czerwonej soczewicy) Marynata do tofu: 2 łyżeczki musztardy 3 łyżeczki oleju kokosowego (Look Food) 2 łyżeczki aminosu kokosowego Dressing: 1 łyżeczka oleju z orzecha włoskiego (Look Food) 1 łyżeczka syropu z agawy 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżeczki wody 1,5 łyżeczki papryki słodkiej 1/3 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki pieprzu czarnego Przygotowanie: Tofu dokładnie odsącz z wody
Zdrowie na języku :PPołówki banana owijane są naleśnikiem, a następnie podsmażane na maśle. Całość wykładana jest na talerze, polewana konfiturą śliwkową. Jako, że konfitura jest kwaśna naleśniki delikatnie skrapiamy odrobiną miodu lub syropu z agawy. Najsmaczniej wychodzi, kiedy banan w naleśniku jest gorący, wówczas staje się słodszy i bardziej miękki. The post Naleśniki z bananem i konfiturą z kwaśnych śliwek appeared first
Moja Delicjajajka szczypta soli 2 łyżki mąki ryżowej 2 łyżki erytrytolu/ksylitolu kilkanaście borówek lub malin Fit nutella: 1/2 dojrzałego awokado 1/2 dojrzałego banana 2 łyżki kakao 1-2 łyżki syropu z agawy lub miodu (opcjonalnie) kilka łyżek mleka do uzyskania płynniejszej konsystencji Wykonanie: Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodać ksylitol
Healthy food explorercytrynowym, przykrywamy talerzykiem i odstawiamy w chłodne miejsce na około dobę. 4. Następnego dnia, odlewamy wodę, dodajemy do niej cukier oraz cukier waniliowy i zagotowujemy. 5. Do gotującego się syropu wrzucamy dynię i gotujemy, aż zacznie się robić szklista. 6. Gorącą dynię wraz z zalewą, przekładamy do wyparzonych słoików, dobrze zakręcamy i stawiamy do góry dnem, aby zakrętki się zassały
Okiem Blondynki by McBlondiorzechowego * garść orzechów (u mnie włoskie i kilka migdałów) CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MIN +mrożenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY * Dieta FODMAP: przed zakupem sprawdź, czy masło nie zawiera niedozwolonych składników, m.in. syropów słodzących i inuliny Przygotowanie: Orzechy drobno siekamy, przesypujemy do miski. W misie blendera umieszczamy banany i masło orzechowe, miksujemy na gładką masę, przelewamy do orzechów i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną
My Culinary Artwkładamy do lodówki. Jabłka obieramy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy w plasterki. Do owoców dodajemy 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej. Jeśli jabłka są bardzo kwaśne można dodać do nich syrop klonowy, miód lub inne słodzidło. Mieszamy dokładnie, by mąka ziemniaczana pokryła owoce. Schłodzone ciasto wyjmujemy z lodówki. Do każdej z foremek do muffinów wkładamy dużą ilość jabłek. Pieczemy w piekarniku
Dieta bez mlekapowoli ustępują, ale nadal często szukamy orzeźwienia, niekoniecznie w postaci dostępnych na sklepowych półkach napojów i energetyków. Z kolei pięknie prezentujące się na kawiarnianych stolikach kawy mrożone, ociekające czekoladowymi syropami i bitą śmietaną, gaszą pragnienie na krótko, a przy tym dostarczają masę pustych kalorii. Cold brew - kawa parzona na zimno charakteryzuje się bardzo ciekawym, delikatnym smakiem, jest niskokaloryczna i wyjątkowo
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataPewnie wiecie jak trudno znaleźć w sklepie płatki śniadaniowe typu crunchy, które nie miałyby w składzie cukru, syropu glukozowo-fruktozowego czy innego niezdrowego słodzika. Nawet płatki reklamujące się jako fit, naładowane są cukrem lub jego zamiennikami, o czym szerzej pisałam we wpisie o cukrze. Takie produkty są u mnie na straconej pozycja, a przecież miło czasami coś pochrupać
HealthyCreationspokrój w ósemki, a marchewki w plastry. Włóż je do garnka, dodaj ocet, wodę, olej, cukier, liście laurowe, pieprz, jałowiec i musztardę. Wszystko podgrzej i gotuj aż uzyskasz konsystencję syropu, ok 5-6 minut. Śledzie pokrój na kawałki, włóż je do słoja przekładając warzywami i przyprawami z przestudzonej zalewy. Tak wypełnione słoje zalej resztą zalewy, dodaj gałązki koperku, zakręć
nietylkopasta.plSkładniki na 10-12 batoników: 300 g płatków owsianych 150 g oleju kokosowego (lub innego delikatnego w smaku) 100 g rodzynek 50 g cukru 2-3 łyżki płynnego słodu (syrop trzcinowy, z agawy, miód) 2-3 jabłka łyżeczka cynamony łyżeczka kardamonu łyżeczka imbiru P rzygotowanie: W garnku około 3 litrowym rozpuść olej z cukrem i przyprawami. Wrzuć do tego rodzynki
greenscarfjuż Wasza decyzja. Składniki (na 2 porcje) 2 dzwonki z łososia cukinia 150 ml passaty pomidorowej zioła prowansalskie pieprz sól Składniki na marynatę 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki syropu klonowego 1 łyżka soku z cytryny Przepis na łososia z warzywnym ratatouille Zaczynamy od przygotowania i zamarynowania łososia. W miseczce mieszamy wszystkie składniki marynaty i nacieramy nią łososia. Cukinię kroimy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!chrupiącymi orzechami i mięciutką, soczystą śliwką. Składniki (2 porcje): 120 g płatków gryczanych 200 ml mleka sojowego 2 łyżki rodzynek 2 łyżeczki słodzika, np. ksylitol, syrop klonowy 1 łyżka masła orzechowego 2 kostki gorzkiej czekolady 1/2 łyżeczki cynamonu 2 śliwki 4 pekany Przygotowanie: Czekoladę posiekaj na drobne kawałki. Śliwki przekrój
Zdrowie na języku :Pgofry możesz przygotować zarówno na słodko, jak i na słono. Wiadomo, w wersji wytrawnej dodajesz szczyptę soli, a wersji słodkiej odrobinę wybranego przez siebie słodzika (np. łyżeczka ksylitolu czy syropu klonowego). Chyba, że Twoje dodatki będą bardzo słodkie, jak np. dżem czy dojrzałe banany, wtedy pomiń dodatek słodzika nawet w cieście. Gofry wychodzą przepyszne! Są niezwykle lekkie, bardzo chrupiące
Zdrowie na języku :POryginalny Sok i Eska Agro. Korzystając z autorskich przepisów opracowanych przez Ewę Szabatin i Rafała Maseraka stworzyliśmy pełen witamin i mikroelementów truskawkowy słoik czyli płatki owsiane bez gotowania z syropem klonowym i musem truskawkowym, pyszny chłodnik z awokado z ogórkiem na bazie produktów OSM Krasnystaw, hummus z suszonymi pomidorami, orzeźwiający napój z kiwi wykorzystując do niego sok jabłkowy z imbirem
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataprzyrządza się ze smażonego chleba. Przed smażeniem chleb namacza się w mleku lub w słodkim winie i obtacza w jajku. Podaje się go z wybranymi dodatkami – cukrem, cynamonem, słodkim syropem, miodem lub winem. W Hiszpanii zajada się go na Wielkanoc właśnie, a ja zajadam go teraz i Wam polecam. Wielkanocny przysmak z Hiszpanii - Torrija. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie