tarta - 42848 przepisów (strona:621/2857)

Kotlety jaglane 105

Polecam serdecznie POTRZEBUJEMY 1 kubek kaszy jaglanej 1 cebula 1 marchew 1 jajko 2 łyżki masła (można zastąpić olejem lub oliwą) Kilka pieczarek 1 łyżeczka papryki słodkiej Bułka tarta do posypki Pieprz i sól Szczypiorek Olej lub oliwa do smażenia PRZYGOTOWANIE W garnku gotuje kasze. Kiedy już będzie gotowa dodajemy łyżkę masła. Pozostałe masło roztapiamy na patelni(...)udusić całość do miękkości. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Czekamy aż całość ostygnie i mieszkamy kaszę z tym co usmażyliśmy rozbijając do środka jajko. Wrzucamy też posiekany szczypiorek. Bułkę tartą dodajemy do masy lub też obtaczamy gotowe kotlety. Po uformowaniu smażymy je z obu stron na gorącym oleju. Polecam też przepis na kotlety z kaszy jaglanej i kalafiora

Fleksitarianizm.pl
SEROWE RAFAELLO Z MALINAMI 154

Kuleczki a'la rafaello z sera białego z dodatkiem wiórek kokosowych oraz świeżych malin. Pyszne domowe pralinki - tylko 6 składników! Są tak kremowe i delikatne

Kuchnia MagdaLeny
Czekoladowe gniazda bezowe z mascarpone i frużeliną wiśniową 173

mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 op. śmietanfix Frużelina wiśniowa: 300g drylowanych wiśni ⅓ szklanki cukru 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej ½ opakowania galaretki wiśniowej Dodatkowo: Tarta gorzka czekolada do posypania po wierzchu Sposób przygotowania: Białka ubijamy. Gdy się spienią dodajemy szczyptę soli, a gdy całkowicie uzyskamy sztywną pianę, dodajemy partiami cukier. Piana ma być ciągnąca(...)Przed podaniem ubijamy śmietankę z cukrem pudrem, mascarpone oraz śmietanfixem. Wykładamy krem na środek gniazdek, a na bokach robimy ozdobne rozetki. Na wierzchu układamy tężejącą frużelinę wiśniową i posypujemy tartą czekoladą

Kuchnia w czekoladzie
Tarta z owocami 245

najprostsza jaką można zrobić tarta z owocami ! Aby ją upiec nie potrzebujesz nawet formy. Wystarczy Ci kawałek papieru do pieczenia i podstawowa szuflada z wyposażenia piekarnika. Pyszna tarta na słodko! - bez użycia foremek do wypieków - przepis nawet dla początkujących - opis wykonania i zdjęcia krok po kroku

AniaGotuje.pl
Ciasto ucierane z porzeczką i bezą kokosową 130

kokosowa : białka 5 szt, cukier 200 g, sok z cytryny 1 łyżka, kokos 100 g, dodatkowo: porzeczki czerwone 500 g, mąka ziemniaczana 4 łyżki, cukier 4 łyżki, bułka tarta 2 łyżki, Sposób przygotowania: Masło ucieramy mikserem wraz z cukrem, następnie dodajemy po  jednym żółtku oraz całe jajko i mleko. Suche składniki przesiewamy i dodajemy do ciasta wraz(...)połączenia.  Porzeczki myjemy, odsączamy na sitku mieszamy z cukrem oraz mąką ziemniaczaną. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.  Ciasto wykładamy na blaszkę i równomiernie rozsmarowujemy, posypujemy bułką tartą i wysypujemy porzeczki. Wierzch przykrywamy ubitą pianą.  Ciasto pieczemy w 170 st,C przez ok 1 h do suchego patyczka. Po 15 min. pieczenia ciasto przykrywamy papierem

kulinarne odsłony pati
Magiczna pasta 193

magiczna pasta ,a jest to pasta a raczej płyn do smarowania blaszek,foremek do pieczenia.Wystarczy posmarować blaszkę pastą i nie potrzeba posypywać mąką czy bułką tartą ani nie potrzebny papier do pieczenia.Polecam, zróbcie,bo warto, ciasto pięknie rośni i po upieczeniu pięknie odchodzi od blaszki.Poniżej znajdziecie kilka uwag z bloga Danusi, zajrzyjcie na bloga Moje wypieki(...)Tłuszcz i mąka tworzą barierę ochronną dla ciasta gwarantując „uwolnienie”    wypieku. 11. Wypieki są wolne od okruchów, obecnych przy tradycyjnym smarowaniu formy z   oprószaniem bułką tartą. 12. O tym przepisie ponoć wspominała Dolly Parton w filmie „Stalowe magnolie”. 13. Ta pasta, to niezawodny przyjaciel w kuchni, warto mieć zawsze ją  w lodówce . 14. Idealnie

Moje domowe kucharzenie
SERNIK ADVOCAT 177

Sernik czekoladowy z masą serową o smaku advocata, na spodzie z herbatników oraz kremem czekoladowo-advocatowym i płatkami migdałowymi na wierzchu. Smak i aromat advocata jest

Kuchnia MagdaLeny
PLACKI ZIEMNIACZANE PO BOLOŃSKU 191

Przepis na najlepsze placki ziemniaczane podane z sosem bolońskim. Ziemniaki do placków zawszę ścieram na tarce o dużych oczkach, dzięki temu są wyjątkowo chrupiące. Do masy

