania 2 hr Czas gotowania 45 min Czas przygotowania(...)nasączamy i wykładamy połowę musu truskawkowego. Następnie wykładamy porcję kremu truskawkowego i przykrywamy drugim blatem. Tak postępujemy z kolejną warstwą. Ostatni biszkopt przykrywamy papierem do pieczenia i delikatnie obciążamy. Tort wstawiamy do lodówki na całą noc. Zdejmujemy obręcz. Wierzch i boki tortu smarujemy cienką warstwą kremu na bazie bezy szwajcarskiej. Pozostałym kremem przy pomocy tylki Wilton 233 dekorujemy cały tort
Wędrówki po kuchni