Ciasto bananowe 149dokładnie mieszamy na wolnych obrotach miksera. Orzechy siekamy na większe kawałki i dodajemy do ciasta, całość dokładnie mieszamy za pomocą łyżki. Następnie keksówkę smarujemy masłem a boki obsypujemy bułką tartą, następnie przekładamy do niej ciasto. Bananowiec pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut do suchego patyczka. Ciasto pozostawiamy do ostygnięcia przed wyjęciem z foremki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Idealne
Do Garów!
Fasolka szparagowa po bretońsku. Przepis na pyszne danie jednogarnkowe 184Kupiliśmy ładną fasolkę szparagową i już mieliśmy robić ją z bułką tartą, gdy przyszło nam do głowy, że przecież, podobnie jak fasola w ziarnach, na pewno będzie pyszna, jeśli przyrządzimy ją po bretońsku. Mieliśmy nosa, tak wszystkim smakowało, że cały garnek zniknął na jeden obiad. Fasolka szparagowa po bretońsku Składniki: 500 gramów żółtej fasolki szparagowej , Kilogram świeżych
Kulinarna Polska
Sałatka z fasolki szparagowej 139roku sadzę w swoim warzywniaku fasolkę szparagową. Bardzo lubimy tradycyjną fasolkę szparagową z bułką tartą i masełkiem. Gdy przychodzi jednak sezon na fasolkę, są jej takie ilości, że dodaję ją do różnych dań, rozdaję rodzinie i jeszcze zostaje. Dlatego w zeszłym roku po raz pierwszy postanowiłam zrobić przetwory na zimę z fasolki szparagowej. Byłam ciekawa jak wyjdą
Waniliowe Improwizacje
Przepis na chłodnik litewski 122Chłodnik z botwiny, ogórka i rzodkiewki>>> Sałatka z arbuzem, szpinakiem i fetą>>> Lemoniada brzoskwiniowa>>> Fasolka szparagowa z bułką tartą>>> Lemoniada cytrynowa>>> Balsamiczne, pieczone filety z kurczaka z serem mozzarella>>> Sałatka z pomidorów>>> Lemoniada truskawkowa
Moja Książka Kucharska
Surówka Colesław 171smaku Sos majonezowy: majonez domowy: 1/2 szklanki sok z cytryny: 1 – 2 łyżki sól do smaku czarny pieprz do smaku Sos chrzanowy: majonez domowy: 1/3 szklanki chrzan tarty: 2 łyżki jogurt naturalny: 2 łyżki sok z cytryny: 1 łyżeczka sól do smaku Sos czosnkowy: majonez domowy: 1/3 szklanki śmietanka 30 %: 1 łyżka sok z cytryny: 2 łyżki
Kuchnia Na Wypasie
Jak przygotować kalafior? 128lodówce mam zwykle te same, ulubione warzywa. Jednak za każdym razem staram się przygotować je na inny sposób, bo nie lubię nudy w kuchni. Kalafior z bułką tartą znamy wszyscy, pora na urozmaicenie tradycyjnego menu. Kalafior na obiad w pomidorach z dodatkiem meksykańskich przypraw to moja propozycja na letni obiad. Kalafior w sosie pomidorowym z meksykańską nutą
Moja smaczna kuchnia
Lody kawowe 124lody są gotowe. Jeśli mrozisz je dłużej niż 5-6 godzin, lody po wyjęciu będą potrzebowały kilku minut, by zmięknąć (łatwiej się będą nakładały). Lody przed podaniem możesz posypać tartą czekoladą lub posiekanymi drobno orzechami. Smacznego. Lody kawowe przygotowałam czerpiąc inspiracje z bloga: aniagotuje.pl
Zasmakuj Kuchni
