szybkie ciasto z owocami - 5500 przepisów (strona:293/367)

Czy warto kupić piekarnik parowy 128

grzałka dolna oraz grzałka góra - dól i funkcja rozmrażanie posiada następujące ustawienia: szybkie nagrzewanie - pozwala o około 40% skrócić czas nagrzewania termoobieg - który umożliwia równomierne pieczenie na kilku poziomach jednocześnie, utrzymując w całej komorze piekarnika jednakową temperaturę termoobieg + parowe - doskonałe rozwiązanie w przypadku pieczenia mięsa, chleba i ciast oraz podgrzewania przygotowanych wcześniej dań. Ta funkcja wywołuje mój nieustający zachwyt. Piekarnik(...)pokrętła bardzo duża komora piekarnika o pojemności 72 litrów pozwala na pieczenie na trzech poziomach jednocześnie szeroki zakres temperatur od 30 do 300 stopni umożliwia zarówno suszenie warzyw i owoców, pasteryzowanie przetworów jak i pieczenie potraw wymagających bardzo wysokiej temperatury, jak pizza czy tzw. flat bread łatwa i intuicyjna obsługa piekarnika w tym także systemu pary. Bardzo przydatną funkcją

Cztery Fajery
Ekspandowane ziarno – żyto/ żyto w miodzie z jabłkiem i cynamonem/ jagły/ jagły w miodzie z truskawkami - Soligrano 213

Lubicie tak jak my wszelkie ziarna i kasze? Oczywiście najlepsze są pod postacią jak najmniej poddaną obróbce jednak zawsze miałyśmy słabość do ekspandowanych chrupaczy. Taka przekąska

Candy Pandas
Tort Kinder z kremem śmietanowym białą czekoladą i kwaśnymi malinami 805

Tort Kinder z kremem śmietanowym białą czekoladą i kwaśnymi malinami.        Dzisiaj przepis na mój ulubiony tort. Torty albo są ładne albo smaczne

Wylizany Rondel
Ciasto czekoladowe z gruszkami 168

Ołłłłłł maaaaaj gaaaaszzz!!! Taka była reakcja na to ciasto czekoladowe. Okrzyk przyniesiony prosto z kina z filmu SING. Oł maj gasz, jaka to fajna bajka jest

bistro mama
Torcik Babci Danusi 154

Ciasto zrobiła moja Mama na imieniny Taty. Jest troszkę pracochłonne, ale warto poświęcić na nie swój czas.  Składniki: Biszkopt: jajka 4 sztuki cukier kryształ 1

Kuchnia w czekoladzie
Russskieeee... (pierogi) 177

ciasto: ( jest to moje uniwersale ciasto na pierogi, wg mnie najlepsze. Mocne i elastyczne, a jednocześnie delikatne) - 2 szklanki mąki pszennej - 1 szklanka bardzo ciepłej wody - 2 łyżki oleju - 1 żółtko - łyżeczka soli Mąkę wymieszać z solą. Na środku kopczyka zrobić dziurkę, wlać w nią olej i wodę. Przesiekać mąkę z płynami. Kiedy odrobinę wystygnie dodać żółtko. Wyrobić gładkie ciasto(...)żółtka sprawia, że ciasto jest bardziej elastyczne. Nie dodawajmy całego jajka, gdyż ciasto będzie twarde. Przed dodaniem żółtka należy odrobinę wystudzić mieszankę mąki i wody - gdyż z żółtka zrobi się jajecznica, której kawałki będą widoczne w postaci kropek w cieście. Pierogi można lepić w sposób tradycyjny. Jednak ja do tego wykorzystuję lejek do pierogów. W szybkim tempie robię jednocześnie

kawawszklance
CIASTO JOGURTOWE Z OWOCAMI I MIGDAŁAMI 142

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Wiem, wiem mamy już październik , a ja tu proponuje takie ciasto ale miałam ochotę przywołać

Słodkie zapomnienie
3 przepisy na zdrowe desery z owocami na drugie śniadanie lub podwieczorek 163

tylko na podwieczorek, ale także na drugie śniadanie dla dzieci i dorosłych. Wszystkie przepisy robi się prosto i naprawdę w kilka chwil. Jest lato, stragany uginają się od sezonowych owoców, warto jest więc to wykorzystać i przygotować zdrowe przekąski z ich udziałem. Mojemu synkowi najbardziej smakują orzechowe muffinki z borówkami , a jak cieszę się, że wreszcie znalazłam sposób(...)kokilki masłem lub oliwą o delikatnym smaku.  W misce umieść wszystkie składniki oprócz czereśni i zmiksuj na jednolite, dość rzadkie ciasto. Nalej ciasto do kokilek, dorzuć czereśnie i wstaw do piekarnika na ok. 30 minut, aż ciasto się zetnie. Podawaj na ciepło lub na zimno. Możesz deser posypać odrobiną cukru pudru lub np. stewii w pudrze. Clafoutis przechowuj

Chilli Czosnek i Oliwa
Wesele w restauracji - rady i małe sekrety Christophera. 287

dania, podajmy np. te panierowane, a z sosami pozostawmy na poprawiny. Jeszcze kilka słów o obiedzie .Cały czas piszę o weselu na około 100 osób. To, żeby sprawnie i szybko obiad był wydany, w dużym stopniu zależy od obsługi. Obsługiwać  takie wesele powinno 5 osób -  4 kelnerki plus jedna osoba koordynująca. Razem 5 osób na sali. Po wydaniu(...)kuchni świata. Pamiętajmy jednak, że nie wszyscy zechcą eksperymentować z jedzeniem, szczególnie na imprezie suto zakrapianej  alkoholem. Nie wszyscy nasi goście, szczególnie osoby starsze, są miłośnikami owoców morza czy też sushi i z tymi daniami trzeba uważać. No i ostatnia uwaga dotycząca obiadu. Jeżeli wesele urządzamy w pałacyku czy  w jakimś dworku, można, a nawet powinny znaleźć

