tarta ze szpinakiem - 2327 przepisów (strona:65/156)

20 przepisów na obiad z warzywami 56

gryczanej Przyszedł długo wyczekiwany przeze mnie czas na cukinię! Bardzo lubię tworzyć z niej przepisy, zwłaszcza delikatne i zdrowe obiady. Dzisiaj… ZOBACZ PRZEPIS WYTRAWNA TARTA DROŻDŻOWA z warzywami (orkiszowa, wegańska) Wytrawna tarta, idealna na obiad i kolację – jest bardzo lekka i pyszna. Jednak w pierwszej kolejności przyciągnie nas wyglądem… ZOBACZ PRZEPIS ZUPA KALAFIOROWA(...)wypełnij ją farszem z mieszanki czerwonej soczewicy, warzyw i ulubionych przypraw. Piecz w piekarniku, aż dynia będzie miękka. Warzywna tarta: Przygotuj wyborną tartę z chrupiącego ciasta francuskiego i nadzieniem z warzyw, takich jak szpinak, pomidory, cebula i ser. Piecz w piekarniku, aż ciasto będzie złociste. Zielony makaron z pesto warzywnym: Przygotuj pesto z ulubionych zielonych warzyw, takich

Via Gusto
100 przepisów na Sylwestra 1321

Sorbet truskawkowy Tarta z ciasta francuskiego z cukinią  Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Tramezzini z serkiem kremowym, szynką i szpinakiem Truskawkowy koktajl na maślance Truskawkowy koktajl z bananem i miodem Truskawkowe semifreddo z jagodami i sosem owocowym podane z malinami Woda ogórkowo - cytrynowa

Moja smaczna kuchnia
Zupa szpinakowa z pokrzywą i czosnkiem dziwnym 145

lesie.  Składniki: włoszczyzna ( mały kawałek selera, 1 pietruszka, 2 marchewki, 1 mały por) 1 opakowanie świeżego albo mrożonego szpinaku w liściach listki z 4 młodych pokrzyw 1 pęczek czosnku dziwnego śmietanka do zabielenia zupy 1 łyżka tartego chrzanu sól, pieprz 1 łyżka masła Gotujemy bulion na włoszczyźnie. Gdy warzywa będą miękkie wyciągamy je z wywaru. Dodajemy pokrojony szpinak

Bon Appetit Małgorzaty
Cukinia faszerowana warzywami i kaszą owsianą 151

cukinie 250 g piersi z kurczaka 5 pieczarek 1 strąk chili 1 pęczek natki pietruszki 100 g kaszy owsianej 3 garście szpinaku 1 ząbek czosnku 500 ml bulionu warzywnego lub drobiowego oliwa z oliwek 4 łyżki tartego sera np. Grana Padano Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cukinię przekrajamy wzdłuż na pół i wydrążamy. Miąższ siekamy nożem(...)drobną kostkę pieczarki, umyty szpinak i wydrążony wcześniej środek z cukinii. Jak wszystko się nam poddusi dodajemy kaszę. Na koniec doprawiamy wszystko solą i posiekaną natką pietruszki. Smażymy jeszcze chwilę. Kolejnym etapem jest nafaszerowane naszych łódeczek z cukinii przygotowanym farszem. Gdy to zrobimy układamy je w głębokiej brytfance, podlewamy bulionem i posypujemy tartym serem. Pieczemy przez 30 minut

Marder&Marder Manufacture
Klopsiki ze szpinakiem zapiekane w sosie pomidorowym 108

łyżeczki suszonego oregano 1/2 łyżeczki suszonej bazylii sól, pierz do smaku KLOPSIKI 800 g mięsa mielonego z indyka 2 garście świeżego szpinaku ok 60-70 g 1 łyżeczka masła 1/4 szklanki bułki tartej 1 cebula 100 g parmezanu 2 ząbki czosnku 1 jajko sól, pieprz do smaku 2 łyżki oleju 1 mozzarella w kulce Instructions Cebule (obie) drobno pokroić(...)czosnku i cebuli dodać passatę pomidorową, zagotować, dodać zioła , doprawić solą i pieprzem. Śmietanę przełożyć do miski, dodać 2 łyżki sosu z patelni, wymieszać, wlać do sosu i wymieszać. Szpinak posiekać. Parmezan zetrzeć na tarce. Rozgrzać patelnię, dodać łyżkę masła i podsmażyć szpinak aż zmięknie. Do miski przełożyć mięso, dodać podsmażoną wcześniej cebulę z czosnkiem, szpinak, bułkę, jajko, połowę parmezanu

Cooking for Emily
Kieszonki z ricottą fetą i szpinakiem 112

W takie upalne dni jak dziś mam apetyt na lekkie dania. Oczarowana Donną Hay i jej książką Fast Fresh Simple upiekłam kieszonki z ricottą, fetą i

