syrop - 6989 przepisów (strona:265/466)

Truskawkowe lody na patyku 216

cukier*, dodajemy sok z cytryny i wodę. Stawiamy na małym palniku, podgrzewamy do rozpuszczenia tłuszczu. Odkładamy na bok do przestudzenia. Truskawki przekładamy do misy blendera z nożami, dolewamy nasz syrop z garnuszka i miksujemy. Masę przelewamy do foremek na lody.  Lody wkładamy do zamrażalnika, najlepiej na całą noc. Rada: Aby łatwiej wyciągnąć lody z foremek można na chwilę foremkę

Słodkie okruszki
Kruche ciasto z morelami 123

łyżeczka ekstraktu waniliowego – przepis łyżeczka płaska proszku do pieczenia 1 jajko 150g masła lub smalcu 3-4 łyżki kwaśnej śmietany w razie potrzeby nadzienie: 1 kg moreli 100 ml syropu ryżowego lub innego ulubionego słodzidła Jak zrobić kruche ciasto z morelami: Zaczynamy od przygotowania nadzienia. Morele myjemy, pozbawiamy pestek, kroimy w ćwiartki, wrzucamy do garnka i przesmażamy aż rozpadną się

Dorota Smakuje
Placek owsiany z nektarynką i serem 154

podważyć z każdej strony i zsunąć na talerz. Gotowy placek pokroić na 4 trójkąty i przełożyć serem startym na tarce na dużych oczkach. Przed podaniem polać miodem lub ulubionym syropem. Smacznego Placek owsiany z nektarynką i serem Placek owsiany z nektarynką i serem Placek owsiany z nektarynką i serem Placek owsiany z nektarynką i serem Artykuł Placek owsiany z nektarynką

Smaki Armine
Budyń karobowy... 171

ładnie zgęstnieje. Mieszaj tak jeszcze chwilę po wyłączeniu ognia. Przelej do pucharków. Przed podaniem możesz posypać np. nasionami chia, wiórkami kokosowymi, zmielonymi orzechami, udekorować plasterkami bananów, wiśniami w syropie, albo bitą śmietaną

Lejdi of the house
Przepisy z truskawkami na każdą okazję. Truskawkowe Love. 65 przepisów na truskawki 371

lody truskawkowe – Mrożony jogurt truskawkowy Przetwory: – konfitura truskawkowo-rabarbarowa – dżem truskawkowy niskosłodzony – Frużelina truskawkowa – Frużelina truskawkowo-arbuzowa – Konfitura truskawkowa z wanilią – Truskawki w syropie karmelowym The post Przepisy z truskawkami na każdą okazję. Truskawkowe Love. 65 przepisów na truskawki appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Babeczki z musem truskawkowym i włoską opalaną bezą 153

Opalana włoska beza: Wodę z cukrem zagotować, doprowadzić do temperatury około 118 stopni, a białko ubić ze szczyptą soli na puch. Następnie dodawać stopniowo cały czas miksując gorący syrop, aż do momentu uzyskania masy o sztywnej i lśniącej konsystencji. 5. Dekoracja: Gotową masę bezową przełożyć do worka cukierniczego i wycisnąć na każdej babeczce rozetki. Następnie rozetki opalić palnikiem i udekorować

Szalona Kuchnia Eweliny
Kruche serce z orzeźwiającym musem agrestowym i bezowymi rozetkami 117

godzinę. 4. Włoska beza: Wodę z cukrem zagotować, doprowadzić do temperatury około 118 stopni, a białka ubić ze szczyptą soli na puch. Następnie dodawać stopniowo cały czas miksując gorący syrop, miksować aż do momentu uzyskania masy bezowej o sztywnej i lśniącej konsystencji. 5. Gotową bezę przełożyć do worka cukierniczego i wycisnąć rozetki na całej powierzchni tarty. Następnie rozetki opalić palnikiem