7 zasad pieczenia ciasta – czyli jak to zrobić dobrze, aby wyszło idealnie 162niskie i zbyt spieczone. W zależności od rodzaju ciasta taką formę należy dodatkowo przygotować: Ciasta drożdżowe – wysmarowaną tłuszczem, Ciasta ucierane i biszkoptowe – wysmarowaną tłuszczem i wysypana bułką tartą, Ciasta kruche i francuskie – obsypana odrobiną mąki. Więcej przepisów na pyszne ciasta znajdziecie na portalu kulinarnym Przepisy.pl. #5 Nagrzany piekarnik to podstawa Każde ciasto wymaga odpowiedniej temperatury
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gofry z cukinii 162umyć, zetrzeć na grubych oczkach. Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, jajka, dodać mleko, olej oraz posiekany szczypiorek .Wszystko zmiksować aż do połączenia składników. Do ciasta dodać odciśniętą, tartą cukinię oraz starty ser.Całość doprawić solą i pieprzem, i wymieszać ciasto łyżką. Rozgrzać gofrownicę. Do gofrownicy nakładać po dwie łyżki ciasta na każde pole grzewcze i piec
I LOVE LIFE
Zapiekanka chlebowa z pieczarkami jak lazania 155wykorzystywać wszystkie produkty na bieżąco. Podobno pieczywo jest produktem, który ludzie wyrzucają najczęściej. U nas nie ma z tym problemu. Powstają tosty francuskie, chleb w jajku, grzanki, zapiekanki, bułka tarta, pudding chlebowy. Chciałam dzisiaj zainspirować was do wykorzystania wczorajszego chleba i przygotowania z niego zapiekanki chlebowej z pieczarkami a la lazania. PRZEPIS ZAPIEKANKA CHLEBOWA Z PIECZARKAMI Składniki
Dorota Smakuje
Wiśnie na zimę w lekkim syropie – do ciast i deserów 219przepis na fenomenalne, koperkowe ogórki na zimę. A potem… zatapiam się w pomidorach! I wtedy też trafi się tutaj kilka pyszności, które wypróbowałam w poprzednim sezonie, między innymi tarta z pomidorami i kozim/niebieskim serem, idealna pod białe wino. SKŁADNIKI 3kg wiśni (waga po wydrylowaniu) 300g cukru – dowolnego, biały lub trzcinowy 500ml soku z wiśni – jeśli
Karo in the Kitchen
🍅🥔 Zapiekanka z ziemniaków, cukinii i pomidorów 🥔🍅 160Składniki: Ziemniaki 1 kg Cukinia 1 kg Papryka czerwona 1/2 Cebula czerwona Pomidory krojone w puszce Ser tarty 200 g Sól Pieprz Przygotowanie: Ziemniaki obrane pokroić w większą kostkę. gotować w osolonej wodzie ok. 3-4 minuty od zagotowania. Odcedzić, przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać pokrojoną w większą kostkę cukinię, paprykę oraz cebulę. Całość doprawić solą oraz
Kulinarne przygody
Sos tysiąca wysp 144taka dosyć twarda sztuka). Oprószamy ją cukrem pudrem, odstawiamy na 5 minut. Po tym czasie zalewamy cebulę octem winnym i ponownie odstawiamy na 5 minut. Ogórka wraz ze skórką trzemy na tarce na drobnych oczkach. Do miseczki z czerwoną cebulą dodajemy tartego ogórka oraz mieszaninę majonezu i ketchupu. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Dokładnie mieszamy. UWAGI: Pierwszy krok
Smaki Na Talerzu
Bounty dalgona coffee 144kostkami zamrożonego wcześniej mleka kokosowego, do tego zimna woda z kilkoma łyżkami płynnego mleka i kawowa, aksamitna pianka w zwieńczeniu. Jeżeli masz ochotę możesz dopełnić rozpusty, posypując wierzch tartą czekoladą i wiórkami kokosowymi...w końcu są wakacje! :) Pyszna, orzeźwiająca i kremowa...gotowa w kilka chwil, jeśli masz gotowe kostki lodu pod ręką! Teraz pozostaje tylko umościć się
Kuchnia w Słońcu Skąpana