tarta - 42848 przepisów (strona:613/2857)

ZUPA Z TORTELLINI I SZPINAKIEM 144

Prosta zupa z warzywami oraz makaronem tortellini z nadzieniem serowym. Znajdziemy w niej marchewkę, pietruszkę, selera naciowego, zielony groszek oraz świeże liście szpinaku. Jest dość syta

Kuchnia MagdaLeny
Kotleciki z tuńczyka z koperkiem 151

puszki tuńczyka w sosie własnym pęczek koperku 1 mniejsza cebula 2 ząbki czosnku 2 jajka M+ 1 do panierki 4 łyżki mąki pszennej  sól pieprz  bułka tarta 1. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na odrobinie masła. Jak się nam zeszkli dodajemy przepuszczony przez praskę czosnek i smażymy jeszcze z minutę. 2. Tuńczyka odsączamy(...)posiekany koperek, jajka, naszą cebulę, mąkę i mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy (soli musimy dać troszkę więcej). 3. Na jednym talerzyku widelcem roztrzepujemy jajko, na drugi dajemy bułkę tartą. Łyżką nabieramy porcje masy formujemy kotleta i najpierw panierujemy z jajku, a następnie w bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi

kruche babeczki
CIASTO KAWOWE 371

Ciasto kawowe z nutką amaretto i cappuccino . Na kakaowym biszkopcie, z kremem straciatella oraz galaretką kawową. Udekorowane rozetkami z kremu cappuccino i posypane tartą gorzką czekoladą .  Ciasto jest przeznaczone dla osób lubiących kawę .  Jak wykonać ciasto kawowe pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania.  Subskrybuj kanał RITA creative a będziesz na bieżąco z nowymi przepisami(...)sztywno pod koniec ubijania dodając cukier. Gdy śmietanka się ubije wsypujemy cappuccino i krótko mieszamy. Masę przekładamy do rękawa cukierniczego i stężałą galaretkę dekorujemy robiąc rozetki. Całość jeszcze posypujemy tartą czekoladą lub kakao. Uwagi: Moim zdaniem ciasto zdecydowanie jest smaczniejsze po dwóch dniach od zrobienia.  Po więcej przepisów na ciasta z galaretką zapraszam Tutaj . (adsbygoogle = window.adsbygoogle

RITA food channel
SCHAB W SOSIE MUSZTARDOWYM 189

Bitki ze schabu w sosie musztardowym, z dodatkiem białego wina wytrawnego. Kruche mięso w kremowym sosie na bazie dwóch rodzajów musztard - francuskiej oraz delikatesowej, z dodatkiem

Kuchnia MagdaLeny
UDKA MAŚLANO-JOGURTOWE 25195

Pieczone udka z kurczaka w marynacie z masła i jogurtu greckiego, z dodatkiem czosnku oraz rozmarynu. Tak przygotowane udka są soczyste w środku i mają chrupiącą

Kuchnia MagdaLeny
TAGLIATELLE Z SZYNKĄ I POMIDORAMI 144

Tagliatelle z szynką szwarcwaldzką oraz pomidorami suszonymi i pomidorkami koktajlowymi to kolejne, szybkie danie makaronowe, które zalicza się do moich ulubionych. Składa się z kilku składników

Kuchnia MagdaLeny
OMLET CHŁOPSKI 417

Omlet chłopski to nie byle jaki omlet, ale taki który spokojnie może spełniać rolę nie tylko śniadania, ale również kolacji, czy obiadu. To omlet z gotowanymi

Kuchnia MagdaLeny
BABKA TWAROGOWA 192

typ450 lub 2 szklanki* pszennej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia (u mnie domowy bezglutenowy) - skórka otarta z 1/2 cytryny (daję gotową Oetkera) *szklanka 250ml dodatkowo: - masło i bułka tarta lub mąka do formy - puder lub lukier (u mnie lukier marcepanowy-nasz ulubiony) Miękkie masło miksujemy z cukrem lub ksylitolem na puszystą, gładką masę. Dodajemy partiami twaróg i miksujemy(...)proszkiem do pieczenia, oraz skórkę otartą z cytryny. Całość miksujemy do połączenia składników. Formę do babki (z kominem) o śr.24cm smarujemy masłem i obsypujemy mąką lub bułką tartą (nadmiar strzepujemy). Ciasto przekładamy do formy, wyrównujemy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 165*C, pieczemy ok. 45-55 minut na programie góra-dół, bez termoobiegu, do tzw. suchego

