syrop - 6989 przepisów (strona:283/466)

PROSTA SAŁATKA Z AWOKADO 179

dojrzałe awokado, polecam  odmianę hass 2 garści pomidorków koktajlowych 1/2 czerwonej cebuli garść listków bazylii sok z 1 limonki lub 1/2 cytryny 1 płaska łyżka miodu lub syropu klonowego 2 łyżki oliwy sól, świeżo zmielony czarny pieprz WYKONANIE Awokado obieramy, kroimy na pół i wyjmujemy pestkę. Z każdej połówki, łyżką wydrążamy miąższ i kroimy w grube paski. Wykładamy

cool and minty
Latte z Amaretto 246

pozostała. W mroźne popołudnie zafundowałam sobie pyszną latte z amaretto – w końcu mogłam się rozgrzać, a aromat i smak tego likieru uwielbiam. Można go też zastąpić syropem o smaku Amaretto.   *Wpis powstał przy Czytaj dalej... Artykuł Latte z Amaretto pochodzi z serwisu Pasja Smaku

Pasja Smaku
Biała morwa – czyli kolczaste rodzynki 133

dodatkiem białej morwy zachwyciło dzieci, a ja wiem, że podałam im dawkę naturalnych, zdrowych składników. Składniki: morwa biała od HELIO 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka wisienek w syropie- miałam swoje domowe- można użyć dżemu, świeżych owoców 1 łyżka musli 1 łyżeczka siemienia lnianego Na dno kielicha włożyłam wisienki, na nie jogurt naturalny, musli, znów jogurt. Na wierzch pył

MojaQchnia.pl
Likier kakaowy. 153

niedużą ilością przegotowanej i wystudzonej wody, odstaw na 30 minut. Następnie przefiltruj osad i połącz go z wcześniej przefiltrowanym płynem. Pozostałą część wody zagotuj z cukrem. Z otrzymanego syropu zbierz szumowiny, wystudź go i połącz z nalewem. Odstaw jeszcze na 2 tygodnie w szczelnie zamkniętym słoju. Następnie trunek przefiltruj ponownie przez filtr do kawy lub bibułę filtracyjną , rozlej do butelek

Przepisy i porady kulinarne
PUDDING Z SUCHARKÓW Z BORÓWKAMI I BIAŁĄ CZEKOLADĄ 150

pysznego. Dodatki możemy dobierać według gustu - dla mnie połączenie białej czekolady i owoców, jak: borówki czy maliny jest doskonałe 😋 Sucharki Extra Delikatesowe są lekkie i kruche, nie zawierają syropu glukozowo-fruktozowego oraz konserwantów .  Idealna nadają się do zapiekanych puddingów i nie tylko... Składniki: 1/2 op. sucharków Extra Delikatesowych Mamut  (145 g) 200 ml śmietany

Kuchnia MagdaLeny
Naturalny antybiotyk - mikstura 6228

końca nie potrafiłam przyjąć tabletek na poprawę włosów czy paznokci. Zaczynałam i porzucałam, znajdowałam je, kiedy najczęściej były po terminie.  Jeśli chodzi o naturalne leki, to niestety podobnie. Syrop z cebuli - wiem, że skuteczny. Ale nie przełknę... choć zupę cebulową bardzo lubię. Mleko z czosnkiem i miodem - nie ma takiej możliwości. Nie wypiję! A czosnek uwielbiam.  I kiedy

bistro mama
Super proste placuszki 226

smaczne zarówno z dodatkami wytrawnymi jak i  ze słodkimi. Pysznie smakowały z  sosem z pieczonych pomidorów , który ostatnio robiłam. Świetne były również podane z gęstym jogurtem, polane syropem klonowym i posypane pestkami granatu. Polecam! składniki: 1 jajko 1 szklanka mąki samorosnącej 1 szklanka mleka szczypta soli olej do smażenia przygotowanie: Jajko wbić do miski, dodać mąkę, mleko

Stare Gary
Bułeczki orkiszowe pieczone metodą solno-drożdżową 189

świeżych drożdży      ciasto: 500 g mąki pszennej TYP 550 – można zamienić na mąkę orkiszową, u mnie typ 1850 Bio 200 g wody 15 g miodu lub syropu z cukru trzcinowego 10 g masła miękkiego roztwór soli i drożdży Dzień wcześniej: Umieść sól, wodę i drożdże w szklance, zamknij i dobrze wstrząsaj, aż sól się rozpuści. Wstaw

