wersja będzie łatwiejsza i szybsza w przygotowaniu. Co do zawartości to jest wiele możliwości. Jednak są 3 rzeczy które obowiązkowo muszą znaleźć się w każdej roladce. Są to mianowicie ogórek kiszony, ostra musztarda i plaster boczku. Mój przepis jest rodzinną recepturą. Moja mama i babcia zawsze przyrządzają roladki w ten sposób. Dla mnie również jest to najsmaczniejsza ich wersja, wiec(...)najlepiej udziec lub pieczeń) 2 porządne łyżki ostrej musztardy (u mnie Sarepskiej, może być także chrzanowa, dijon lub rosyjska) 2 plastry boczku połowa średniego ogórka kiszonego 2 słupki papryki 1 średniej wielkości pieczarka 2 plasterki żółtego sera pieprz Sos: 2 łyżki smalcu lub oleju ok. 300 ml wody lub bulionu 50 ml wódki (opcjonalnie, dodajemy ją po to aby mięso
PatiGotujeduża makrela lub 2 mniejsze (dobrej jakości) · 1 mała cebula/ połowa dużej · 3-4 średnie ogórki konserwowe · 3 jajka ugotowane na twardo · 3 łyżki majonezu · 2 łyżki jogurtu naturalnego(...)Sól · pieprz PRZYGOTOWANIE: Jajka ugotować na twardo i przestudzić. Makrelę oddzielić skrupulatnie od ości i przełożyć do miski. Ogórki konserwowe i cebulę drobno posiekać w kostkę i wrzucić do miski. Przestudzone jajka również drobno posiekać i dorzucić do reszty składników. Dodać majonez, jogurt naturalny, sól i pieprz. Całość dobrze wymieszać. Jeżeli spodobał
Calzonella.comkażdym sklepie :Tesco, Lidl, B&M, Poundland. SKŁADNIKI: Kanapka 1 kromka chleba pełnoziarnistego, graham 1 łyżka musztardy np. miodowej Kilka listków świeżego szpinaku Kilka plastrów ogórka świeżego Rybka 100 g tuńczyka stek w oleju 1 szalotka 1 ogórek konserwowy Sól i pieprz do smaku 1 łyżka musztardy np. HEINZ miodowej 1 łyżka jogurt naturalnego PRZYGOTOWANIE: Tuńczyka(...)odcedzam, przekładam do miseczki. Ogórka konserwowego kroję w kostkę. Szalotkę obieram, kroję w kostkę. Dodaję jogurt, musztardą, sól i pieprz. Mieszam. Chleb smaruję musztardą. Kładę szpinak. Smaruję tuńczykiem. Solę i pieprze do smaku. Ogórka obieram i kroję w plastry. Kładę na kanapkę ok 3 plastey. Smacznego
Gotowanie PatkiMcDonald's - Big Mac jest niemal wizytówką McDonald'sa. Charakteryzuje go duża, składająca się z 3 części bułka, podwójna porcja mięsa wołowego, plasterek sera cheddar oraz warzywa takie jak: ogórek konserwowy, sałata oraz cebula. Jego wyjątkowego i charakterystycznego smaku nadaje również " Sos Big Mac ", który znajdziemy we wnętrzu hamburgera. Uwielbianego przez wielu Big Mac'a możemy przygotować(...)spłaszczamy tworząc płaskie "kotlety". Smażymy je na niewielkiej ilości oleju z obu stron na złoty kolor (w trakcie smażenia mięso dość znacznie się "skurczy"). Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, ogórki w plasterki. Sałatę również porcjujemy na mniejsze części. Bułeczkę przekrawamy na 3 części. Na dół wykładamy porcje sałaty, cebuli, kładziemy plasterek sera cheddar, wykładamy ok. łyżeczkę sosu
Słodka Stronakiełbasą. Danie, które wystarczy włożyć do piekarnika i robi się samo. Potrzebujemy makaron, kiełbasę, ser, ogórki, groszek, paprykę, 5 łyżek oleju, sól, pieprz. Makaron gotujemy, kiełbasę-ogórki-paprykę kroimy, groszek płuczemy, ser ucieramy. Naczynie smarujemy tłuszczem i układamy po kolei warstwami nasze produkty. Zaczynamy od warstwy makaronu, każdą warstwę przesypujemy serem i innymi... Na wierzchu dajemy kiełbasę
