porcje): 2 garście suszonych leśnych grzybów 500 g wołowiny na gulasz 2 liście laurowe 3 ziela angielskie 1 cebula 1 kostka rosołowa koperek 1 woreczek kaszy pęczak 1 świeży ogórek 2 łyżki śmietany 1 łyżeczka octu szczypta soli szczypta cukru tłuszcz do smażenia 2 ząbki czosnku Przygotowanie: mięso umyj, pokrój z kostkę cebulę obierz, pokrój w piórka grzyby włóż
Oka w rosole czyli KaFka gotujechipsem z boczku i pastą z ziół Sałata z piklowanymi warzywami i tartym Beef Jerk Składniki: suszona wołowina Beef Jerky Sokołów sałata rzymska marchewka zwiędłe rzodkiewki zielone szparagi ogórek 100 ml octu winnego 100 ml wody 1 łyżka miodu 1 łyżeczka ziaren gorczycy 0,5 łyżeczki ziaren pieprzu sól Sposób przygotowania: Warzywa (oprócz sałaty) pokroić w plasterki. W rondelku zagotować
Smaki ArminePierś z kurczaka z pomidorem i mozzarellą podawaj ze swoimi ulubionymi dodatkami. Ja wybrałem ryż i surówkę z młodej kapusty z koperkiem, ogórkiem i pomidorem. Jako dodatek smakowy postawiłem na sos do kurczaka z papryką . Danie dla wszystkich zapracowanych Jak widzicie pierś
kuron.com.plwiększość moich pomysłów. Kupiłam bowiem w markecie soczystą połówkę melona miodowego. Nawiasem mówiąc pałam miłością do tych owoców od dziecka. Słodki, obfitujący w dużą ilość wody z charakterystycznym posmakiem ogórka. Ma mało kalorii,a po połączeniu z sokiem z cytryny zniknie jego mdławy dla niektórych posmak. Nawet mój mąż, który arbuzy zje i lubi, tak z racji ów mdławego
vaniliowoczekoladowapewnością będzie służyć nam na długie lata. Składniki: 4 jajka 50 ml mleka sól,pieprz do smaku 1 płaska łyżeczka masła 2 plasterki chudej szynki Dodatki: sałata masłowa ogórek zielony rzodkiewki pomidorki koktajlowe szczypiorek Przygotowanie: Jajka wbić do naczynia wlać mleko doprawić solą, pieprzem i wymieszać widelcem. Na patelni rozgrzać masło, wlać masę jajeczną i posypać szynką pokrojoną w paski
Ala piecze i gotujeGazpacho jest to popularna zupa z pomidorów wywodząca się z Hiszpanii. W przeciwieństwie do naszej „królowej pomidorowej”, gazpacho nie wymaga gotowania, dzięki czemu idealnie
PysiaGotuje.plokraszamy przygotowaną cebulką z tymiankiem, warzywa mieszamy z sosem maślanym i układamy obok ziemniaków, do tego dodajemy pierś. Jako dodatek można przygotować moja ulubioną sałatę masłowa z ogórkiem, rzodkiewka i szczypiorkiem, polaną sosem musztardowym
Kulinarne przemysleniaDODATKOWO : krojone warzywa (pomidor, czerwona cebula, kapusta, ogórek ) sos czosnkowy ketchup PRZYGOTOWANIE : Mięso- przekładamy do miski z jajkiem i przyprawami, dokładnie mieszamy i odkładamy na 2 godziny
Kulinarne Fantazje MarioliSkładniki na jedną porcję sałatki: garść truskawek 5-6 szparagów 5-6 krewetek marynata do krewetek: oliwa z oliwek, sól, pieprz, posiekana kolendra, chili roszponka 1/3 ogórka 1/3 cukinii dressing: miód, musztarda francuska, oliwa z oliwek, woda, szczypta soli i pieprz Krewetki myję, obieram i oczyszczam. Marynuję w oliwie, przyprawach i posiekanej kolendrze oraz chili
Mango Papajatrakcie mięso zacznie się za mocno spiekać, wystarczy przykryć naczynie pokrywą lub folią aluminiową. Żeberka podałem z młodymi ziemniakami i surówką z kiszonego ogórka z czerwoną cebulą i musztardą francuską. W tym okresie, do tego typu mięsa świetnie sprawdzi się też surówka z młodej kapusty . Kulinarne odkrycie Wiem
kuron.com.plgaspacho! Tylko jedno słowo „gaspacho”, a brzmi jak cały poemat. Super prosta zupa-krem, chłodnik, znana na całym świecie, pożywna, zdrowa i bardzo prosta. Zobacz przepis Chłodnik z ogórka i fety Najprostszy z chłodników, miks kilku składników, orzeźwiający, ale też sycący. Na upały jak znalazł. Zobacz przepis Chłodnik pomidorowo-bazyliowy Jedliście już chłodnik pomidorowy? To nie jest pomidorowa na zimno
Niedzielny kucharz