Kluski śląskie z podagrycznikiem 152formujemy kluki wielkości orzecha włoskiego – w każdym robimy dziurkę za pomocą trzonka drewnianej łyżki. Potem kluski wrzucamy do wrzącej, osolonej wody. Gotujemy 3-5 minut. Podajemy z bułeczka tartą na maśle lub zeszkloną cebulką. Artykuł Kluski śląskie z podagrycznikiem pochodzi z serwisu Dorota Smakuje
Dorota Smakuje
Czekoladowy biszkopt z mascarpone i truskawkami 176tytuł, a ukaże się przepis) zapraszam: Ciasto bez pieczenia z truskawkami i galaretką. klik Brzoskwiniowiec jogurtowo-serkowy z galaretką. klik Szarlotka królewska z bitą śmietaną i tartą czekoladą klik Błyskawiczne ciasto pod owoce sezonowe, mrożone, suszone czy z kompotu.klik Po więcej przepisów, zapraszam do mojej zakładki CIASTA i CIASTECZKA klik
Kuchnia z widokiem na ogród
Chlebek bananowo-kokosowy bez jajek 137KAWAŁKA: około 134kcal Białko: 1,4g Węglowodany: 11,7g Tłuszcz: 9,9g Błonnik pokarmowy: 2,8g Ładunek glikemiczny: 6,4g Spróbuj także: klasyczny chlebek bananowy bez dodatku cukru, tarta kokosowa z musem rabarbarowym. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się
Natka Pietruszki
Stripsy z Kurczaka 121Zapraszam! PRZEPIS NA STRIPSY Z KURCZAKA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki podwójna pierś z kurczaka 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka soli 1 łyżka przyprawy do gyrosa 2 łyżki oleju bułka tarta pokruszone płatki kukurydziane Wykonanie W miseczce umieścić olej, przyprawy i wyciśnięty czosnek. Całość dokładnie wymieszać. Filety z kurczaka pokroić w dość dużą kostkę. Na mięso wylać marynatę
Przepiski.pl
Ciasto AMBASADOR +FILM 168dodajemy stopniowo cukier. Miksujemy do rozpuszczenia cukru. Następnie dodajemy 3 żółtka-miksujemy. Następnie dodajemy mąkę i proszek do pieczenia-miksujemy na najniższych obrotach. Blaszkę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Przekładamy do niej ciasto i wsadzamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 15 min grzanie góra-dół bez termoobiegu. Upieczony biszkopt studzimy, jeśli jest
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Menu kibica 263Tarta snikers Ciasto ala pizza Lekka sałatka ryżowa Pierś z kaczki w miodowej glazurze Brownie fasolowe
czarrna od kuchni
Ciasto piaskowe z jabłkami 153waniliowym oraz solą na puszysta masę. Do masy dodajemy stopniowo jajka, oraz następnie mąkę z proszkiem i mleko na przemian i ucieramy dokładnie. Blachę smarujemy tłuszczem, posypujemy cienko bułka tarta i przekładamy na nia ciasto. Na wierchu układamy jabłka pokrojone w plasterki, posypujemy cienko cynamonem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 50 min w 180stC
przepisy- Milki
Leniwe oszczędne 126spłaszczyć i pokroić pod skosem na kluski szerokości około 2 cm. Wrzucać pierogi do wrzącej osolonej wody, po zagotowaniu wyjmować łyżką cedzakową. Podawać „z wody” polane masłem z bułką tartą lub podsmażone na maśle. talerze
królestwo garów
Torcik urodzinowy słodzony tylko owocami 106borówkami. Gotowe! WARTOŚCI ODŻYWCZE DLA 1 KAWAŁKA: około 219kcal Białko: 4,3g Węglowodany: 10,1g Tłuszcz: 18,3g Błonnik pokarmowy: 1,2g Spróbuj także: jagielnik orzechowy z kremem daktylowym, tarta kokosowo-cytrynowa . Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Torcik urodzinowy słodzony
Natka Pietruszki
Zupa z botwinki z jajkami i ziemniakami 151szaleć. Na tę najlepszą jeszcze przyjdzie pora. Mam w lodówce jeszcze jeden dodatkowy pęczek i chyba do następnego poczekam jeszcze parę tygodni. Chodzi za mną od jakiegoś czasu tarta z botwinką i fetą. I taką też mam zamiar zrobić, może nawet jutro. Jeżeli uda mi się zrobić dobre zdjęcie, opublikuję Wam przepis za parę dni. Zupa z botwinki
Kardamonovy
Szarlotka z żurawiną i pianką 163należy dłużej dusić jabłka, aż sok z nich odparuje. Ja swoje dusiłam ok 10-15 minut. Ostudzić całość. 3. Blaszkę z ciastem wyjąć z lodówki, wierzch ciasta posypać bułką tartą (wchłonie nadmiar wilgoci). Wyłożyć ostudzone jabłka. 4. Białka ubić ze szczyptą soli, porcjami dodawać cukier, a na koniec mąkę ziemniaczaną. Ubitą pianę wyłożyć na jabłka
Kuchnia domowa Ani
Ciasto maślankowe z owocami i kruszonką. 144olej. Wymieszać. Następnie wsypać suche składniki. Zmiksować, żeby wszystko się połączyło. Na koniec dodać ubitą pianę z białek i wymieszać łyżką. Tortownicę wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Wyłożyć do niej ciasto. Na wierzchu ułożyć owoce. Przygotować kruszonkę. Do miski przełożyć masło, mąkę i cukier. Rozgnieść palcami, żeby powstały grudki. Gotową kruszonką posypać
Agusiowe smakołyki
Zupa krem z cukinii z fetą i chorizo FIT 107pełno. Tylko co z nią robić? Była już parmigiana di zucchine, sałatka z grillowaną cukinią , domowe sushi Futomaki z cukinią , placki z cukinii z mozzarellą , gryczane brownie z cukinii , tarta cukiniowa , makaron w śmietanowym sosie z cukinią, tymiankowe placki cukiniowe , placki cukiniowe z parmezanem … czas na zupę krem! Przyrządzam ją od dawna, lecz nigdy nie doczekała się publikacji
Be Fit Be Strong