tarta - 42848 przepisów (strona:1340/2857)

Surówka z cykorii do obiadu 149

ochotę wzbogacić surówkę o inne dodatki, to warto dołożyć do niej świeże jabłka lub gruszki. Bardzo pasują także pomarańcze lub mandarynki, pokrojone w większe kawałki. Z warzyw możemy dodać tartą marchewkę, kapustę pekińską albo właśnie świeżą brukselkę. Ja bardzo lubię smak surowej brukselki, jeśli jednak Wam nie do końca on odpowiada, można z powodzeniem pominąć ten składnik

Wiszniówka
Pesto z roszponki i jarmużu 130

jarmużu, sok z cytryny oraz czosnek przeciśnięty przez praskę ugniatamy moździerzem , aż uzyskamy papkę. Możemy również zmiksować blenderem – będzie szybciej. Do zielonej papki dodajemy rozdrobnione ziarna i migdały, tarty ser pecorino, sól oraz oliwę. Wszystko dokładnie mieszamy, aż powstanie pesto. Jeśli sos będzie za suchy, można dodać jeszcze więcej oliwy. Przechowujemy w zamkniętym słoiczku w lodówce przez

Wiszniówka
Ciasto Cielaczek Z Mandarynkami I Kajmakiem 155

łyżki kajmaku 1 łyżka śmietanki 30 % 1.  Składniki na ciasto zmiksować ze sobą i przełożyć do blaszki wyścielanej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. 2. Twaróg ucieramy z masłem, a następnie dodajemy jajko, cukry, budyń i miksujemy na gładką masę. Gotową wykładamy kupkami w odstępach na ciasto, następnie na sam koniec wykładamy mandarynki

Gotowanie...to proste !
SZKOLENIE CUKIERNICZE CZ.1 W AKADEMII SWEET DECOR ( 24-25.02 ) 135

TUTAJ W OFERCIE KURSU ZNAJDZIEMY M.IN: • CIASTA BAZOWE : biszkopt jasny, biszkopt ciemny, ciasto kruche, ciasto parzone, ciasto drożdżowe, sernik idealny, ciasto bezglutenowe/wegańskie • WYPIEKI NA PODSTAWIE PRZEPISÓW BAZOWYCH: ciasta/torty, tarty, ptysie, drożdżówki, serniki • WYPIEKI Z UŻYCIEM MUSÓW, KREMÓW, ŻELEK • TEMPEROWANIE CZEKOLADY I DEKORACJE NA BAZIE CZEKOLADY – plastry miodu, skały, ziemie • NOWOCZESNE DEKORY: jadalne gąbki, jadalne ziemie, koralowce/tiule • NOWOCZESNE

Ostra na Słodko
Ciasto metrowiec 133

formy keksowej o wymiarach 34×13 cm ( forma może być trochę mniejsza wtedy ciasto będzie po prostu trochę wyższe :)), wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą. Placki możemy piec razem jeśli mamy dwie blaszki lub pojedynczo. gotowe blaszki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (góra-dół) i pieczemy aż się lekko zrumienią

Blog kulinarny S9.PL
Jogurtownik z pieczonymi truskawkami - sernik na zimno idealny dla dzieci 191

herbatników bez cukru (np. z firmy Ania), a różową masę posłodzić do smaku (polecam dodać miód). Szczerze polecam. Składniki na formę o średnicy 24 cm (użyłam szklanej formy do tarty): ciemny spód 200 g herbatników bez cukru 2 łyżki gorzkiego kakao 100 g (1/2 kostki) roztopionego masła różowa masa 2 opakowania jogurtów greckich (800 g) 1 opakowanie mrożonych

Ugotować
SZKOLENIE CUKIERNICZE CZ.1 W AKADEMII SWEET DECOR ( 16-17.02 ) 145

TUTAJ W OFERCIE KURSU ZNAJDZIEMY M.IN: • CIASTA BAZOWE : biszkopt jasny, biszkopt ciemny, ciasto kruche, ciasto parzone, ciasto drożdżowe, sernik idealny, ciasto bezglutenowe/wegańskie • WYPIEKI NA PODSTAWIE PRZEPISÓW BAZOWYCH: ciasta/torty, tarty, ptysie, drożdżówki, serniki • WYPIEKI Z UŻYCIEM MUSÓW, KREMÓW, ŻELEK • TEMPEROWANIE CZEKOLADY I DEKORACJE NA BAZIE CZEKOLADY – plastry miodu, skały, ziemie • NOWOCZESNE DEKORY: jadalne gąbki, jadalne ziemie, koralowce/tiule • NOWOCZESNE

