Domowy smalczyk to pyszny dodatek do kanapek i wielu potraw smażonych. Kromka świeżego chleba posmarowana smalcem, z plastrami ogórka kiszonego to prawdziwa radość dla podniebienia. Od wielu pokoleń smalczyk jest najbardziej popularnym smarowidłem. Warto go przygotować, bo jest przepyszny. SKŁADNIKI: 1 kg słoniny, 2 cebule. PRZYGOTOWANIE: 1. Słoninę kroję małą kosteczkę. Przekładam do garnka i topię na małym ogniu
Tradycyjna kuchnia KasiFattoush jest mnóstwo, my bazowaliśmy na recepturze z bloga gimmesomeoven.com Składniki: 250 g surowych krewetek 2 łyżki masła Ząbek czosnku drobno posiekany Główka sałaty rzymskiej (z grubsza posiekanej) Ogórek świeży pokrojony w plastry Garść pomidorków koktajlowych przekrojonych na połówki Pęczek rzodkiewek pokrojonych w plasterki 4 pitty (np. według tego prostego przepisu) lub 4 kromki chleba 1/2 szklanki posiekanej natki pietruszki
Niedzielny kucharzkurczaka przyprawy: kebab - gyros do kurczaka, pieprz, sól sos: 2 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego łyżka ketchupu pieprz, sól, czosnek + ewentualnie zioła sałatka: sałata lodowa (kawałek) ogórek (kawałek) pomidor sól,pieprz 1. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy na paseczki. Przyprawiamy i odstawiamy. 2. Smażymy frytki (gotowe lub obieramy ok. 3 ziemniaki, kroimy na frytki) i przygotowujemy
NA MOIM TALERZUwłasny”, tylko Heinz. Sos Oryginalny / MAX Original Uprzedzam, że to będzie ogromne uproszczenie – wyobraźcie sobie odpowiednio doprawione połączenie majonezu, ketchupu i drobno posiekanego, piklowanego (na słodko) ogórka. Sos nie jest pikantny. Sos Kreolski I tutaj ciekawostka – na szwedzkiej stronie występuje tylko w wersji „hot” (pikantnej). Natomiast ten sos w żadnym razie pikantny nie jest
SandraFrej.comkurczaka przyprawy: kebab - gyros do kurczaka, pieprz, sól sos: 2 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego łyżka ketchupu pieprz, sól, czosnek + ewentualnie zioła sałatka: sałata lodowa (kawałek) ogórek (kawałek) pomidor sól,pieprz 1. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy na paseczki. Przyprawiamy i odstawiamy. 2. Smażymy frytki (gotowe lub obieramy ok. 3 ziemniaki, kroimy na frytki) i przygotowujemy
Na moim talerzuświeże. Podobnie jest na owocowych i warzywnych bazarach. Luksusowe restauracje wybierają to co najlepsze. Nie wiem jak Wy robicie w domu ale ja np. nie wyrzucam całej papryki czy ogórka jeśli są trochę nadwiędnięte czy lekko przygniecione. Nie oznacza to przecież, że trzeba wyrzucić całe warzywo, a tak właśnie się dzieje. Restauracja, o której piszę przygotowuje pyszne posiłki właśnie kupując
codojedzeniaobiadową. Polecam też dodatki… – Buraczki zasmażane – Surówka „Colesław” – Sałatka obiadowa z buraczków – Sałatka z pomidora i ogórka kiszonego
Kulinarny S.O.S.obiadową. Polecam też dodatki… – Buraczki zasmażane – Surówka „Colesław” – Sałatka obiadowa z buraczków – Sałatka z pomidora i ogórka kiszonego
Kulinarne S.O.S.Takie śniadanie na naszym stole zagościło i to było pyszne śniadanie. Tosty francuskie robiłam zawsze na słodko a tym razem zrobiłam je na ostro, polecam. Tosty
Moje Małe Czarowaniesteka T-bone, czyli dwa kawałki mięsa polędwicy i rostbefu połączone kością w kształcie litery T. Bogusia zamówiła wiślańskiego burgera z plastrami boczku, oscypka i ogórka kiszonego. Stek był zgodnie z moim zamówieniem średnio wysmażony, soczysty z dodatkiem aromatycznego sosu i gratin z pieczoną szalotką. Bogusi burger…co ja Wam będę
kuron.com.plpodaniem, wówczas będzie bardziej smarowne, prosto z lodówki jest dość zbite (masło), ale i tak pyszne. Można do masy dodać trochę rosołu, będzie luźniejsza... Można podawać z dodatkiem konfitury, ogórka, pomidora lub dowolnie. Smacznego
Smaczne Zdrowesmaku olej ok. 50 ml korzeń pietruszki mały 3 szt. seler mały 1 szt. liść laurowy 2 szt. ziele angielskie 3 szt. Dodatki: kiełki, musztarda, chrzan, ogórek kiszony, korniszon Groch i pestki dyni namaczany na całą noc w osobnych naczyniach. Groch gotujemy z zielem angielskim i liściem laurowym do miękkości ok 40 minut. Odcedzamy. W drugim garnku gotujemy
AZgotuj!było gęste i dodajemy do naszego sosu z karkówką) Całość gotuje jeszcze z około 10 minut doprawiając jeszcze ewentualnie do smaku. Karkówkę podałam z ziemniaczkami i np. ogórkiem kiszonym. Smacznego
Gotowanie...to proste !jest prosta, szybka i idealna na lunch do pracy. Składniki: 200 g makaronu Arc Pol orkiszowego 60 g tuńczyka w sosie własnym 1/2 papryki żółtej garść pomidorków koktajlowych 1/2 ogórka szklarniowego 1 czerwona cebula sól pieprz kilka łyżek oliwy z oliwek Makaron Arc Pol orkiszowy ugotować al dente. Tuńczyka odsączyć z sosu własnego. Warzywa pokroić w kostkę. Warzywa wymieszać
Kuchnia w oparachtemp. 180 stopni) . Polecam także… – Buraczki zasmażane – Surówka „Colesław” – Sałatka obiadowa z buraczków – Sałatka z pomidora i ogórka kiszonego
Kulinarne S.O.S.