syrop - 6989 przepisów (strona:275/466)

Green Ice Tea with peach - Mrożona zielona herbata z brzoskwiniami 191

herbatę w kubku. Wlewamy odcedzoną do dzbanka. Brzoskwinie kroimy na ćwiartki, wrzucamy do dzbanka, dolewamy zimnej wody, wrzucamy świeże listki mięty lub szałwii i kostki lodu. Dosładzamy miodem lub syropem z agawy. Przepyszna domowa ICE TEA gotowa

Czarnawisienka
Kremowy serniczek na zimno z malinami :) 214

znalazłam napoczęty serek mascarpone oraz twaróg . Postanowiłam połączyć obydwa te produkty wraz z przepysznym musem kokosowym oraz nowością dla mnie, czyli cukrem z agawy . Do tej pory napotykałam tylko syrop z agawy. Wspomniany cukier występuje w formie bardzo sproszkowanej, przypominającej puder, dzięki czemu wykazuje lepszą rozpuszczalność, jest też bardzo słodki, dlatego wystarczy dodać go w niewielkiej ilości. Masa wychodzi niezwykle

Zdrowie na języku :P
Placuszki na jogurcie z borówkami 140

Przepis na puszyste placuszki na jogurcie ze świeżymi borówkami, idealnie sprawdzi się na słodkie śniadanie. Tak przygotowane placuszki, warto wzbogacić syropem daktylowym, lub klonowym. Artykuł Placuszki na jogurcie z borówkami pochodzi z serwisu

NiePieprz.pl
KATAIFI - GRECKI DESER Z SERKIEM PHILADELPHIA 213

smaku słodko - kwaskowatym. Palce lizać. Serdecznie polecam. SKŁADNIKI: 👌 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich 👌 500 gr. ciasta kataifi 👌 150 gr.roztopionego masła 👌 400 gr. serka philadelphia 👌 100 ml. mleka Na syrop: 👌 sok z 1/2 cytryny 👌 200 ml. wody 👌 300 gr. cukru WYKONANIE: Wykonanie tego deseru, krok po kroku, pokazane jest w filmiku. Serdecznie zapraszam do oglądania. my social media: 🎬 YouTube

RITA food channel
NALEWKA Z MALIN 168

płyn ze słoja do butelki, a pozostałe w nim maliny zasypujemy cukrem i odstawiamy na 2-3 dni. 3.     Kiedy cukier całkowicie się rozpuści zlewamy powstały syrop do wcześniej zlanego nalewu. 4.     Uzyskaną nalewkę odstawiamy w ciemne i chłodne miejsce na minimum

chefintheforest
Ciasteczka owsiane z jabłkiem 181

jabłka, które nadaje im nieco delikatności. Użyłam płatków owsianych Melvit z nasionami chia, suszonym jabłkiem i morelą, przez to ciastka są jeszcze bardziej owocowe.  Zamiast miodu można użyć syropu z agawy lub innego płynnego słodzika.  Pyszne, zdrowe ciasteczka, w sam raz na pożegnanie jesieni.  Składniki (ok. 14 ciastek): 1 szklanka płatków owsianych (u mnie płatki Melvit

Healthy food explorer
Bananowe brownie 176

szklanka płatków owsianych 4 kopiate łyżki ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 średnie lub 3 duże dojrzałe banany 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 2 łyżki miodu lub syropu z agawy 1/3 szklanki posiekanej gorzkiej czekolady (70% kakao) na wierzch: ok. 40 g roztopionej gorzkiej czekolady Wykonanie: Formę do pieczenia wyłożyć papierem. Piekarnik nagrzać do 180ºC. Płatki zmiksować

Healthy food explorer
Deser ryżowy z jabłkiem i kiwi 196

średniego jabłka 2-3 łyżki ksylitolu, stewii, miodu lub innego słodzika cynamon kiwi Wykonanie: Jabłko obrać i pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do garnuszka, posypać cynamonem, dodać łyżeczkę miodu, syropu z agawy lub troszkę wody, jeśli mamy słodkie jabłko. Gotować na małym ogniu aż jabłko zacznie puszczać sok i zmięknie (ok. 5 minut). W rondelku podgrzać mleko, wsypać płatki ryżowe

