tarta - 42848 przepisów (strona:616/2857)

Tych produktów nie przechowuj w zamrażalce! 5 na pewno Cie zdziwi. 132

lodówki bądź zamrażalnika potrawy muszą być całkowicie zimne. Jeśli włożymy je gorące bakterie będą się szybciej rozmnażać przez co żywność szybciej się zepsuje. Bułka tarta – bułka tarta po wyciągnięciu z zamrażalki jest miękka i niesmaczna, lepiej zamrozić mięso i panierować je przez samym smażeniem. Miękkie sery – po rozmrożeniu nie są już puszyste. Rozmrażanie powoduje

To Musisz Wiedzieć
Babka marchewkowo-pomarańczowa 96

cukru 3 jajka 150 g orzechów włoskich 1 łyżeczka proszku do pieczenia skórki pomarańczowe Helio 2 łyżki soku wyciśniętego z pomarańczy 3 łyżki cukru pudru masło i bułka tarta do posypania formy Jajka utrzeć(...)cukrem aż masa zrobi się biała.Dodajemy posiekane orzechy, marchewkę, skórki pomarańczowe, mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy delikatnie. Wykładamy do formy na babkę wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut – do suchego patyczka. Po ostygnięciu babki wyjmujemy ją z formy i polewamy lukrem zrobionym z soku pomarańczowego i cukru pudru

MojaQchnia.pl
Babka w czekoladzie 152

Jajka -  4 szt Proszek do pieczenia -  1 łyżeczka Mleko – ¾ szklanki Cukier waniliowy – 1 łyżeczka Kakao – 2  łyżki Tłuszcz do formy Bułka tarta do formy Gotowa polewa czekoladowa Żółtka wybić do miski i utrzeć z cukrem pudrem na masę, następnie połączyć z utartym masłem i dosypywać powoli produkty sypkie, pod koniec dodać mleko(...)białek ubić pianę i delikatnie połączyć z ciastem. Ciasto podzielić na 2 części, i do jednej dodać kakao i dobrze wymieszać. Formę na babkę wysmarować tłuszczem i wysypać tartą bułką, następnie wylać trochę ciasta jasnego a na wierzch ciemne i ponownie resztę jasnego. Babkę wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 45 min w 180stC. Po upieczeniu i ostudzeniu

ciasta i desery czyli na słodko
babka orzechowo-kakaowa na oleju... 127

soda oczyszczona 1/2 łyżeczki, kakao 4 łyżki, aromat arakowy 3 krople, orzechy włoskie 200 gram, czekolada gorzka 100 gram, śmietana 18% 3 łyżki, posypka kolorowa - ile potrzeba, olej + tarta bułka do formy Składniki temperatura pokojowa = jajka, olej, cukier ubić mikserem do spienia z 4 minuty na najwyższych obrotach. Wsypać przesianą mąkę, proszek do pieczenia. sodę, kakao, aromat arakowy(...)Orzechy włoskie uprażyć na suchej patelni, pilnować, aby się nie przypaliły bo będą gorzkie. wsypać do ciasta i wymieszać. Forma do babki falista 24 cm, wysmarować formę olejem, posypać tartą bułką, do formy wylać ciasto, piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół do suchego patyczka. Czekoladę ze śmietaną stopić w garnuszku mieszając, od razu polać

W Mojej Kuchni Lubię
soczyste kotlety mielone z dorsza... 137

Składniki: mrożone filety dorsza 70 dag, cebula 1 sztuka średnia, jajka 1 sztuka "L", kucharek 2 łyżeczki, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, koperek siekany 1/2 pęczka, bułka tarta 1 szklanka, smalec(...)smażenia 1/2 kostki Odmrożone filety z dorsza, cebulę pokroić na kawałki, włożyć do pojemnika rozdrabniacza, wbić jajko , wszystko dokładnie zmiksować, wyłożyć do miski. Wsypać kucharka, mielony pieprz czarny, bułkę tartą, posiekany koperek, dodać gęstą śmietanę i ręką dokładnie wyrobić. Na rozgrzanej patelni i smalcu smażyć kotlety mielone na rumiano z każdej strony, następnie pod przykryciem dusić na średnim

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik z orzechów i nasion (RAW, Wegański, bez cukru, bez glutenu, witariański) 157

Mój pierwszy przepis witariański. JUPI! Co to znaczy ten witariański? To znaczy że surowy: nie pieczony, nie gotowany, ani prażony, po prostu nie przetworzony termicznie. Sernik

moj przepis na
OMLET Z SZYNKĄ I POREM (z piekarnika) 149

Omlet, czyli potrawa w formie placka z roztrzepanych jajek z różnymi dodatkami to jedno z najsmaczniejszych i pożywnych propozycji śniadaniowych. Do tego jest bardzo prosty oraz

