szybkie ciasto z owocami - 5500 przepisów (strona:290/367)

Sernik na zimno na dwa sposoby! 164

Kruchy spód, schłodzony sernik, dojrzałe owoce i świeża, orzeźwiająca mięta to idealne połączenie na gorące, letnie dni. Mimo iż ciasto nie wymaga pieczenia, to przy jego przygotowywaniu potrzebujemy cierpliwości, spokoju i zaangażowania. Aby przepis się udał musimy użyć przede wszystkim dobrego mleka, najlepiej naturalnego, pełnotłustego i niepasteryzowanego. Podczas gotowania uzyskamy więcej sera, a po połączeniu z resztą składników osiągniemy(...)cukrem pudrem i przenosimy ją na wierzch sernika. Do bitej śmietany możemy dodać Śmietan-Fix Dr.Oetkera, aby utrzymać jej konsystencję. Ciasto dekorujemy malinami i borówkami oraz świeżą miętą. "Nie ma zbyt wiele czasu, by być szczęśliwym. Dni przemijają szybko. Życie jest krótkie. W księdze naszej przyszłości wpisujemy marzenia, a jakaś niewidzialna ręka nam je przekreśla. Nie mamy wtedy żadnego wyboru

Kuchnia Pani Wiosny
Jabłecznik z migdałową posypką. 143

     Pyszne, jesienne, nieskomplikowane ciasto. Zachwyca swą prostotą i smakiem, polecam! Składniki na jabłecznik z migdałową posypką na blachę o wym. 24x28 cm

Rozpustne gotowanie
Muffiny marchewkowe 214

przepisu dodałam ksylitol, ale tak by nie przekroczyć dziennej dawki (na jedną muffinę przypada 5 gram). Cukier brzozowy, uzyskiwany jest z kory brzozy fińskiej, ale występuje także w niektórych owocach. W przewodzie pokarmowym jest wolniej wchłaniany i nie powoduje wzrostu stężenia insuliny (jak w przypadku zwykłego cukru), dlatego polecany jest cukrzykom. Poza tym zwiększa przyswajalność wapnia przez kości(...)piekę w 200 stopniach przez 25 minut. Pamiętajmy by po połączeniu składników z dwóch misek nie mieszać zbyt długo, ponieważ soda z kefirem wchodzi w reakcję i ciasto zaczyna szybko rosnąć. Jeśli za długo potrzymamy- ciasto opadnie. Gotowe. Miłego dnia

Życie na widelcu
Kruche ciasto ze śliwkami pod bezą 151

Smak jesieni czyli pyszne ciasto ze śliwkami pod bezą i kruszonką Składniki: Ciasto 2 pełne szklanki mąki pszennej 5 łyżek cukru pudru 4 żółtka 1 łyżeczka

W Moim Magicznym Domu
44.Pierwszy tłusty czwartek z symfonią smaków: czyli miodowe pączusie struffoli! 252

Witamy tłusto i słonecznie! (; Dziś niemal wszystkie blogi kulinarne nie stronią od faworków i pączków (które oczywiście uwielbiamy), a więc i my tłustego czwartku nie mogłyśmy

Symfonia Smaków
Rolada biszkoptowa z kremem jeżynowym 172

Rolada biszkoptowa to rewelacyjnie szybki deser. Delikatne, puszyste ciasto biszkoptowe przełożone aksamitym kremem jeżynowym to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Cudnie wygląda, a jeszcze lepiej smakuje. Nie ma się co obawiać, że rolada popęka przy zwijaniu i ciasto się nie uda. Zasada jest prosta, do rolady dajemy mniej mąki niż do tradycyjnego biszkoptu. Ciasto jest wówczas sprężyste i daje się zwijać(...)kogel-mogel. Dodać do masy jajecznej przesianą przez sitko mąkę w trzech ratach, mieszając delikatnie szpatułką. Ciasto rozprowadzić równomiernie na dużej blaszce z wyposażenia piekarnika ( 30x40 cm), wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do gorącego piekarnika i piec 10 minut w 200`C upieczone ciasto przełożyć na czystą ściereczkę kuchenną papierem do góry. Papier delikatnie ściągnąć, a gorącą roladę zwinąć wzdłuż

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik japoński – bezglutenowe ciasto z trzech składników 4113

otwieramy piekarnika .   Po sieci krąży wiele przepisów na to ciasto. W oryginalnym przepisie japońskim nie ma dodatku budyniu, nie ma żadnej dodatkowej mąki – ani pszennej, ani ziemniaczanej. Ciasto jest całkowicie bezglutenowe. Nie ma dodatkowego tłuszczu, dodanego cukru. Żadnego proszku do pieczenia i sody, winianu potasu do usztywnienia białek. Samo wykonanie to 10-15 minut. Pieczenie i chłodzenie zajmą odrobinkę(...)minimum 2-3 godziny . Schłodzony sernik wybornie smakuje podany ze świeżymi sezonowymi owocami. Lekko waniliowy, bardzo delikatny – smak sera idealnie podkreśla przyprawa do sernika Delecty – drobniutko pocięta skórka z cytryny, aromatyczna wanilia i mielony kardamon japońskiemu, lekkiemu jak chmurka sernikowi dodają głębi i kolejnego wymiaru. Lekko, szybko, elegancko – nie tylko od święta. Jeśli jesteście na diecie bezglutenowej lub ćwiczycie