Ostra na Słodko
Ruskie Naleśniki Zapiekane Z Żółtym Serem 157

roztopionego masła Farsz: 150 g twarogu półtłustego lub tłustego 3 średniej wielkości, ugotowane ziemniaki (utłuczone) 1 mała cebula, pokrojona i uduszona ewentualnie boczek jeśli dysponujemy i lubimy sól, pieprz tarty ser żółty 1. Składniki na naleśniki miksujemy i odstawiamy na 10-15 minut. W tym czasie przygotowuje farsz, mieszam twaróg z przeciśniętymi przez praskę ziemniakami i cebulką, dodaje

Gotowanie...to proste !
Biała polewka czyli pyszna zupa z maślanki 177

rewelacyjnie.   Biała polewka – wersja postna   Biała polewka idealnie sprawdzi się jako smaczne danie postne. W tym wypadku należy boczek i słoninę zastąpić przesmażoną na maśle bułką tartą lub zrumienioną cebulą. Pozostałe składniki zostają bez zmian. Życzymy smacznego! Eżbieta Łabońska w Śląskiej kucharce doskonałej (1989, s. 132) pisze: Zupy występowały zazwyczaj jako potrawy zasadnicze i wyróżnić

Kuchnia Na Wypasie
Babka cytrynowo-szpinakowa 186

mąkę przesianą z proszkiem i startą skórkę. Wymieszać łyżką do połączenia składników.  Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.  Ciasto przełożyć do nasmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą formy.  Piec około 50 minut,wyjąć na kratkę i wystudzić. Z pudru cukru i soku z cytryny utrzeć gęsty lukier i ozdobić nim upieczone ciasto

Kolorowa kuchnia Elki
Babka piaskowa 130

pudru 4 duże jajka 4 łyżki płynnej śmietanki kremówki 2 płaskie łyżeczki cukru waniliowego lub ekstraktu z wanilii 2 łyżeczki proszku do pieczenia dodatkowo masło i mąka lub bułka tarta do obsypania formy.   Do tego ciasta możesz też dodać kilka kropli aromatu cytrynowego lub sok z połowy małej cytryny.  Wilgotna babka piaskowa przepis

Cztery Fajery
Orzechowy jagielnik z kremem daktylowym 106

całą noc. Smacznego! WARTOŚCI ODŻYWCZE DLA 1 KAWAŁKA: 229kcal Białko: 7,2g Węglowodany: 29,9g Tłuszcz: 10,2g Błonnik pokarmowy: 4,1g Ładunek glikemiczny: 16,9g Spróbuj także: tarta cytrynowo-kokosowa, proste ciasto pomarańczowe. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na  Facebooku  i  Instagramie    Tam częściej pojawiają

Natka Pietruszki
Babka Z Kawą Inką 134

ziemniaczaną. Miksujemy na najwolniejszych obrotach bądź mieszamy szpatułką/łyżką i podczas mieszania dolewamy olej. Ciasto wychodzi dość gęste. 3. Wykładamy do foremki wysmarowanej masłem/margaryną i wysypanej bułką tartą bądź kaszą manna lub do wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stop. przez około 40-45 minut do tzw. suchego patyczka (patyczek wbity w środek ciasta musi

Gotowanie...to proste !
SZYBKIE, DWUKOLOROWE UCIERANE CIASTO Z MIGDAŁAMI 119

miksera. Dodawać po jednym jajku, za każdym razem masę wymieszać. Na końcu wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto dobrze wymieszać. Do foremki keksowej wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą (lub wyłożoną papierem do pieczenia) przełożyć 3/4 ciasta, wyrównać wierzch. Do pozostałego w misce ciasta wlać mleko i wsypać kakao, masę wymieszać. Ciemną masę wyłożyć na wierzch jasnej

Zrób to smacznie
Łazanki 146

kiełbasy śląskiej 150 g wędzonego boczku cebula 500g kapusty kiszonej z marchewką sól, pieprz, kminek olej Wykonanie: Jeżeli nie mamy kiszonej kapusty z marchewką możemy sami dodać sami jedną tartą marchewkę. Kapustę ugotować w lekko osolonej wodzie  z dodatkiem ziela angielskiego, liścia laurowego i kminku (kminek może być też mielony). Cebulę obrać, drobno pokroić i podsmażyć

Pomysłowa kuchnia

Proponowane wyszukiwania