tarta - 42848 przepisów (strona:1337/2857)

Babka z mlekiem skondensowanym 624

skondensowane, jaja, proszek do pieczenia. Wszystko zmiksuj jeszcze kilka minut. Jeśli używasz formy silikonowej nie musisz jej smarować, jeśli zaś masz inną formę nasmaruj ją masłem i wysyp bułką tartą. Wlej ciasto do formy na babkę i wstaw do piekarnika. Piecz przez 35-40 minut, możesz sprawdzić patyczkiem czy ciasto w środku już nie jest surowe. Po wyjęciu

nietylkopasta.pl
Składany schabowy. 153

też w środku posmarować musztardą.  Składniki: 3 plastry schabu 3 plastry szynki (u mnie konserwowa) 3 plastry sera żółtego sól, pieprz olej do smażenia Panierka: 2 jajka bułka tarta sól, pieprz Wykonanie: Plastry schabu rozbić tłuczkiem na cienkie kotlety.  Przyprawić z obu stron, solą i pieprzem.  Na jednej połowie kotleta ułożyć szynkę i ser. Przykryć

Agusiowe smakołyki
babka majonezowa + film krok po kroku 129

Następnie stopniowo dodajemy majonez i ekstrakt cytrynowy. Na końcu dodajemy przesiane obie mąki z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy szpatułką. Ciasto przelewamy do foremki (natłuszczonej i obsypanej bułką tartą). Pieczemy w ok. 170 st. C do tzw. suchego patyczka, przez ok. 45 min. Upieczoną wyciągamy z fory, odstawiamy do wystudzenia. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem

Domowy Smak Jedzenia
Jak zrobić blaty na mazurki? 138

potem tylko wypełnić nadzieniem. To bardzo wygodne, bo przed Świętami zwykle ma się sporo do pracy. Piekąc blaty wcześniej, można racjonalnie rozplanować obowiązki. Do ich wypieku polecam formę do tarty z wyjmowanym spodem. Składniki (na formę o średnicy 26 cm): 170 g mąki typu 650 + łyżka do podsypania blatu 30 g mąki krupczatki szczypta soli 10 g cukru

Weekendy w domu i ogrodzie
Banoffee Pie (ciasto bez pieczenia) 119

wymaga dużo czasu. Składniki 200 g herbatniki maślanych 150 g rozpuszczonego masła 600 g śmietany 30-36% + 2 fixy masa kajmakowa (mała puszka) 3 banany posypka czekoladowa lub tarta czekolada Przygotowanie Herbatniki pokruszyć w blenderze, dodać rozpuszczone masło wymieszać i wysyłać na blachę. Równomiernie rozprowadzić i ugnieść szklanką. Wstawić do lodówki na około 1 godzinę. Po godzinie rozprowadzić

Wasze Przepisy
Babka piaskowa - puszysta i delikatna 132

tylko do połączenia się składników. Nie przerywając miksowania, wlewać powoli wystudzone masło i dodać ekstrakt z wanilii. Ciasto na babkę piaskową przelać do formy wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. Piec w piekarniku nagrzanym góra-dół do 180 stopni C przez około 40 - 45 minut. Pod koniec pieczenia sprawdzić drewnianym patyczkiem, jeśli patyczek jest suchy, to ciasto upieczone

Kuchcik gotuje
Jak udekorować stół na Wielkanoc - trzy przepisy dla każdego na Wielkanoc! 140

będą sztywne - białka połącz z masą z żółtkami - mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, czekoladą, dodaj mokre składniki, powidła i całość delikatnie wymieszaj. - formę wysmaruj masłem, posyp bułką tartą, przelej ciasto i piecz do suchego patyczka - temp. pieczenia 180 stopni, dół + termoobieg - czas pieczenia 1 godzina, sprawdź patyczkiem ciasto, jeśli jest wilgotny dodaj 10 -15 minut czasu - babkę

SMYKWKUCHNI
BABKA MAŚLANA + FILMIK 136

masy wlewamy płynne, ostudzone masło, mieszamy. Na koniec wsypujemy proszek do pieczenia i mąkę pszenną i ziemniaczana, mieszamy.  Formę o rozmiarze 10/30 cm smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Ciasto wylewamy i równo rozprowadzamy.  Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 % C, funkcja termoobieg.  Po upieczeniu babkę studzimy i kroimy na kawałki.  Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Sernik limonkowy „Melisy” 170

mleka skondensowanego 125 ml soku z limonki Kruszymy ciasteczka i mieszamy w misce z rozpuszczonym i podgrzanym masłem. W tortownicy o średnicy 25 cm lub formie do tarty układamy masę ciasteczkową. Ścieramy skórkę z limonki. W dużej misce ubijamy serek z mlekiem skondensowanym, sokiem i skórką z 1 limonki. Tak powstałą masę przekładamy do formy z ciastem

Bon Appetit Małgorzaty
Tarta jaglana z rybą 287

jaglanej 4 jajka 300 g fileta z ulubionej ryby, u mnie dorsz 200 g mrożonego groszku 100 g szpinaku 120 g sera żółtego 50 g jogurtu … Czytaj dalej Tarta jaglana z rybą

czarrna od kuchni
BABKA KAJMAKOWA 131

łyżkę cukru i żółtka, wymieszać mikserem. Dodać wystudzoną masę kajmakową z masłem, wsypać proszek do pieczenia i obie mąki, dobrze wymieszać mikserem. Formę do babki wysmarować masłem, wysypać bułką tartą. Wylać ciasto do formy. Piekarnik nagrzać do 170'C, piec babkę około 40-45 minut. Upieczoną babkę wystudzić. Masę kajmakową wymieszać ze śmietaną kremówką, aby powstała jednolita masa

Zrób to smacznie
Sałatka chrzanowa z jajkiem 174

się smakiem. Przy tym przygotowanie jest bajecznie szybkie. Gorąco polecam! Składniki: 7 jajek 1 słoiczek selera marynowanego (180g) 1 puszka kukurydzy 1 kwaśne jabłko pęczek dymki 3 łyżki majonezu tarty chrzanu ze słoika (w zależności od ostrości i preferencji; ja dodaję cały słoiczek średnio ostrego) sól, czarny pieprz Sposób wykonania: Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy

Pyry na Gaz
Klops z jajkiem – przepis 151

jaja, dodaję zmieloną cebulę, zmieloną bułkę i przyprawy. Dobrze wszystko wyrabiam. Potem blaszkę keksówkę (np 10x30cm lub 10x25cm) wykładam papierem do pieczenia (można też posmarować tłuszczem i wysypać bułka tartą). Zaraz potem na dno wykładam 1/3 mięsa i dobrze dociskam do dna. Następnie układam na środku 4 jajka ugotowane na twardo (i wcześniej obrane) jedno za drugim. Potem

Dorota Smakuje

Proponowane wyszukiwania