Tort Czekoladowy z Straciatellą i Migdałami
Tort Czekoladowy z Straciatellą i Migdałami
Nieskomplikowany w przygotowaniu, a przy tym efektowny i pięknie prezentujący się tort, który można również przygotować w formie ciasta. Czekoladowy biszkopt, lekka, śmietanowa masa z dodatkiem chrupiących migdałów oraz delikatny krem straciatella - smaki idealnie się ze sobą komponujące i tworzące idealną całość. Tort Straciatella z Migdałami- Składniki:Biszkopt:3 jajka1/2 szklanki cukru80 g mąki tortowej (0,4 szklanki)20 g szklanki kakao (1/5 szklanki) 40 g gorzkiej czekoladyłyżeczka proszku do pieczeniacuki... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Słodka Strona
Autor
SłodkaStrona
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
czekoladowa, czekolada, tort, torty, biszkopt, słodkie, krem, ciasto, pieczenie, kakao, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto z masa, ciasta z masa, ciastka kremówki, lekkie ciasto, ciasto z kremem, ciasta z kremami, biszkopt idealny, tort śmietanowy, krem czekoladowy, mleko w proszku, ciasta tortowe, ciasto mleko w proszku, ciasto z białek , sposoby na jajko
Inne przepisy z Słodka Strona
Dodaj komentarz