Karo in the Kitchen
Ciasto Princessa kokosowa 291

Łatwe i szybkie w przygotowaniu ciasto śmietankowo-kokosowe, które swój smak zawdzięcza głównie wafelkom "Princessa kokosowa". SKŁADNIKI Na biszkopt 4 jajka szczypta soli 100 g cukru trzcinowego (może być również biały jeżeli nie posiadacie) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 120 g mąki tortowej 2 łyżki wody Na masę śmietankowo-kokosową 500 ml śmietany 36% 1 opakowanie cukru waniliowego 1 łyżka(...)razem (krótko tylko do połączenia składników). Wafelki pokroić na małe kawałki. Nieco śmietany odłożyć do wyrównania góry ciasta, do pozostałej wsypać wafelki i wymieszać, po czym równomiernie wyłożyć na biszkopcie. Górę wyrównać pozostałą śmietaną. Ciasto można udekorować kawałkami princessy lub sezonowymi owocami

Passions hobbies life
Mój sposób na jesień: brownie 193

wystarczy się cieszyć słoneczną pogodą i korzystać z niej, ile się da. Klasyczna jesień jednak to chłodne, zamglone poranki i zimne, deszczowe wieczory, które trwają niemal w nieskończoność, tak szybko robi się teraz ciemno... Z Ptysią na spacer wychodzimy o zmierzchu ( cóż za cudowna pora! ), obserwujemy zachód słońca, a wracamy do domu, gdy już tylko lampy uliczne rozświetlają nam drogę(...)bardzo kremowej, rozpływającej się na języku strukturze. Do tego figi, które w sezonie mogłabym dodawać do wszystkiego. Jeśli ich nie lubicie albo nie możecie dostać, można zrobić ciasto bez owoców lub zastąpić je śliwkami, malinami lub (teraz już mrożonymi) truskawkami. Będzie znakomite za każdym razem. Polecam Wam ogromnie. Brownie z figami Składniki: (na formę 20x20 cm) 165 g masła

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Drożdżówka z rabarbarem 213

Jest to przepis od mojej siostrzyczki. Kucharki w jej przedszkolu zawsze pieką drożdżówkę z tego przepisu. Jest pyszna. Ciasto drożdżowe – do letniego mleka dodać pokruszone

Kuchnia Pokoleń
Crepe Makers - Ariete - urządzenie do naleśników - recenzja 176

słodko, z owocami, na słono... Mam rację? Niestety już podczas smażenia u wielu osób zaczynają pojawiać się niewielkie problemy.  Najczęściej jest to przywierające ciasto do powierzchni patelni. Bywa też, że jeden placek wychodzi idealny, drugi grubszy, zaś trzeci to totalna porażka.   Co prawda ja mam idealne patelnie, doskonały sposób na ciasto i mnie te trudności(...)płyty utrzymuje jednakową temperaturę, którą można regulować.  Przygotowanie naleśników - czy innych pyszności to łatwizna, szczególnie dzięki krawędziom płyty i dołączonym akcesoriom : łopatce oraz specjalnemu wałkowi do rozprowadzania do ciasta.  Dodatkowo wygląd naleśnikarki również "cieszy oko". Obudowa jest estetyczna i wykonana dość solidnie . Urządzenie posiada antypoślizgowe nóżki, które zapewniają lepszy komfort i bezpieczeństwo podczas jego użytkowania. Dane o produkcie

Di gotuje
A u mnie jeszcze rabarbar. I tarta 197

przynajmniej takim się zawsze wydaje. Nigdy nie zdążę nacieszyć się choćby truskawkami, nie najem się do syta, zawsze jest miejsce na jeszcze odrobinę. Przepisy na smakołyki z sezonowymi owocami ciągną się w nieskończoność; co roku, zamiast skracać, lista się wydłuża. Znacznie. I kiedy wszyscy już mają w głowie i ustach tylko truskawki, w mojej kuchni nadal króluje rabarbar(...)wycieczki do najdalszych nawet sklepów, żeby zakupić jeszcze tylko kilka łodyg, na ostatnie już ciasto... Albo i nie.Tym razem inspirację znalazłam w gazetce Pieczenie jest proste, nr 2/2014. Od dawna miałam ochotę na tę tartę - rabarbar, masa serowa, a wszystko zamknięte w pysznym, kruchym cieście. Tym razem orzechowym, którego smak wspaniale skomponował się z rabarbarem. Warstwa z moimi ulubionymi łodygami

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Szarlotka II 108

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

królestwo garów
Słodkie bułki z porzeczką, budyniem i kruszonką 176

nią już się skończył, ale w zamrażarce mam schowaną na te dni, kiedy jej wręcz pragnę ;) Ciasto na bułeczki jest takie same jak w przypadku jagodzianek , ale podam go jeszcze raz, aby wszystko było na miejscu ;) Składniki na ciasto:300 ml ciepłego mleka60 g masła1/2 łyżeczki solipół kostki drożdży100 g cukru2 jajka560 g mąkiDodatkowo :porzeczkibudyń waniliowy + mleko(...)mleko wymieszane z resztą składników. Wyrabiamy ciasto do czasu aż będzie gładkie, elastyczne i będzie odchodziło od ręki. Odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 1,5 godz. Gdy ciasto nam już wyrośnie, wyciągamy je na obsypaną mąką stolnicę i ponownie zagniatamy je przez chwilę. Odkładamy na bok i odrywamy mały kawałek ciasta. Robimy bułeczkę wielkości mniej więcej piłki do tenisa

charlotte gotuje
Zielone szpinakowe naleśniki jaglane z truskawkami 155

Wiadomo, że dżem pasuje do naleśników. Domowy dżem truskawkowy lub truskawkowo-rabarbarowy tym bardziej. Ostatnio często używam szpinaku w kuchni, aż mi mąż już kręcił nosem

Anioszek w kuchni