Kulinarny karnet Christophera
Chałwa lniana z czekoladą oraz chałwa czarna z chili – GJ - Gacjana 164

Już jakiś czas temu zrecenzowałyśmy trzy smaki chałw lnianych i wszystkie nam bardzo smakowały. Odkąd firma GJ-Gacjana  wypuściła na rynek nową serię chałw z

Candy Pandas
Ciasto czekoladowe z konfiturą i polewą czekoladową 219

każdym razem może smakować inaczej! Prawda, że bosko? :) Przy okazji przepisu na ciasto podam Wam również stary jak świat przepis na najlepszą na świecie polewę czekoladową, błyszczącą, lśniącą i niezwykle apetyczną, która doskonale nadaje się do wielu innych ciast, deserów i lodów! :) Składniki (na ciasto): 125 gramów mąki 300 gramów dobrej jakości konfitury o dowolnym smaku  (pomarańcza i czekolada(...)mleka 90 gramów cukru pudru Wykonanie (ciasto): Rozpuść masło w garnuszku, dodaj kawałki czekolady. Podgrzej i mieszaj aż do połączenia składników. Dodaj do całości cukier, konfiturę oraz jajka, następnie mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj całość widelcem.  Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 stopni. Blaszkę do pieczenia wyłóż pergaminem, wlej do niej ciasto.  Wstaw do nagrzanego piekarnika

Garniec Magalie
Zakalec – dlaczego powstaje i jak go uniknąć? 1046

mieszanie składników ciasta – powinny być mieszane tylko do czasu połączenia się składników. Za krótki czas pieczenia. Zbyt wysoka temperatura pieczenia – ciasto spiecze się u góry, stworzy ‘skorupę’ i nie będzie miało jak parować, przez co w środku stworzy się wilgotne zbite ciasto. Tak samo się stanie, gdy wadliwa będzie grzałka górna i ciasto nadmiernie wysuszy się(...)góry lub gdy będziemy piec ciasto na górnej półce a nie na środkowej. Nie należy bezpośrednio po upieczeniu wyciągać ciasta z piekarnika ciasta w chłodne miejsce. Przyczyną zakalca może być również zastosowanie do pieczenia mąki w której nastąpił rozkład skrobi i białek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Użycie zwietrzałego proszku do pieczenia (przy okazji polecam przeczytać wpis: Jak sprawdzić, czy proszek

Kulinarne Przeboje
Przekąski na imprezę czyli jak sprawnie przygotować przyjęcie 376

siebie smakiem, tzn. jeśli dodajesz do jednej sałatki kukurydzę lub brokuł, to uniknij stosowania ich w innych przekąskach. Przygotuj jakieś lekkie przekąski dla zwolenników zdrowego żywienia oraz swieże owoce. Postaraj się podać przynajmniej jedną przekąskę/danie na ciepło. Przekąski, które możesz przygotować wcześniej: Śledzie (tu przepis). Spokojnie robię je nawet tydzień wcześniej. Wtedy przejdą smakiem i aromatem. Możesz oczywiście(...)wcześniej, natomiast kawałeczki boczku dodaję przed przyjściem gości. Przekąski, które szybko przygotujesz w dniu przyjęcia: Sałatka z orzeszków ziemnych (przepis) . Przygotowanie takiej sałatki zajmuje dosłownie chwilę. Nie istnieje sałatka, którą przygotujesz szybciej! Zaskakuje niebanalnym smakiem. Sałatka z kukurydzy i ananasa (tu przepis). Jest bardzo popularna i szybka w wykonaniu. Przygotowuję ją najczęściej dla nowych gości, gdy nie znam ich preferencji

Mojewlasne.pl
Kluski leniwe – najlepszy przepis 148

Kluski leniwe to ostatnimi czasy dwa słowa, które idealnie mnie opisują. Leniwa kluska. Dżizas! Jak mi się nie chce. Motywacja spadła mi na pysk i leży

ladykitchen
Klasyczne brownie i ... wielki bałagan 199

Myślisz sobie - zrobię ciasto ! Ale takie na szybko, łatwe, kilka składników i gotowe. Brownie pasuje idealnie. Nie dość, że spełnia Twoje oczekiwania, co do łatwości i szybkości przygotowania, to jeszcze smakuje cudownie...bo jest z czekoladą ! Czekoladę rozpuszczasz, jajka ubijasz, odmierzasz mąkę... Tu miseczka, tam łyżeczka...trzepaczka, szpatułka... Ups ! Tego bałaganu nie było w planach. Niestety wypieki mają(...)przestygniętą czekoladę, połączyć składniki. Na koniec dodać mąkę, delikatnie wymieszać szpatułką lub łyżką. Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia  formy o wymiarach około 30x20 cm. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni C i piec 10 minut.  Brownie podawać z sosem malinowym, owocami, bitą śmietaną, lodami ...lub zajadać samo, bez dodatków. Smacznego !  * post sponsorowany

kolorowotorcikowo