Kuchnia MagdaLeny
Wegańska semi surowa szarlotka ze śliwkową czekoladą 163

Mojprzepisna.pl Szarlotka, jaką zrobiłam na kolanie ;) bardzo szybko przed wyjściem do pracy. Smakowała wyśmienicie, słodycz orzechowo-daktylowego spodu przełamana kwaśną warstwą duszonych jabłek z orzechami, oraz

moj przepis na
Najlepszy babciny pasztet domowy 145

łyżeczka soli – 1 łyżeczka majeranku – 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej – 1/4 łyżeczki mielonego, czarnego pieprzu – 1/4 łyżeczki mielonego, suszonego imbiru Dodatkowo: masło i bułka tarta do przygotowania formy Boczek kroimy i układamy na spodzie dużego, szerokiego garnka. Wołowinę, pierś z indyka i karkówkę kroimy na małe kawałki (3 x 3 cm) i kładziemy na boczku(...)malakserze o dużej mocy. Następnie dodajemy jajka, sól, majeranek, gałkę, pieprz i imbir, dokładnie mieszamy lub miksujemy. Podłużną formę (30 x 12 x 10cm) natłuszczamy masłem i posypujemy bułką tartą. Otrzymaną mięsną masę przekładamy do formy i wygładzamy powierzchnię mokrą łyżką. Pieczemy 1 godzinę i 15-30 minut w 190 stopniach. Kroimy i podajemy po ostudzeniu. Pasztet przechowywać

Be Fit Be Strong
CIASTO Z JABŁKAMI I PIANKĄ 145

każdemu. Dodatkowo dołożyłam śliwki i wyszło przepysznie :) SKŁADNIKI: CIASTO: 3 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szklanki cukru pudru 5 żółtek 20 dag masła bułka tarta PIANKA: 5 białek 0,5 szklanki cukru kryształu 1 budyń lub kisiel NADZIENIE: 1,5 kg jabłek 30 dag śliwek  1-2 łyżki cukru ok.1 łyżka cynamonu WYKONANIE(...)partiami cukier i dobrze ubijamy. Na końcu wsypujemy budyń. Miksujemy na małych obrotach. Jabłka dobrze odciskamy, ze śliwek usuwamy pestki i przepoławiamy. SKŁADANIE CIASTA: Ciasto w blaszce posypujemy bułką tartą, wykładamy jabłka i śliwki, posypujemy cynamonem wg. gustu. Wykładamy równo pianę i posypujemy kruszonką. Pieczemy ok. 50 minut w 170- 180 st. C  MAŁA RADA: Żeby spód

Pani na deser
Dieta ketogeniczna – przykładowy keto jadłospis 231

Paleo, LowCarb, AIP) Keto placki z cukinii z łososiem (Paleo, LowCarb) Keto racuchy bananowe (Paleo, LowCarb) Keto szparagi z jajkiem (Paleo, LowCarb) Keto pasztet świąteczny (Paleo, LowCarb) Keto tarta szpinakowa (Paleo, LowCarb) Keto bajgle brokułowe (Paleo, LowCarb) Keto pankejki dyniowe (Paleo, LowCarb) Keto deser- Kokosowe donuty (Paleo, LowCarb) Keto parówki w cieście (Paleo, LowCarb) Kokosanka śniadaniowa (Keto, Paleo(...)kalafiora (Paleo, LowCarb) Keto curry z krewetkami (Paleo, LowCarb) Keto spaghetti all’amatriciana (Paleo, LowCarb) Keto spaghetti z pulpecikami (Paleo, LowCarb) Keto pizza z kalafiora (Paleo, LowCarb) Keto tarta szpinakowa (Paleo, LowCarb) Keto Burgery wołowe (Paleo, LowCarb) Keto zoodles z krewetkami (Paleo, LowCarb, AIP) Keto obiad- kotlety mielone w boczku (Paleo, LowCarb, AIP) Gnocchi z kalafiora

Modern Cave Girl
KUCHENNA APTEKA #44 - MAJERANEK 139

Majeranek to przyprawa, która znajduje się prawie w każdej kuchni. Charakteryzuje się intensywnym zapachem i nadaje potrawom wyjątkowego smaku oraz aromatu. Większość z nas nie wyobraża

Kuchnia MagdaLeny
TWAROGOWE ROGALIKI Z NUTĄ POMARAŃCZY 227

Małe rogaliki twarogowe z dodatkiem masła oraz skórki z pomarańczy, dzięki której zyskały wyjątkowy smak oraz aromat. Składają się tylko z 5 składników i są banalnie

Kuchnia MagdaLeny
KROKIETY ZIEMNIACZANE Z TWAROGIEM 239

pieczarkowym (przepis:  UNIWERSALNY SOS PIECZARKOWY ). Składniki: 500 g ziemniaków 200 g twarogu półtłustego 1 cebula 1 duże jajko 1 łyżka mąki pszennej 1 szklanka + 1 łyżka bułki tartej 1 łyżka majeranku sól, pieprz olej do smażenia Wykonanie: Ziemniaki dokładnie szorujemy pod bieżącą wodą i gotujemy w mundurkach do momentu, aż będą miękkie. Następnie jeszcze ciepłe ziemniaki obieramy(...)wrzucamy na patelnię z małą ilością rozgrzanego oleju. Smażymy do momentu, aż cebula zrumieni się. Do ziemniaków dodajemy twaróg przeciśnięty przez praskę, smażoną cebulę, jajko oraz 1 łyżkę bułki tartej i mąki pszennej. Wyrabiamy wszystko dłońmi na gładką masę. Przyprawiamy majerankiem, solą oraz pieprzem. Z powstałej masy formujemy niewielkie krokiety i obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy

Kuchnia MagdaLeny
Niby nutella, wegańska, raw, bezglutenowa i bez cukru 147

Oooooo, lubię takie smarowidła. Najczęściej smaruje nią gofry czy wafle ryżowe. Jest sycąca, mało słodka, baaardzo, bardzo zdrowa i pyszna. Lubią ją dorośli i dzieci! Zrobiłam

moj przepis na