Kuchnia MagdaLeny
CIASTO BRZOSKWINIOWE BEZ PIECZENIA 505

Ciasto brzoskwiniowe bez pieczenia to ciasto na herbatnikach, z pianką śmietankową, musem brzoskwiniowym udekorowane tartą czekoladą. Pycha, po prostu palce lizać! Jak zrobić takie brzoskwiniowe ciasto możecie zobaczyć w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative a nie ominą Cię nowe przepisy. CIASTO BRZOSKWINIOWE BEZ PIECZENIA SKŁADNIKI: Masa biała: śmietanka kremówka 30% dobrze schłodzona (200 ml.) cukier(...)tężeć. Zimną i lekko tężejącą masę brzoskwiniową przelewamy na warstwę herbatników. Wstawiamy do zamrażalnika i mrozimy 10 - 15 min. aż masa dobrze stężeje. Po tym czasie górę ciasta posypujemy tartą gorzką czekoladą i posypką czekoladową. Ciasto chłodzimy w lodówce minimum 4 godzinki, a najlepiej zostawić na noc. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

RITA food channel
domowy jabłecznik z cynamonem,goździkami w kruchym cieście... 149

ziemniaczana 1 łyżka palma zimna 250 gram, mąka tortowa 60 dag, żółtka 4 sztuki "L", cukier 180 gram, śmietana 18% 2 łyżki, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, bułka tarta 1 łyżka cukier puder - ile potrzeba Jabłka umyte obrać cienko ze skórki, pokroić w kostkę do garnka, wsypać cukier, sok z cytryny, goździki, cynamon i mieszając podsmażać, nadmiar soku(...)ciasto. Ciasto podzielić na dwie nie równe części, większą rozwałkować do wymiaru formy (moja silikonowa 25x25 cm), ciasto włożyć do formy i na bokach też formować, posypać wierzch ciasta tartą bułką. Na ciasto wyłożyć prażone jabłka, mniejszą część rozwałkować i położyć na jabłkach, odciąć nożyczkami wystające ciasto, ścinki ciasta zrolować i dać na wierzch ciasta, ostrym czubkiem noża

W Mojej Kuchni Lubię
Makaron z kolorową cukinią i bułką tartą 139

Spontaniczne przepisy  są najlepsze! Kawałek cukinii, makaron i bułka tarta, czyli pomysł, kolejny zresztą, na szybkie danie na wakacje! Makaron z kolorową cukinią i bułką tartą / 1 porcja Składniki: 100 g spaghetii 1 gruby plaster małej, zielonej cukinii 1 gruby plaster małej, żółtej cukinii 1 ząbek czosnku 1 gruby plaster czerstwej bułki 3 łyżki

Moja smaczna kuchnia
Fasolka szparagowa w panierce. 207

Składniki : młoda fasolka szparagowa zielona lub żółta bułka tarta lub kaszka kukurydziana drobna sól woda Sposób wykonania :   F asolkę myjemy, odcinamy końce ostrym nożykiem. Wkładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy sól do smaku. Garnek kładziemy na ogniu i gotujemy do miękkości. Gdy fasolka jest już miękka, odcedzamy, możemy ją odcedzić na durszlaku. Następnie wlewamy(...)ugotowanej fasolki trochę oleju, może to być olej rzepakowy tłoczony na zimno, ale równie dobrze może to być olej lniany lub oliwa z oliwek. Teraz posypujemy fasolką bułką tartą lub kaszką kukurydzianą drobną. Całość mieszamy, i podajemy gorącą. Taka fasolka doskonale nadaje się do drugiego dania z ziemniakami i np. kotletem mielonym. Możemy też ją zjeść jako osobne

Przepisy i porady kulinarne
LODY MILKY WAY 165

Domowe lody mleczne o smaku Milky Waya. Bez jajek! Tylko 4 składniki! Dzięki połączeniu mleka, śmietanki kremówki i serka mascarpone lody wychodzą delikatne i kremowe w

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #39 - ARONIA 182

Aronia jest owocem, który niewątpliwie należy do superfoods. W Polsce niestety nie jest jeszcze doceniana, choć łatwo dostępna, gdyż uprawiana jest u nas na szeroką skalę

Kuchnia MagdaLeny
Tartaletki z czerwoną porzeczką i nutą kokosa 139

szklanka cukru pudru 2 żółtka Kokosowa beza: 5 białek 4 łyżki cukru pudru 1 łyżka octu winnego 4 łyżki wiórków kokosowych 500g czerwonej porzeczki 4 łyżki cukru bułka tarta masło do wysmarowania formy wiórki kokosowe do posypania Wykonanie: 1. Porzeczki umyć, osuszyć, przełożyć do dużej miski, zasypać cukrem i dokładnie wymieszać. 2. Ciasto: Mąkę przesiać do miski, dodać(...)jednolite ciasto, wyrobić. Owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować podsypując mąką,  wylepić wysmarowane masłem i posypane bułką tartą foremki tartaletek o średnicy 11 cm. Ciasto nakłuć widelcem, piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 10-15 minut. 3. Kokosowa beza: Białka ubić na sztywno, dalej

Szalona Kuchnia Eweliny