Proste Potrawy
Kokosowe ciastka z brązowego ryżu 134

jest zdrowe i nie posiada tony cukru! Koniecznie spróbujcie! (około 10 sztuk) 1 szklanki ugotowanego brązowego ryżu (1 szklanka = 250 ml; około 160g) 1 szklanka wiórek kokosowych 6 syropu z agawy (lub miodu) 4 łyżki oleju kokosowego (roztopionego; u mnie Woj-Len ) 2 łyżki mąki lnianej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia Ryż powinien być ugotowany w osolonej wodzie. Wszystkie składniki

Di gotuje
Tropikalna torta dyniowa 186

miska: 300 g dyni startej na drobnych oczkach pół średniego ananasa obranego i pokrojonego w drobną kosteczkę (w sumie to jest około 300 g, może być ananas z puszki), syrop przyda się do bajerowania ciasta, na końcu instrukcja) 100 g drobno posiekanych orzechów włoskich lub pekan łyżka skórki pomarańczowej lub aromatu pomarańczowego Przygotowanie: Składniki z 1 miski przesiej

greenscarf
Makaroniki malinowe z hibiskusem (w wersji mini) 292

cukrem pudrem zmielić w młynku do kawy, a następnie przesiać przez drobne sitko. 50 g białek ubić na sztywną pianę. W czasie ubijania z cukru i wody zagotować syrop. Gdy osiągnie temperaturę 115 st. C., zdjąć z ognia i wąskim strumieniem, powoli wlać do białek, cały czas ubijając. Miksować jeszcze przez 10 minut, aż beza całkowicie wystygnie. Do migdałów

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciastka z mąki arachidowej i masła orzechowego 270

łyżki mąki kokosowej, 1/2 łyżeczki sody, 1/2 szklanki mąki z orzeszków arachidowych lub innej mąki 1/2 szklanki masła orzechowego, 1/2 łyżki ekstraktu z wanilii, 1/2 szklanki miodu (lub syropu z agawy dla wegan), 1 jajko (jajko wegańskie dla wegan), Szczypta soli (opcjonalnie) Wykonanie:  Suche składniki wsypujemy do miski i mieszamy, potem dodajemy resztę składników i mieszamy. Kiedy masa będzie

Smaki Przyprawy i Kolory
Faworki Khaja 325

Khaja pochodzą z Indii i podawane są najczęściej polane syropem słodkim. U mnie wersja z pudrem. Są naprawdę dobre, smażenie ich wymaga trochę wprawy ale w końcu nie muszą być idealne, ważne żeby były smaczne. ciasto: 1 szklanka mąki pszennej typ 500 1/3 szklanki wody ciepłej szczypta soli 2 łyżki masła klarowanego roztopione do posmarowania: masło klarowane roztopione mąka ziemniaczana

wesoła kuchnia
Sałatka z łososiem i szpinakiem, z prażonym słonecznikiem i pomarańczami 226

porze używam najlepszych pomarańczy, czyli pomarańczy sycylijskich, czerwonych. Są bardzo soczyste i mają bardzo delikatne błonki. Dressing do sałatki stworzyłam z soku z pomarańczy, oleju rzepakowego, musztardy Dijon, syropu z agawy (można zastąpić płynnym miodem) oraz listków świeżej mięty, które idealnie się z całością skomponowały. “Sałatka z łososiem i szpinakiem, z prażonym słonecznikiem i pomarańczami” świetna jest

Moja Delicja
Sernik chałwowo – bezowy 151

łyżki serka mascarpone ziarenka z 1/2 laski wanilii sok z 1/2 cytryny 4 jajka 1 szklanka cukru pudru 100 g bezików wierzch suszona żurawina kilka pokruszonych bez kilka łyżeczek syropu karmelowego Wykonanie Spód: herbatniki z chałwą umieszczamy w blenderze i rozdrabniamy. Łączymy z kakao i olejem kokosowym. Masą herbatnikową wylepiamy dno tortownicy (22cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Tortownicę ze spodem

Raj dla Podniebienia