Urozmaicone placki z cukinii... z dodatkiem siekanego kurczaka. Nie są to jednak tradycyjne placki z cukinii. Cukinia starta na tarce o dużych oczkach oraz kawałki fileta
Kuchnia MagdaLenyCynamon - najstarsza przyprawa świata, to kora cynamonowca, która sprzedawana jest w formie lasek lub drobno zmielonego proszku. Ma słodki, korzenny i bardzo aromatyczny smak oraz zapach
Kuchnia MagdaLenyPrzepis na odczarowanie kalafiora! Kąski kalafiorowe w cieście oraz panierce z płatków kukurydzianych, pieczone w piekarniku. Chrupiąca panierka na zewnątrz, a w środku soczysty kalafior. To
Kuchnia MagdaLenyGulasz rybny z dorsza z dodatkiem warzyw - marchewki, cebuli, pieczarek oraz papryki, w sosie pomidorowym. To smaczna alternatywa dla gulaszu mięsnego. Taki gulasz, oprócz tego, że
Kuchnia MagdaLenyugotować ziemniaki specjalnie na kotleciki . Smakują wybornie i uwielbiają je maluchy. Kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym Kotlety ziemniaczane 500 g ugotowanych ziemniaków 1 cebula 1 jajko 40 g bułki tartej ((5 łyżek)) 3 ząbki czosnku 1 natka pietruszki przyprawy: pieprz, sól, papryka Sos pieczarkowy 400 g pieczarek 200 ml śmietany 18% 1 cebula 2 łyżki ciemnego sosu sojowego przyprawy(...)czosnku. Smaż do zarumienienia, a następnie zdejmij z ognia. Ziemniaki zagnieć na jednolitą masę. Następnie włóż je włóż do miski, dodaj do nich podsmażoną cebulkę, jajko, 2 łyżki bułki tartej oraz przyprawy i posiekaną natkę pietruszki. Wszystkie składniki połącz w misce. Następnie formuj z ciasta kulki, które następnie spłaszcz w dłoniach i obtocz w bułce tartej (3 łyżki
Przepisy na widelcuSernik na śniadanie? Czemu nie! Fit serniczek wykonany z kostki twarogu półtłustego z dodatkiem pszenicy prażonej w miodzie, pieczony w piekarniku. Bez dodatku cukru - słodzony miodem
Kuchnia MagdaLenyMinestrone to włoska zupa pełna warzyw... głównie cukinii, fasolki szparagowej, marchwi, szpinaku oraz pomidorów. Jest podawana na różne sposoby: z drobnym makaronem, ryżem, grzankami
Kuchnia MagdaLenyWegetariańskie curry z dynią oraz ciecierzycą, przygotowane na bazie mleczka kokosowego. Jest to kremowy i bardzo aromatyczny sos o wyrazistym, orientalnym smaku z lekko pikantną nutą
Kuchnia MagdaLenyCiecierzyca (cieciorka) to roślina strączkowa o lekko słodkawym, orzechowym smaku. Popularna jest w kuchni indyjskiej oraz bliskowschodniej. Jest dobrym źródłem białka roślinnego, dlatego ceniona jest przez
Kuchnia MagdaLenypieprzu. Wszystko dokładnie wymieszaj. Przelej jajka do ziemniaków, dodaj jeszcze ciepły boczek i wszystko wymieszaj. Blachę do pieczenia wyłóż papierem lub posmaruj jej brzegi masłem i posyp bułką tartą. Ja użyłam dwóch keksówek, ale możesz użyć większej prostokątnej blaszki. Przelej masę ziemniaczaną i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni Celsjusza na 1,5 h. Babka będzie gotowa(...)mlekiem. Składniki 2 kg ziemniaków – najlepsze są stare odmiany np. irga 1 cebula 3 jajka 250 g wędzonego boczku pieprz i sól papier do pieczenia lub masło + bułka tarta do wysmarowania blaszki jako dodatek – zimne mleko, zsiadłe mleko lub kiszona kapusta Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź mój Fanpage na Facebooku – będziesz na bieżąco
Eat me! Fit me!Oryginalny pomysł na urozmaicenie kurczaka! Siekane filety z kurczaka w cieście majonezowym zapieczone w piekarniku z dodatkami a'la pizza - papryką, szynką oliwkami oraz mozzarellą. Kurczak
Kuchnia MagdaLenyLahmacun, czyli turecka pizza to cienki, drożdżowy placek z farszem mięso-warzywnym, bez sera. To tradycyjna turecka potrawa, którą bardzo często można spotkać na ulicach, gdyż
Kuchnia MagdaLenyCiasto z jabłkami z dodatkiem śmietankowego proszku budyniowego oraz cynamonu, w wersji bezglutenowej - z mąką jaglaną zamiast pszennej. Bez cukru - słodzone miodem lub syropem z agawy
Kuchnia MagdaLenygęstego jogurtu naturalnego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 180 g oleju słonecznikowego Dodatkowo: Maliny lub inne owoce sezonowe (śliwki, borówki, jeżyny) Cukier puder Odrobina masła + bułka tarta Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. Wszystkie(...)składniki na ciasto łączymy ze sobą za pomocą robota kuchennego lub mocnego miksera tak, aby powstala idealnie gładka masa. Brytfankę smarujemy niewielką ilością masła lub oleju i wysypujemy bułką tartą. Ciasto wykładamy na brytfankę i wyrównujemy. Na wierzchu układamy maliny. Pieczemy ok. 45 minut, sprawdzając po tym czasie stopień upieczenia za pomocą wykałaczki (jeśli po nakłuciu ciasto oblepia
Kate's Kitchengęstego jogurtu naturalnego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 180 g oleju słonecznikowego Dodatkowo: Maliny lub inne owoce sezonowe (śliwki, borówki, jeżyny) Cukier puder Odrobina masła + bułka tarta Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. Wszystkie(...)składniki na ciasto łączymy ze sobą za pomocą robota kuchennego lub mocnego miksera tak, aby powstala idealnie gładka masa. Brytfankę smarujemy niewielką ilością masła lub oleju i wysypujemy bułką tartą. Ciasto wykładamy na brytfankę i wyrównujemy. Na wierzchu układamy maliny. Pieczemy ok. 45 minut, sprawdzając po tym czasie stopień upieczenia za pomocą wykałaczki (jeśli po nakłuciu ciasto oblepia
Kate's Kitchen