szybkie ciasto z owocami - 5500 przepisów (strona:282/367)

Z tesknoty za pewnym ciastem 157

samym koncu truskawkowego sezonu. Mama dokladala wszelkich staran by na ta okazje zdobyc potrzebne owoce i w ten sposob robila mi najwieksza przyjemnosc tego dnia.Oczywiscie ja od razu zatesknilam za tym ciastem, w myslach przywolywalam jego smak. Wlasciewie bylam juz gotowa zrobic sobie to ciasto sama, ale tu powstal problem. Nie posiadalam wystarczajacej ilosci galaretki truskawkowej. U mnie(...)Jakos przez te wszystkie lata nie doszukalam sie galaretki we francuskich sklepach.Przeszukalam doskladnie moja spizarnie i znalazlam 2 opakowania galaretki i zaraz tez wymyslilam jak odtworzyc smak mojego ulubionego ciasta w deserze. Tak oto powstalo moje dzisiejsze dzielo.Pianka truskawkowa z galaretka z truskawekskladniki na 6 szklaneczek 2 galaretki truskawkowe 500g truskawek 0,5 szklanki brazowego cukru 250ml kremowki ewentualnie

Przysmaki Karolki
Piernik z nadzieniem truskawkowym 274

Przepis na ten piernik jest niezwykle prosty i szybki. Wychodzi przepysznie wilgotny , przełożony dżemem truskawkowym . Naprawdę polecam , super się nadaję do kawki z mleczkiem :) Składniki: 2 szkl. mąki pszennej 2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szkl. mleka 1 szkl. cukru 1/2 słoika dżemu truskawkowego 1/2 szkl. oleju 3 jajka 2 łyżeczki kakao 1 tabliczka mlecznej czekolady(...)kremówki nieco mniej ok. 75 g.Porada:Do przygotowania piernika używamy maki pszennej ( typ 800 ) albo żytniej. Zwykły cukier możemy zastąpić brązowym.Dla urozmaicenia smaku do ciasta można dodać świeże lub suszone owoce, miąższ wanili albo skórkę pomarańczową.Oprócz tradycyjnie dodawanego cynamonu i imbiru, warto wsypać mielony anyż , kardamon , goździki i mieloną kolendrę.Do piernika najlepiej dodać miód

Słodkości i nie tylko
Kotlety drobiowe (mielone) 125

  Gdy najdzie Cię ochota na mięsne danie, przygotuj smaczne i proste kotlety z piersi kurczaka Do zmielenia mięsa użyłam malaksera, dlatego ich przygotowanie zajęło mi

Kulinarny S.O.S.
Muffinki z agrestem i czerwoną porzeczką 144

Idealny sposób na wykorzystanie letnich owoców.. robi się je bardzo szybko a smakują znakomicie! Polecam! :) Muffinki z agrestem i czerwoną porzeczką Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority(...)suche i składniki mokre (jajka roztrzepujemy trzepaczką), po czym składniki mokre wlewamy do suchych. Całość mieszamy niedbale, tylko do połączenia składników (grudki mile widziane). Dodajemy agrest, porzeczki, tak przygotowanym ciastem napełniamy gniazda formy do 1/2-2/3 wysokości. Muffinki pieczemy w 200 stopniach Celsjusza przez około 20-25 minut, do tzw. suchego patyczka. Źródło(z małą modyfikacją

Smaki Natalii
Brownie z malinami. Przepis krok po kroku. 209

Na naszej stronie znajdziecie wiele klasycznych przepisów. Zauważyliśmy, że brakuje na pewno jednego „must have”, czyli brownie z malinami . Szybko postanowiliśmy nadrobić

kuron.com.pl
Krem czekoladowy z awokado 187

Awokado świetnie łączy się z czekoladowym smakiem, więc warto je wykorzystać przy przygotowywaniu deserów. Nigdy wcześniej nie myślałam by wykorzystać je w deserze, gdyż sam smak

Kuchcik gotuje
Ciasto „Kuszące orzeźwienie ” 277

Jestem zachwycona, że w tak szybki i prosty sposób możemy upiec idealny biszkopt. Do mieszanki wystarczy dodać jajka, wodę i gotowe! Jako dodatki do biszkoptu, wykorzystałam to co miałam w domu i tak o to powstało   „ Kuszące orzeźwienie ” , czyli biszkopt  z warstwą jogurtową, musem truskawkowym i bitą śmietaną 💗 Zapraszam do spróbowania ciasta 😊 Składniki: biszkopt: gotowa mieszanka(...)Sposób przygotowania: Biszkopt: Gotową mieszankę POLSKIE MŁYNY, wsypujemy do garnka, dodajemy jajka i wodę. Całość miksujemy przez 4-7 min, aż powstanie gładka konsystencja. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy. Ciasto pieczemy bez termoobiegu w temp. 180-190 st. C przez 30-40 min. Z upieczonego biszkopta odrywamy papier i z powrotem wkładamy go do wysokiej

kulinarne odsłony pati
Muffiny w jagodowym kapeluszu 156

cytryną. Absolutna symfonia smaków rozbrzmiewa wtedy na języku i...kakaowych muffinach, które są bohaterkami dzisiejszego wpisu :) Mięciutkie, biszkoptowe w śmietanowo-jagodowym pokryciu z miodowym sosem z wanilią :) Łatwe i szybkie! Będą wyśmienite do popołudniowej kawy, czy herbaty w promieniach sierpniowego słońca. Zaczęła się druga połowa ostatniego miesiąca wakacji, w sklepach trwa oblężenie półek z tornistrami i zeszytami. Zanim więc wszystko(...)pianę. 2. Do ubitej piany dodawaj stopniowo cukier, wciąż ubijając, a potem żółtka. 3. Do masy jajecznej dodaj mąki, proszek do pieczenia, kakao i wodę; całość dokładnie połącz. 4. Ciasto wlewaj do połowy każdej papilotki/ formy na muffiny. 5. Piecz ok.20 min. w 180*C Topping: 1. Śmietanę ubij. 2. Odłóż kilka jagód do dekoracji, a resztę rozgnieć widelcem