chleba naszegoPyszna, lekka pasta z tuńczyka i twarogu. Mniam <3 Przepis znalazłam na stronie co okidoo . Zapraszam do przygotowań! Składniki: 100 g ogórków kiszonych, startych na małych oczkach 1 jajko ugotowane na twardo 100 g półtłustego twarogu 120 g tuńczyka w sosie własnym (waga po odsączeniu) pół łyżeczki soli pół łyżeczki pieprzu mały pęczek(...)szczypiorku, posiekanego CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: w misie blendera lub w rozdrabniaczu umieszczamy tuńczyk, jajko, twaróg, sól i pieprz. Blendujemy do uzyskania gładkiej masy. Dodajemy ogórki i szczypiorek, mieszamy. Podajemy z chrupiącym chlebem. Smacznego! :) Rada - Pasta najlepiej smakuje na drugi dzień, gdy się "przegryzie". Należy przechowywać ją w szczelnym pojemniku w lodówce
My Culinary ArtSKŁADNIKI : ( 12 – 15 kromeczek ) mała bagietka – 1 sztuka lub pół dużej makrela wędzona – 1 większa sztuka biały serek kremowy typu Almette lub Philadelphia – pół opakowania sałata – 4 liście słodkie ogórki konserwowe – 4 plastry rzodkiewka – sztuki pieprz świeżo mielony gałązka koperku – opcjonalnie PRZYGOTOWANIE : Bagietkę pokroić na małe kromki i podgrzać je w grilu elektrycznym bądź w piekarniku. Posmarować kromeczki dość(...)dokładnie sałatę, porwać na mniejsze kawałki i układać na kromeczkach. Kawałki makreli wędzonej wyskubać palcami lub widelcem wyciągając przy tym ości jeśli się trafią i ułożyć na sałacie. Plastry ogórka pokroić na paseczki i dodać na makrelę. Rzodkiewkę pokroić w plasterki i ułożyć na ogórku konserwowym. Całość można udekorować małymi gałązkami koperku
kuchniabellissima.wordpress.comproces produkcyjny rozłożyć na dwa dni, ponieważ te warzywa musimy najpierw ukisić. 2 marchewki 2 pietruszki 2-3 zielone ogórki Pół kalafiora lub pół brokuła Marchewki, pietruszki i ogórki drobno kroimy w talarki, natomiast kalafiora w różyczki. Zalewamy wodą z łyżka soli i zostawiamy na 24 godziny. Następnie będziemy potrzebowali Żelatynę w proszku Pieczarki marynowane ilość wg uznania
Pora na poraogórki 1 szt awokado 5 łodyg selera naciowego 1 czerwona cebula kilka listków mięty sok z cytryny kubek jogurtu naturalnego Przygotowanie Truskawki obrałem z szypułek. Ogórki i awokado pokroiłem . Seler naciowy po umyciu pokroiłem na kawałki. Wszystkie składniki zmiksowałem. Gładką masę doprawiłem solą i pieprzem. Wstawiłem na 40 minut do lodówki. Czerwoną cebulę obrałem, posiekałem
R'n'G KitchenDziś na blogu szybki przepis na surówkę z młodej kapusty z zielonym ogórkiem i kukurydzą. Wystarczy tylko kilka składników i pyszny dodatek do obiadu gotowy. Składniki: 1 mała główka młodej kapusty 1/2 puszki kukurydzy 1 zielony ogórek 1/2 cebuli 1/2 pęczka natki pietruszki majonez jogurt naturalny sól, pieprz Wykonanie: Kapustę drobno poszatkować, przełożyć do miski. Kukurydzię osączyć(...)sicie z zalewy. Ogórek obrać i pokroić w półplasterki, cebulę w drobną kostkę. Pietruszkę drobno poszatkować. Wszystko dodać do kapusty, wymieszać. Na koniec dodajemy majonez z jogurtem naturalnym 1:1 i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać. Smacznego
