Poniedziałek: Quiche z ziemniaków z łososiem i szpinakiem

Poniedziałek: Quiche z ziemniaków z łososiem i szpinakiem

Poniedziałek: Quiche z ziemniaków z łososiem i szpinakiem

Ziemniaczane puree doskonale sprawdza się jako spód do klasycznej zapiekanki quiche. Możecie użyć ziemniaków z wczorajszego obiadu, ale quiche z ziemniaków jest tak dobre, że ziemniaki warto ugotować specjalnie dla tego przepisu. Czas : 60 minut (jeśli masz ugotowane ziemniaki) Poziom trudności: Dość łatwe Liczba porcji : 3-4 Quiche kojarzone jest zazwyczaj z Francją, ale korzenie ma niemieckie, dokładnie z Lotaryngii (stamtąd pochodził Fulko de Lorche, dobry Niemiec z „Krzyżaków”) – nazwa wywodzi się od sł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ziemniaki, ciasto, tarta, szpinak, zapiekanka, zapiekanki, obiad, łosoś, łosoś wędzony, francuskie, ciasteczka, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, boczek, ciastka , zapiekanka z ziemniakami, pieczone ziemniaki, zapiekanka ziemniaczana, ciasto francuskie, ziemniaki zapiekane, pieczony boczek

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.