tarta - 42848 przepisów (strona:1347/2857)

12 potraw na Wigilię 141

domowym zakwasie, z uszkami, taką też zupę znajdziecie w tym zestawieniu. Wraz z podstawowymi przepisami na poszczególne dania mam też dla Was kilka przepisów z wariacjami, na przykład tartą z kapustą i grzybami, pierogi drożdżowe. Może warto czasem odejść nieco od tradycji i przygotować coś równie pysznego ale w nieco innej formie To już ostatni moment aby kupić

nietylkopasta.pl
makowiec japoński 120

dodajemy do masy makowo jabłkowej i delikatnie mieszamy przy pomocy szpatułki. Ciasto przekładamy do foremki (ok. 22x32cm miara dna formy, wyłożonej papierem do pieczenia dno, natłuszczonej i obsypanej bułką tartą). Pieczemy przez ok. 40-50 min. w ok.160-180 st. C. Jeśli chcemy aby ciasto było wyższe pieczemy w trochę mniejszej formie. Upieczone ciasto pozostawiamy w formie do wystudzenia

Domowy Smak Jedzenia
Świąteczny makowiec / Christmas poppy seed cake 169

miksuj. Wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wymieszaj szpatułką. Wlej ostudzone masło i połącz z ciastem. Przełóż je na blaszkę (21/25 cm) wysmarowaną masłem i obsypaną bułką tartą. Masa makowa:  Miękkie masło zmiksuj z cukrem pudrem, dodaj żółtka i ponownie zmiksuj. Dołóż mak, rodzynki, orzechy, skórkę pomarańczową, miód i aromat. Wymieszaj. Białka ubij na sztywno

Delicious Place
SMACZNY SERNIK WIEDEŃSKI NA CIASTKACH + FILMIK 154

waniliowe  1 olejek waniliowy  7 jajek średniej wielkości  200 g masła  2 łyżki mąki ziemniaczanej 150 g namoczonych rodzynek 100 g skórki pomarańczowej  świeża tarta skórka z połowy cytryny i pomarańczy

Kulinarne Fantazje Marioli
Sajgonki z kurczakiem i grzybami mun 266

cienkie paski kapustę pekińską. Podsmażone warzywa, gdy zmiękną, przekładamy do miski z kurczakiem. Farsz doprawiamy do smaku sosem sojowym i pieprzem. Przygotowujemy szeroką miskę (lub np. wysoką formę do tarty) do której wlewamy ciepłą wodę a na stole rozkładamy czystą ściereczkę, na której będziemy formować sajgonki. Płat papieru ryżowego maczamy w wodzie (około 2 sekund), następnie kładziemy

Qchnia po prostu
Szarlotka królewska z bitą śmietaną i tartą czekoladą 151

wkładam z powrotem do blaszki ( wyłożonej czystym papierem ) rozkładam na niej równomiernie masę jabłkową, przykrywam drugą połówką biszkoptu, lekko dociskam. Następnie wykładam równomiernie masę śmietanową. Wierzch równam i posypuję tartą na tarce czekoladą. Gotowe ciasto przekładam do lodówki na kilka godzin ( najlepiej na całą noc ) Smacznego :) Jeśli lubicie tego typu ciasta/ ciasta z jabłkami, to poniżej podam jeszcze

Kuchnia z widokiem na ogród
Ciasto salceson 116

czas ubijając dodawać po jednym jajku na koniec dodać wszystkie sypkie składniki. Do przygotowanego ciasta dodać orzechy rodzynki i jabłka wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do wytłuszczonej formy posypanej bułka tartą. Pieczemy 40-45 minut w 170 st na termoobiegu. Autor przepisu: Paulina Zielińska Artykuł Ciasto salceson pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Smażony morszczuk, puree ziemniaczane z koperkiem i surówka z kiszonej kapusty 137

Jeżeli szukasz smacznego pomysłu na obiad, koniecznie wypróbuj ten przepis. Składniki oraz sposób przygotowania: Ryba smażona na patelni 2 filety z morszczuka przecięte na pół jajko bułka tarta mąka olej sok z cytryny sól, pieprz Rybę obtaczam w przyprawach, skrapiam sokiem z cytryny, odstawiam na pół godzinki. W misce roztrzepuję jajko, daję sól, pieprz i wkładam rybę. Obtaczam

Wasze Przepisy
Świąteczne muffinki czekoladowe z żurawiną - wegańskie 150

pokrojone na mniejsze kawałki owoce żurawiny. 3. Dodaj wodę i olej - połącz wszystko na gładkie ciasto. 4. Foremki do muffinek wyłóż papilotkami lub natłuść je masłem i wysyp bułką tartą. 5. Wylej ciasto do 3/4 wysokości foremek. 6. Piecz 30min w 180*C z termoobiegiem. 7. Ostudzone muffinki posyp cukrem pudrem. Smacznego! Vegan chocolate muffins with orange

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Świąteczny piernik z orzechami. 168

proszkiem do pieczenia a następnie wystudzoną masę maślano – miodową. Na końcu dodajemy dżem oraz posiekane orzechy. Całość delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą keksówki. Wstawiamy do nagrzanego do 180º piekarnika, pieczemy ok 40 minut (do suchego patyczka). Studzimy. Wystudzony piernik polewamy polewą czekoladową, wierzch posypujemy posiekanymi orzechami. Smacznego

Fascynacje Ani
Chili z czerwoną fasolą i chorizo 147

wrzenia, zmniejsz ogień pod patelnią i gotuj około 20 minut, od czasu do czasu mieszając. Posyp świeżą kolendrą lub natka pietruszki, a jeśli nie liczysz kalorii, możesz dodać tarty ser i kwaśną śmietanę. Smacznego! Artykuł Chili z czerwoną fasolą i chorizo pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Spaghetti z prostym aromatycznym sosem 145

makaronu spaghetti Goldmak około 500 g pomidorów 1 pęczek świeżej bazylii 1 mniejsza cebula sól i pieprz do smaku szczypta cukru 2-3 łyżki oliwy 1 ząbek czosnku opcjonalnie: tarty ser do podania Przygotowanie: Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki. A następnie kroimy w kosteczkę. Opcjonalnie można użyć dobrej jakości pomidorów bez skórki ze słoika lub puszki

Słodkie okruszki
"Dobre Miastko. Najlepsze ciasto na świecie" Justyna Bednarek 129

jest właścicielem piekarni i robi najlepsze bułeczki w Miastku. Burmistrz Miastka ogłasza konkurs na najlepsze ciasto. Oczywiście Wiśniewscy biorą w nim udział, bo mama uwielbia piec. Do konkursu stają: tarta cytrynowa mamy, pachnące bułeczki cynamonowe, sernik i drożdżowa chałka. Kto wygra konkurs? Jest o co walczyć, bo nagrodą jest między innymi lot balonem :-) Dobre Miastko to nasze pierwsze

kruche babeczki

Proponowane wyszukiwania