Szalona Kuchnia Eweliny
Koktajl truskawkowy z płatkami owsianymi i migdałami 184

sezonu truskawkowego :)  Składniki (2 porcje) -1 szkl. pokrojonych truskawek -1 banan -garść migdałów -1/2 szkl. płatków owsianych -240g jogurtu greckiego lub waniliowego -1 łyżka miodu lub syropu klonowego Przygotowanie Banan obrać i włożyć na 30 minut do lodówki. W blenderze umieścić pozostałe składniki i mrożony banan. Całość zmiksować na gładką masę. Podawać na zimno ozdobiony świeżymi owocami

Zielona Kuchnia
Rogaliki z powidłami śliwkowymi 153

rogalików : 300 g twarogu mielonego chudego lub półtłustego 300 g mąki pszennej 300 g masła 1 żółtko  30 g cukru pudru słoik domowych powideł śliwkowych, albo Śliwka w syropie Manufaktura Wielkopolska cukier puder do posypania Przygotowanie:  Z mąki twarogu, masła, żółtka i cukru pudru zagnieść gładkie ciasto. Uformować 3-4 kule, rozwałkować i poprzecinać ciasto na trójkąty

Ze smakiem i z pasją
Racuchy drożdżowe 297

wyborze tego idealnego dodatku pomoże Manufaktura Wielkopolska , która w swoim sklepie oferuje kilka smaków godnych wypróbowania. Mnie osobiście najbardziej kuszą leśne jagody, ale do wyboru macie także śliwki w syropie czy agrestową konfiturę.  Do 30 czerwca możecie także skorzystać z wyjątkowej promocji i zrobić zakupy zmniejszając swoje wydatki o 10% na hasło durszlak10.  A może nie masz jeszcze

Kuchnia w czekoladzie
Orzechowe tartaletki bez pieczenia 189

smaku słonego karmelu - jest niesamowicie dobre ❤️ Składniki (5 sztuk): 75 g płatków owsianych  1 łyżka żurawiny liofilizowanej (jako barwnik; można też użyć innych owoców) 25 g miodu lub syropu klonowego/daktylowego  25 g masła orzechowego (u mnie słony karmel od Orzechownia) 5 łyżek napoju roślinnego lub mleka 5 łyżeczek masła orzechowego (u mnie słony karmel od Orzechownia) 5 łyżeczek

Zdrowie na języku :P
Knedle z truskawkami, sosem czekoladowym z miodem i orzeszkami 179

zestawy, jak i produkty pojedyncze, każdy znajdzie coś dla siebie-ja   swoje produkty miałam na drugi dzień po zamówieniu. W mojej paczce był zestaw miodów i jagody w syropie-poezja! Przepis na knedle z truskawkami, sosem czekoladowym z miodem i orzeszkami: Ciasto: 2 kg mączystych ziemniaków 2 szklanki mąki pszennej 3 duże jajka 1 łyżeczka soli 2 łyżki kaszy

Wanilia i Kardamon
Wątróbka z karmelizowanymi truskawkami i rukolą 144

palnika, wsypać cukier. Chwilę przesmażyć mieszając wszystkie składniki. Podlać wodą i dusić na małym ogniu do częściowego odparowania (razem z cukrem i sokiem z truskawek powinien powstać gęsty syrop). Podawać na ciepło na rukoli. Smacznego ;-) Przepis bierze udział w akcji

Zielona Kuchnia
Placuszki z kaszy jaglanej 113

patelni rozgrzać olej i za pomocą dużej łyżki nałożyć porcje ciasta. Smażyć placuszki na średnim ogniu z obydwu stron na złoty kolor. Podawać posypane cukrem pudrem i polane syropem klonowym, radzę je zjeść od razu. Odgrzewane już mi nie smakowały, ale może to tylko moje odczucie

Kuchnia Pokoleń
Odwrócone ciasto mocno pomarańczowe 90

Lubię wilgotne ciasta o zdecydowanym wyrazistym smaku. Tak właśnie smakuje ciasto pomarańczowe przygotowane z dużej ilości soczystych owoców. Pachnie też wyjątkowo, bo nasączone jest syropem, w którym gotowały się plastry pomarańczy

Przepisy Kulinarne

Proponowane wyszukiwania