Smaczne Zdrowe
SAŁATKA Z TORTELLINI I POMIDORÓW 201

Prosta sałatka z pomidorków koktajlowych i makaronu tortellini, z dodatkiem mozzarelli oraz szczypiorku, podana z sosem czosnkowym. Tylko 4 składniki + sos - gotowa w 10 minut! W

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto z pomarańczową nutką 135

tortowej pół szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia skórka otarta z jednej pomarańczy Dodatkowo: ewentualnie cukier puder do posypania masło lub margaryna do posmarowania blaszki bułka tarta do posypania blaszki Wykonanie pysznego ciasta: 1. Żółtka ucieramy z masłem lub margaryną i cukrem na puszystą masę, następnie dodajemy otartą skórkę z pomarańczy i chwilę ucieramy, następnie wsypujemy(...)mieszamy je z utartym ciastem. 3. Cisto przekładamy do foremki keksówki o wymiarach około 7 cm x 30 cm x 8 cm posmarowanej masłem lub margaryną i posypanej bułką tartą. 4. Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone. Upieczone studzimy, ale jeszcze ciepłe wyjmujemy z foremki. 5. Gotowe kroimy

Izabelawkuchni
Grzybowa pieczeń z warzywami i czerwoną soczewicą 147

gałki, może z niej zrezygnować. Masę przełożyć do lekko natłuszczonej i obsypanej bułką tartą formy. Ja formę po prostu wykładam papierem do pieczenia. Wierzch można oprószyć bułką tartą, ale nie jest to konieczne. Ja to robię, bo lubię 😊 Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180° C przez 25-30 minut. Aby góra pieczeni pozostała delikatna

Codzienna kuchnia niecodzienna
KOKTAJL DYNIOWY Z POMARAŃCZĄ I IMBIREM 203

Koktajl z puree z dyni z dodatkiem miąższu z pomarańczy oraz świeżego imbiru, na wodzie mineralnej, słodzony miodem. Pyszny i odżywczy koktajl na jesień, który wzmocni

Kuchnia MagdaLeny
Kotlety ryżowo-marchewkowe 119

połówkach (w zależności od wielkości) aż będą lekko twarde i odstawiamy, aby ostygły. Przestudzone marchewki trzemy na tarce o dużych oczkach. Do większej miski wkładamy odmierzoną ilość ugotowanego ryżu i starte marchewki. Mieszamy i dodajemy siemię lniane, kurkumę, kumin i bułkę tartą. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Z masy, lekko wilgotnymi rękami formujemy

Lamarida.pl
TAGLIATELLE Z ŁOSOSIEM I SZPINAKIEM 158

Uwielbiam wszelkiego rodzaju dania z makaronem, a to jest jedno z moich ulubionych! Makaron tagliatelle z łososiem wędzonym na gorąco, pomidorkami koktajlowymi oraz świeżymi liśćmi szpinaku

Kuchnia MagdaLeny
Zawijaski z ciasta francuskiego z szynką i serem 214

się także jako szybka kolacja. Składniki: 1 płat ciasta francuskiego 150g szynki (bardzo dobrze nadaje się również kiełbasa krakowska, zawijaski są bardziej aromatyczne) 150g tartego żółtego sera lub tartej mozzarelli 5 łyżek ketuchpu 1 jajko opcjonalnie przyprawy np. bazylia oregano Przepis: Piekarnik nastawić na 200 stopni, blachę wyłożyć papierem do pieczenia, Ciasto francuskie rozwinąć, posmarować warstwą ketchupu(...)obsypać przyprawami, Na cieście ułożyć plastry szynki, wierzch posypać tartym serem, Ciasto zwinąć w roladę, zaczynając od dłuższej krawędzi, Rolę pokroić na 1,5 – 2 cm pasy, tak aby powstały zawijaski, Zawijaski rozłożyć na blasze do pieczenia i posmarować roztrzepanym jajkiem, Piec około 20 minut. Artykuł Zawijaski z ciasta francuskiego z szynką i serem pochodzi z serwisu tyfranbox

tyfranbox