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Kremówka z truskawkami i bezą kokosową 188

Nadchodzi sezon na ulubione, rodzime truskawki. Pora więc na ciasta z tymi wspaniałymi owocami. Ciasto: Biszkopt kakaowy z 4-5 jajek upieczony według dowolnego przepisu, (blaszka 26x34). Beza kokosowa: 4 białka 1 i 1/4 szklanki cukru 20 dag kokosu          Białka ubić na sztywno z cukrem, wymieszać z kokosem. Piec w blaszce(...)Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, wystudzić. Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Pod koniec ubijania wlać ostudzoną żelatynę, a następnie posiekaną galaretkę agrestową. Powstałą masę szybko wyłożyć na bezę, wyrównać. Można posypać wiórkami kokosowymi. Schłodzić

Praktyczna pl
Limonkowo-arbuzowe orzeźwienie w miętowo-bazyliowej glazurze 197

st.C piekarnika i piec 10-12 minut. Przed wyłożeniem sprawdzić, czy jest upieczone.  Przestudzone lekko paski biszkopta wyłożyć do tortownicy tak, by stanowiły brzeg deseru, nadmiar ciasta obciąć, by powstał szczelny okrąg. Następnie włożyć do środka okrągły biszkopt, który ma być podstawą deseru.    Mus jogurtowo-limonkowy: 1,5 łyżki stołowej żelatyny w proszku; 75 ml wody(...)napęczniała. Jogurt, sok i startą skórkę  z limonki, cukier i barwnik spożywczy wymieszać. Żelatynę podgrzać, by się rozpuściła, nie gotować!. Gorącą dodać do musu, cały czas miksując. Następnie szybko dodać ubitą śmietanę, delikatnie wymieszać, wylać do przygotowanej tortownicy i wstawić do lodówki, by stężało.    Miętowo-bazyliowa glazura: 1 opakowanie Tortove zeledr Oetker przywiezione ze Słowacji

In my kitchen
Tarta z musem z białej czekolady i borówkami amerykańskimi 253

Mój mąż ostatnio jest wielkim fanem białej czekolady. Gdy kupię sobie zapas do ciasta to zaraz mi go zżera i muszę kupować ponownie. Tym razem uchwyciłam

Mania Wypiekania
Czekoladowe cupcakes z agrestem i kremem maślanym 188

     Z pewnością nie są to muffinki szczególnie polecane przy odchudzaniu :) Mają chyba pierdyliard kalorii, warzylion cholesterolu i zapychają jak mało co, jednak z

sama złodycz
Sernik malinowy na spodzie z daktyli bez pieczenia 178

Dzień dobry😀 Pojawiam się standardowo na weekend z przepisem na przepyszne ciacho😍  Powiem Wam, że teraz jako cukiernik trochę mi już przysłowiowo bokiem wychodzą te

Zdrowie i pysznie na talerzu
Rosyjskie ciasto smetannik – ciasto śmietanowe. Сметанник 463

obręcz, a samą obręcz od środka smarujemy zimnym masłem. Ciasto drożdżowe wyjmujemy na lekko podsypaną mąką stolnicę i wałkujemy w okrąg wielkości tortownicy, odpowiednio szerszy o wysokość jej obręczy. Wykładamy ciastem formę zabudowując boki formy. Wlewamy nadzienie, przycinamy boki ciasta do wysokości formy i zakładamy je do środka. Wstawiamy ciasto na środkową półkę do gorącego piekarnika i pieczemy przez(...)lekko tylko falował przy poruszaniu formą – nie może być płynny.   Upieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika i całkowicie studzimy. Wystudzone przekładamy do lodówki na przynajmniej 2-3 godziny – nadzienie musi się całkowicie zestalić. Schłodzone ciasto wyjmujemy z formy, posypujemy lekko cukrem pudrem i świeżymi, sezonowymi owocami. Przechowujemy w lodówce – wyjmujemy odpowiednio wcześniej przed podaniem, najlepiej smakuje w temperaturze otoczenia

Karo in the Kitchen
Rosyjskie ciasto smetannik – ciasto śmietanowe. Сметанник 241

obręcz, a samą obręcz od środka smarujemy zimnym masłem. Ciasto drożdżowe wyjmujemy na lekko podsypaną mąką stolnicę i wałkujemy w okrąg wielkości tortownicy, odpowiednio szerszy o wysokość jej obręczy. Wykładamy ciastem formę zabudowując boki formy. Wlewamy nadzienie, przycinamy boki ciasta do wysokości formy i zakładamy je do środka. Wstawiamy ciasto na środkową półkę do gorącego piekarnika i pieczemy przez(...)lekko tylko falował przy poruszaniu formą – nie może być płynny.   Upieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika i całkowicie studzimy. Wystudzone przekładamy do lodówki na przynajmniej 2-3 godziny – nadzienie musi się całkowicie zestalić. Schłodzone ciasto wyjmujemy z formy, posypujemy lekko cukrem pudrem i świeżymi, sezonowymi owocami. Przechowujemy w lodówce – wyjmujemy odpowiednio wcześniej przed podaniem, najlepiej smakuje w temperaturze otoczenia

Karo in the Kitchen