tarta - 42848 przepisów (strona:1335/2857)

Lniane placuszki 175

łyżki cukru / erytrytolu szczypta soli pół łyżeczki sody lub proszku do pieczenia łyżeczka rozpuszczonego oleju kokosowego lub masła opcjonalnie: cynamon, imbir, kardamon, pasta waniliowa do podania: jogurt, gęsta śmietana, tarta czekolada, konfitura, owoce Czas przygotowania 20 minut Liczba porcji około 10-12 placuszków (4 porcje) Wartości odżywcze 100 g porcja (3 sztuki) Kcal

Analiza Smaku
Sernik królewski. 169

Podzielić je na dwie części. Jedną część zawinąć w folię spożywczą i włożyć  do zamrażalnika. Drugą połową ciasta, wykleić dno prostokątnej blaszki, posmarowanej margaryną  i posypanej bułką tartą. Można też wyłożyć blaszkę papierem do pieczenia. Jak kto woli.   Blaszkę z ciastem wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni  i podpiec około

Agusiowe smakołyki
Kotlety z wczorajszych ziemniaków 114

Jeśli zostały Ci gotowane ziemniaki po wczorajszym obiedzie, możesz je jeszcze wykorzystać do przygotowania smacznych kotletów! Składniki tłuczone ziemniaki zimne 1 cebula kilka plasterków szynki mąka jajko bułka tarta gałka muszkatołowa pieprz sól Przygotowanie Podsmażyć na patelni cebulkę pokrojoną w kostkę oraz szynkę. Dodać do ziemniaków i przyprawić. Wszystko wymieszać. Formować kotlety obtoczyć w mące, jajku i bułce

Wasze Przepisy
Babka ucierana z zielonym pudrem 128

mąki dodajemy do masła z jajkami i ucieramy. Potem dodajemy resztę mąki, aromat i ocet i ucieramy dalej. W kolejnym kroku foremkę na babkę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą lub kaszą manną. Potem ciasto przelewamy do foremki. Pieczemy ok godziny w 180st grzanie góra dół. Wyjmujemy z piekarnika, dajemy babce 10 min na odpoczynek a potem wyjmujemy

Dorota Smakuje
Zabielany barszcz wielkanocny z kiszonych buraków, z sokiem czarnego bzu, chrzanem, jajkiem i wędzonką 177

wiele mniej niż soku z buraków. Powiedzmy około szklanki na 3 litry barszczu. Po dodaniu soku z kiszonych buraków i czarnego bzu, barszczu już nie gotuję! Dodaję koniecznie tarty chrzan lub starty korzeń chrzanu, też dużo! Kolor barszczu począwszy od mocnego różu po głęboki, rozbielony odcień koloru buraka. Kolor i smak barszczu zależy od odpowiedniej ilości dobrej śmietany

Leśny Zakątek
Babka Wielkanocna 133

cukier wanilinowy. Ubijamy. Dodajemy olej oraz jogurt, mieszamy szpatułką. Mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, budyń. Dodajemy do masy, delikatnie mieszamy. Formę smarujemy masłem, delikatnie posypujemy kaszą manną bądź bułką tartą – by bez problemu wyjąć babkę po upieczeniu. Babkę pieczemy w 170 stopniach w nagrzanym piekarniku. Czas pieczenia to 50 minut. Po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem. Artykuł Babka

Alle Dobre!
Babeczki wielkanocne 118

składników, które zazwyczaj mamy w domu. To mój najlepszy, sprawdzony przepis na puszyste i mięciutkie w środku babeczki. Z ciasta możesz upiec także muffinki dodając do nich bakalie lub tartą czekoladę. W przepisie dokładny opis wykonania, kilka porad oraz propozycje podania. Babeczki wielkanocne SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mleka 2 jajka 3/4 szklanki oleju

Zasmakuj Kuchni
BABKA MAJONEZOWA 169

cukrem na puch. Dodajemy majonez. Na końcu dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.  Całość mieszamy i przekładamy do przygotowanej wcześniej formy, przesmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą. Masa jest bardzo płynna, więc wyrównuje się sama. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy ok. 35-40 minut na programie góra-dół, bez termoobiegu. Ja piekłam

Smaczne Zdrowe
Idealna babka czekoladowa 160

międzyczasie rozpuszczamy masło i gorące dodajemy do ciasta i ostrożnie mieszamy tylko do połączenia składników. Formę do babki (o pojemności ok 2 litrów) smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Przekładamy do niej ciasto i pieczemy w 170 st. C przez ok 45 minut do tzw. suchego patyczka. Po ostudzeniu i wyjęciu z formy polewamy czekoladą rozpuszczoną w kąpieli

Cynamonowe szczęście
Czas na nowalijki! 117

dania z nowalijkami Chcesz dobrze się odżywiać wraz z nadejściem wiosny? Koniecznie sprawdź nasze przepisy na potrawy z przepysznymi nowalijkami: https://uwielbiam.pl/przepis/wiosenna-nowalijkowa-tarta-z-botwinka-chrzanem-i-serem-feta  – mocno wiosenna propozycja, czyli tarta z botwinką, chrzanem oraz fetą, https://uwielbiam.pl/przepis/salatka-z-makaronem-uszka-wedzonym-pstragiem-i-nowalijkami  – makaron typu uszka z wędzonym pstrągiem i nowalijkami w postaci rzodkiewek, młodego szczawiu i szczypiorku, https://uwielbiam.pl/przepis/tartaletki-z-chrzanowa-ricotta-lososiem-i-wiosennymi-nowalijkami  – przepyszna

Moja smaczna kuchnia
Babka cytrynowa 124

cytryny. Wymieszać z mąką ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem dodawaną stopniowo po parę łyżek. Białka ubić na sztywno, następnie wymieszać je z ciastem. Ciasto wylać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy na babkę i piec w średnio nagrzanym piekarniku około 60 minut. Po przestudzeniu wyjąć z formy i  polać glazurą utartą z cukru i soku

przepisy- Milki
10 NAJSMACZNIEJSZYCH PRZEPISÓW NA WIELKANOC 148

Rogaliki o smaku lemon curd 8. pasta z tuńczykiem do kanapek   9. pasta jajeczna z łososiem na kanapki 10. t arta z kremem i truskawkam i 11. ORKISZOWA TARTA Z BOCZKIEM I SZPARAGAMI

SMYKWKUCHNI
babka górnicza + film krok po kroku 124

miksujemy. Następnie dodajemy przesianą mąkę z sodą, cynamonem oraz kakao i wlewamy w dwóch turach mleko. Miksujemy tylko do połączenia się składników. Ciasto przekładamy do natłuszczonej i obsypanej bułką tartą formy. Pieczemy w ok. 170 st. C do tzw. suchego patyczka, przez ok. 40 -50 min. Wystudzoną babkę oprószamy cukrem pudrem lub polewamy polewą czekoladową i obsypujemy płatkami

Domowy Smak Jedzenia
Menu na świąteczny stół 206

Babka majonezowa Roladki serowe Sałatka z tortellini Odchudzone banoffee Tarta jaglana z rybą Pieczona pierś z kaczki

czarrna od kuchni

Proponowane wyszukiwania