Healthy food explorer
Pieczony omlet kakaowy z bananem 189

mąki oraz kakao i bardzo delikatnie wymieszać za pomocą łyżki. Ciasto wylać do formy, wyrównać. Na wierzch położyć plasterki banana. Piec przez około 10 minut. Podawać z masłem orzechowym, syropem klonowym lub bez dodatków

Healthy food explorer
Ciasteczka z ciecierzycy i masła orzechowego 147

bezglutenowe oraz nie zawierają mąki ani cukru. Składniki (ok. 15 ciasteczek): puszka ciecierzycy  40 g gładkiego masła orzechowego 2 łyżki mąki kokosowej szczypta soli 3 łyżki miodu lub syropu z agawy 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g gorzkiej czekolady Wykonanie: Piekarnik nagrzać do 170ºC. Ciecierzycę odsączyć i dokładnie przepłukać. Następnie przesypać ją do blendera

Healthy food explorer
Czekoladowa owsianka budyniowa 195

orzechów, posiekaną gorzką czekoladą oraz oczywiście bananem :) Owsiankę zwykle słodzę stewią w tabletkach, albo dodaje dojrzałego banana, ale można dosłodzić czym tylko się chcę - ksylitolem, erytrytolem, miodem lub dowolnym syropem.  Składniki: 5 łyżek płatków owsianych 1 szklanka mleka roślinnego 1 kopiata łyżeczka proszku budyniowego bez cukru o smaku czekoladowym 1 łyżeczka kakao słodzik: u mnie 2 tabletki stewii ulubione

Healthy food explorer
Bananowo - kokosowe batoniki owsiane w polewie czekoladowej 207

energii w trakcie przedświątecznej krzątaniny :) Składniki (ok. 12 małych batoników): 3 dojrzałe banany 1 szklanka płatków owsianych lub mąki owsianej 3 łyżki tahini 2 łyżki masła orzechowego 2 łyżki syropu z agawy lub miodu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki wiórków kokosowych 50 g gorzkiej czekolady kilka łyżek mleka kokosowego Wykonanie: Piekarnik nagrzać do 180 ºC.  Płatki owsiane

Healthy food explorer
Bezglutenowe gofry z kremem czekoladowym 179

szklanki mleka kokosowego  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli  2 łyżki ksylitolu Krem czekoladowy: 1/2 awokado 1/2 dojrzałego banana  1 łyżka kakao 1 łyżka syropu z agawy lub miodu (opcjonalnie) Wykonanie: Wszystkie składniki umieścić w misce i zmiksować na gładką masę. Przełożyć do dobrze nagrzanej i wysmarowanej olejem kokosowym gofrownicy i piec przez kilka minut

Healthy food explorer
Mrożone muffinki truskawkowo - orzechowe 198

czas temu, więc niestety nie pamiętam z jakiej strony pochodzi. Składniki (6-7 sztuk): Spód: 1/2 szklanki mąki migdałowej lub zmielonych na mąkę migdałów 4 łyżki miodu lub np. syropu z agawy 6-7 łyżeczek masła orzechowego Warstwa truskawkowo: 1 szklanka mrożonych truskawek lub malin 2 łyżki (lub więcej) miodu 1 puszka stałej części mleka kokosowego* Wykonanie: Do miski wsypać

Healthy food explorer
Omlet z kremem czekoladowym i owocami 199

łyżki mąki orkiszowej lub innej ulubionej  szczypta sol  2 łyżki ksylitolu lub erytrytolu Krem czekoladowy: 1/2 awokado 1/2 dojrzałego banana  1 łyżka kakao 1 łyżka syropu z agawy lub miodu (opcjonalnie) Wykonanie: Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodać ksylitol i jeszcze chwilę ubijać. Wrzucić żółtka i wymieszać

Healthy food explorer