herbatę w kubku. Wlewamy odcedzoną do dzbanka. Brzoskwinie kroimy na ćwiartki, wrzucamy do dzbanka, dolewamy zimnej wody, wrzucamy świeże listki mięty lub szałwii i kostki lodu. Dosładzamy miodem lub syropem z agawy. Przepyszna domowa ICE TEA gotowa
Czarnawisienkaznalazłam napoczęty serek mascarpone oraz twaróg . Postanowiłam połączyć obydwa te produkty wraz z przepysznym musem kokosowym oraz nowością dla mnie, czyli cukrem z agawy . Do tej pory napotykałam tylko syrop z agawy. Wspomniany cukier występuje w formie bardzo sproszkowanej, przypominającej puder, dzięki czemu wykazuje lepszą rozpuszczalność, jest też bardzo słodki, dlatego wystarczy dodać go w niewielkiej ilości. Masa wychodzi niezwykle
Zdrowie na języku :PPrzepis na puszyste placuszki na jogurcie ze świeżymi borówkami, idealnie sprawdzi się na słodkie śniadanie. Tak przygotowane placuszki, warto wzbogacić syropem daktylowym, lub klonowym. Artykuł Placuszki na jogurcie z borówkami pochodzi z serwisu
NiePieprz.plsmaku słodko - kwaskowatym. Palce lizać. Serdecznie polecam. SKŁADNIKI: 👌 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich 👌 500 gr. ciasta kataifi 👌 150 gr.roztopionego masła 👌 400 gr. serka philadelphia 👌 100 ml. mleka Na syrop: 👌 sok z 1/2 cytryny 👌 200 ml. wody 👌 300 gr. cukru WYKONANIE: Wykonanie tego deseru, krok po kroku, pokazane jest w filmiku. Serdecznie zapraszam do oglądania. my social media: 🎬 YouTube
RITA food channelpłyn ze słoja do butelki, a pozostałe w nim maliny zasypujemy cukrem i odstawiamy na 2-3 dni. 3. Kiedy cukier całkowicie się rozpuści zlewamy powstały syrop do wcześniej zlanego nalewu. 4. Uzyskaną nalewkę odstawiamy w ciemne i chłodne miejsce na minimum
chefintheforestjabłka, które nadaje im nieco delikatności. Użyłam płatków owsianych Melvit z nasionami chia, suszonym jabłkiem i morelą, przez to ciastka są jeszcze bardziej owocowe. Zamiast miodu można użyć syropu z agawy lub innego płynnego słodzika. Pyszne, zdrowe ciasteczka, w sam raz na pożegnanie jesieni. Składniki (ok. 14 ciastek): 1 szklanka płatków owsianych (u mnie płatki Melvit
Healthy food explorerszklanka płatków owsianych 4 kopiate łyżki ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 średnie lub 3 duże dojrzałe banany 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 2 łyżki miodu lub syropu z agawy 1/3 szklanki posiekanej gorzkiej czekolady (70% kakao) na wierzch: ok. 40 g roztopionej gorzkiej czekolady Wykonanie: Formę do pieczenia wyłożyć papierem. Piekarnik nagrzać do 180ºC. Płatki zmiksować
Healthy food explorerśredniego jabłka 2-3 łyżki ksylitolu, stewii, miodu lub innego słodzika cynamon kiwi Wykonanie: Jabłko obrać i pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do garnuszka, posypać cynamonem, dodać łyżeczkę miodu, syropu z agawy lub troszkę wody, jeśli mamy słodkie jabłko. Gotować na małym ogniu aż jabłko zacznie puszczać sok i zmięknie (ok. 5 minut). W rondelku podgrzać mleko, wsypać płatki ryżowe
Healthy food explorermąki oraz kakao i bardzo delikatnie wymieszać za pomocą łyżki. Ciasto wylać do formy, wyrównać. Na wierzch położyć plasterki banana. Piec przez około 10 minut. Podawać z masłem orzechowym, syropem klonowym lub bez dodatków
Healthy food explorerbezglutenowe oraz nie zawierają mąki ani cukru. Składniki (ok. 15 ciasteczek): puszka ciecierzycy 40 g gładkiego masła orzechowego 2 łyżki mąki kokosowej szczypta soli 3 łyżki miodu lub syropu z agawy 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g gorzkiej czekolady Wykonanie: Piekarnik nagrzać do 170ºC. Ciecierzycę odsączyć i dokładnie przepłukać. Następnie przesypać ją do blendera
Healthy food explorerorzechów, posiekaną gorzką czekoladą oraz oczywiście bananem :) Owsiankę zwykle słodzę stewią w tabletkach, albo dodaje dojrzałego banana, ale można dosłodzić czym tylko się chcę - ksylitolem, erytrytolem, miodem lub dowolnym syropem. Składniki: 5 łyżek płatków owsianych 1 szklanka mleka roślinnego 1 kopiata łyżeczka proszku budyniowego bez cukru o smaku czekoladowym 1 łyżeczka kakao słodzik: u mnie 2 tabletki stewii ulubione
Healthy food explorerenergii w trakcie przedświątecznej krzątaniny :) Składniki (ok. 12 małych batoników): 3 dojrzałe banany 1 szklanka płatków owsianych lub mąki owsianej 3 łyżki tahini 2 łyżki masła orzechowego 2 łyżki syropu z agawy lub miodu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki wiórków kokosowych 50 g gorzkiej czekolady kilka łyżek mleka kokosowego Wykonanie: Piekarnik nagrzać do 180 ºC. Płatki owsiane
Healthy food explorerszklanki mleka kokosowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 2 łyżki ksylitolu Krem czekoladowy: 1/2 awokado 1/2 dojrzałego banana 1 łyżka kakao 1 łyżka syropu z agawy lub miodu (opcjonalnie) Wykonanie: Wszystkie składniki umieścić w misce i zmiksować na gładką masę. Przełożyć do dobrze nagrzanej i wysmarowanej olejem kokosowym gofrownicy i piec przez kilka minut
Healthy food explorerczas temu, więc niestety nie pamiętam z jakiej strony pochodzi. Składniki (6-7 sztuk): Spód: 1/2 szklanki mąki migdałowej lub zmielonych na mąkę migdałów 4 łyżki miodu lub np. syropu z agawy 6-7 łyżeczek masła orzechowego Warstwa truskawkowo: 1 szklanka mrożonych truskawek lub malin 2 łyżki (lub więcej) miodu 1 puszka stałej części mleka kokosowego* Wykonanie: Do miski wsypać
Healthy food explorerłyżki mąki orkiszowej lub innej ulubionej szczypta sol 2 łyżki ksylitolu lub erytrytolu Krem czekoladowy: 1/2 awokado 1/2 dojrzałego banana 1 łyżka kakao 1 łyżka syropu z agawy lub miodu (opcjonalnie) Wykonanie: Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodać ksylitol i jeszcze chwilę ubijać. Wrzucić żółtka i wymieszać
Healthy food explorer