Pieguskowa Kuchnia
Pulpety w sosie pieczarkowym 115

mięsa) w sosie pieczarkowym. Podawane np. z kaszą i buraczkami, ziemniakami i marchewką z groszkiem. Pyszne danie dla całej rodziny. Tarta marchewka wzbogaca smak sosu pieczarkowego. Polecam też przepis na Pulpety drobiowe w sosie cytrynowym . Klopsiki ze szpinakiem w sosie śmietankowym Składniki na pulpety w sosie pieczarkowym z marchewką: 500-600 g mięsa wołowego mielonego 1 jajko(...)warzywnego ( może być z kostki) 150 ml śmietanki 30% 250 g pieczarek 1 marchewka mąka do oprószenia pulpetów Jak zrobić pulpety wołowe w sosie pieczarkowym, przepis podstawowy. Łączymy bułkę tartą z mlekiem w kubku, bułka powinna napęcznieć. Roztrzepujemy widelcem jajko ( łatwiej się wyrabia z masą mięsną). Masę mięsną, bułkę tartą i jajko dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Roladki drobiowe ze szpinakiem. 113

używam go w mojej kuchni. Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka (ja miałam dość duże) 1/2 opakowania szpinaku mrożonego (opakowanie miało 450 g) 1/3 opakowania sera typu feta 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka masła sól,pieprz 1 jajko bułka tarta trochę mleka olej do smażenia Wykonanie: Piersi podzielić na kilka części (u mnie wyszło 8 małych kawałków). Każdą(...)przeciśnięty przez praskę.Przyprawić sola i pieprzem.Smażyć aż woda odparuje. Wystudzić i dodać ser.Wymieszać. Gotowy szpinak wykładać na rozbite piersi i zawijać roladki. Jajko rozbełtać z mlekiem (mleko wlałam tak na oko,nie za dużo) Gotowe roladki obtoczyć w bułce tartej, następnie w jajku i znowu w bułce tartej. Na patelni rozgrzać trochę oleju.Smażyć roladki

Agusiowe smakołyki
Makaron z boczkiem, szpinakiem i serem z niebieską pleśnią 236

przemycać w domu. Można z niego wyczarować naprawdę super rzeczy - na blogu znajdziecie m.in. przepis na koktajl z tych zielonych liści i tartę z szynka prosciutto . Dziś zapraszam na makaron :) Składniki: ulubiony makaron 200 g liści szpinaku 1 średnia cebula 100 g boczku - ja kupuję w plastrach 100 g sera z niebieską pleśnią 1 duży ząbek czosnku

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
KROKIETY ZE SZPINAKIEM I PIECZARKAMI 130

naleśniki 1 1/2 szkl mleka mąka około szklanki 1 jajko sól na farsz 1 szalotka 500 g pieczarek 300g świeżego szpinaku 250 g ricotty 2 ząbki czosnku 2-3 łyżki startego żółtego sera sól pieprz dodatkowo bułka tarta mleko olej do smażenia A jak to zrobić: Przygotować ciasto na naleśniki, mieszając dokładnie składniki tak, aby nie było grudek(...)Wrzucić pokrojone liście szpinaki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażać, aż szpinak zmięknie i zmniejszy swoją objętość. Dodać ricottę, doprawić solą i pieprzem. Całość mieszać do uzyskania gładkiej masy. Na koniec wsypać starty ser i jeszcze raz wymieszać. Tak przygotowany farsz nakładać na naleśniki, które zwijać w krokiety. Każdy zamoczyć w mleku i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć

Kuchnia w opałach
Makaron ze szpinakowym pesto i łososiem 236

smaki, będziecie zachwyceni! Żeby potrawa była nieco bardziej sycąca, dodałam do niej odrobinę usmażonego łososia. Cudowna kombinacja. Składniki: 100 g mrożonego szpinaku 1 duży ząbek czosnku 5 łyżek oliwy z oliwek 2 łyżki ziaren słonecznika 2 łyżki tartego parmezanu 250 g makaronu spaghetti nieduży kawałek łososia 1 łyżka oliwy 1 łyżka masła sok z cytryny sól, pieprz do smaku(...)malaksera wrzucić rozmrożony szpinak, dodać oliwę z oliwek, słonecznik i parmezan. Przyprawić odrobiną soli, miksować, aż powstanie gęsty sos. Makaron ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu, jeszcze ciepły wymieszać z sosem. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy z masłem. Ułożyć łososia skórą do dołu i smażyć, aż skórka się zezłoci. Następnie przewrócić i dosmażać chwilę z każdej strony. Rybę przyprawić solą

Magda Kucharzy
Pierogi pełnoziarniste ze szpinakiem 176

kremowego sera(dalam Philadelphie) 1 cebula 2 zabki czosnku galka muszkatalowa sol,pieprz(pieprzu sporo) 2 lyzki bulki tartej 1 lyzka masla ghee Dodatkowo:100g boczku,1 cebula,1 lyzka masla ghee lub oleju Wykonanie: Szpinak rozmrozic,odcisnac na sitku nadmiar wody. Na rozgrzanej patelni z maslem ghee podsmazyc w drobna kostke pokrojona cebulke.Dodac posiekany czosnek.Odcisniety szpinak ,posiekac nozem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
CANNELLONI ZE SZPINAKIEM I SEREM 157

Składniki :  1 opakowanie rurek 250 g cannelloni Lubella 700 g świeżego szpinaku 300 g twarogu ( można pomieszać z fetą ) 1 szklanka bulionu 3 ząbki czosnku 2 łyżki mąki wymieszane w odrobinie wody sól, pieprz do smaku olej do wysmarowania formy(...)Przygotowanie :  Szpinak myjemy, pozbawiamy twardych, zdrewniałych końcówek i kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy do dużego garnka, zalewamy bulionem i zagotowujemy, gaz zakręcamy. Szpinak znacznie opadnie, następnie wsypujemy pokruszony twaróg, przeciśnięty czosnek i doprawiamy do smaku. Nadzienie jest troszkę rzadkie więc zagęszczamy je rozmieszaną mąką (opcjonalnie ) i ponownie zagotowujemy, studzimy. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą, rurki nadziewamy szpinakiem i układamy jedną

Kulinarne Fantazje Marioli

Proponowane wyszukiwania