magiczna kuchnia Kasipomidor 6 ogórków koktajlowych 10 rzodkiewek 15 czarnych oliwek 2 łyżki pokrojonego szczypiorku Ugotuj makaron al dente w lekko osolonej wodzie, odcedź i wymieszaj z pesto. Pokrój ogórki w grube plasterki, podobnie rzodkiewki i mini salami. Pokrój pomidora w ósemki, opłukaj i osusz sałatę. Dodaj warzywa, mozzarella, salami, oliwki i sałatę do makaronu i wymieszaj. Posyp sałatkę szczypiorkiem
codojedzeniaWiosna i latem częściej jem na śniadanie kolorowe sałatki. Są pożywne i bardzo smaczne. Dzisiaj wybrałam jako główny składnik czerwoną fasolę, którą połączyłam z pomidorem, zielony ogórkiem, koperkiem i czerwoną cebulą. Nie zabrakło także dymki. Bardzo syta sałatka jest idealna na rozpoczęcie dnia. Świetna alternatywa nudnych kanapek, dobry pomysł na lunch box do pracy. Sałatka z czerwonej fasoli(...)ogórkiem zielonym i pomidorem / 1 porcja Składniki: 1/2 szklanki czerwonej fasoli z puszki 1 pomidor 1/4 ogórka zielonego 1 łyżeczka posiekanego koperku 1/3 czerwonej cebuli 1 gałązka dymki sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Fasolę odsączamy z zalewy. Płuczemy pod bieżącą wodą. Odsączamy ponownie. Przekładamy do miski. Ogórka zielonego, pomidora i czerwoną cebulę kroimy w kostkę. Dodajemy do fasoli razem
Moja smaczna kuchniaLekki chłodnik na orzeźwienie. Moc witamin za sprawą awokado, selera naciowego i ogórka. Z lekką nuta mięty. Chłodnik zrobimy w pięć minut tylko musimy go później schłodzić.Polecam podawać go z odrobiną oliwy z oliwek i migdałami. 1/2 awokado 1/3 ogórka zielonego długiego 3 liście selera naciowego 2 łyżki soku z cytryny mięta świeża sól, pieprz 200 g jogurtu greckiego(...)szklanki wody oliwa z oliwek prażone migdały Ogórka kroję na pół i usuwam pestki, kroję na kawałki. Seler naciowy obieram z włókien i kroję na kawałki. Do pojemnika przekładam seler, ogórka, awokado, dodaję listki mięty, sok z cytryny, jogurt grecki, wodę i miksuję blenderem. Doprawiam solą, pieprzem. Wstawiam do lodówki na dwie godziny. Podaję z oliwą z oliwek i prażonymi
wesoła kuchniajarzynowa ale inna ;) A najważniejsze, że smakowała domownikom i gościom. Składniki: * około 400 g makreli wędzonej * pół puszki kukurydzy konserwowej * pół puszki groszku konserwowego * 2 średnie cebule * 5-6 ogórków konserwowych * 5 jajek * 4-5 średnich ziemniaków * 2 łyżki majonezu * sól i pieprz do smaku Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, ziemniaki ugotować do miękkości(...)mundurkach. Groszek i kukurydzę odsączyć z zalewy, wyspać do miski. Jajka obrać ze skorupek, pokroić w drobną kostkę. Ziemniaki oskubać i również pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać. Ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Z makreli wędzonej zdjąć skórę i rozdrobnić mięso na małe kawałki, wyciągając przy tym ości (ja użyłam filetów z makreli wędzonej). Wszystkie składniki ze sobą
Zrób to smacznieSkładniki : 5 małych bulw topinambura 3 jajka mała puszka fasoli czerwonej 1 cebula 3 ogórki kiszone sól, pieprz, koperek, szczypiorek majonez Przygotowanie : Bulwy topinambura ugotować(...)lekko posolonej wodzie, uważać by nie przegotować, u mnie trwało to ok. 10-15 min. Ugotowane jajka obrać i pokroić w kostkę, fasolę osączyć z zalewy, cebulę pokroić drobno, ogórki zaś w grubą kostkę Ugotowany, ostudzony i obrany topinambur pokroić w kostkę, połączyć z resztą składników, posolić, wsypać pokrojony koperek Dodać majonez, wymieszać, posypać szczypiorkiem
Proste Potrawy