 Ciasto z brzoskwiniami, kremem i galaretką 172
Ciasto z brzoskwiniami, kremem i galaretką 172znajdziesz na blogu Budyń waniliowy 2 budynie Mleko 800ml Cukier 3 łyżki Śmietana kremówka 100ml Galaretka wiśniowa 2 opakowania Woda 800ml Brzoskwinie w puszce 1 puszka (masa brzoskwiń bez syropu: 470g) Wykonanie: Up The post Ciasto z brzoskwiniami, kremem i galaretką appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przeboje Koktajl z czarnych porzeczek 149
Koktajl z czarnych porzeczek 149maślance. Towarzyszył nam na drugie śniadanie, zniknął całkowicie na podwieczorek. Uzależnia smakiem! Z racji tego, że porzeczki są dość kwaskowate dodałam do koktajlu cukru pudru. Można dodać ksylitolu, syropu z agawy lub miodu – tu dowolność. Na zdrowie SKŁADNIKI: 2 szklanki maślanki 1 szklanka mrożonych czarnych porzeczek 1 łyżka cukru pudru lub miód wg uznania PRZYGOTOWANIE: W kielichu blendera umieszczam
Zasmakuj Kuchni Przepis na lemoniadę śliwkową pełną miłości do natury 179
Przepis na lemoniadę śliwkową pełną miłości do natury 179twarzy… Ale czasem też mam dziką ochotę się schłodzić. Do tej pory byłam wielką fanką lemoniad w różnych wydaniach, moją ukochaną było mohito virgin. Uwielbiałam również kawy mrożone z syropami (ups! dużo cukru). W tym sezonie niechcący odkryłam inny letni napój, który przez całe życie zsuwałam na margines Herbata mrożona – hmmm, wieje nudą co? A gdyby tak ktoś zaproponował
Eat me! Fit me! Pancakes – przepis na najlepsze amerykańskie placki 172
Pancakes – przepis na najlepsze amerykańskie placki 172przepis na amerykańskie placki – pyszne i puszyste. Przepis na pancakes jest bardzo prosty i szybki. Wystarczy kilka podstawowych składników, by stworzyć pulchne placuszki, które idealnie smakują z syropem klonowym, czy też pol The post Pancakes – przepis na najlepsze amerykańskie placki appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przeboje Proteinowy sernik owoce leśne (bez glutenu, cukru białego) 179
Proteinowy sernik owoce leśne (bez glutenu, cukru białego) 179niego świetne białko Gymtec Labs słodzone stewią i erytrytolem 💗 Składniki: Spód -180g płatków owsianych (bezglutenowych lub zwykłych) -łyżka kakao -3 łyżki melasy lub syropu -3 łyżki oleju kokosowego -3 łyżki ciepłej wody Sernik -500g twarogu -400g jogurtu naturalnego -3 miarki odżywki białkowej Gymtec Labs o smaku jagodowym -2 duże garści czarnej
Candy Pandas Ciasto ananasowe z kremem i galaretką 215
Ciasto ananasowe z kremem i galaretką 215krem: 3 szklanki mleka 3 żółtka ½ szklanki cukru 4 łyżki (z górka) mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej miękkie masło 200 g dodatkowo: puszka ananasów w lekkim syropie 565 g (u mnie pokrojony) 1 szklanka zalewy z ananasów do nasączenia galaretka przeźroczysta (np smak cytrynowy) 400 ml gorącej wody Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do stężenia
Gotuj z Agnes Fale Dunaju z wiśniową pianką 225
Fale Dunaju z wiśniową pianką 225mąka pszenna 2 szklanki, jajka 3 szt, cukier 150 g, mleko 150 ml, olej 150 ml, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, mleko 2 łyżki, kakao 2 łyżki, wiśnie z syropu 350 g, wiśniowa pianka: śmietanka 30% 1 litr, galaretka wiśniowa 3 opakowania, cukier puder 4 łyżki, woda wrząca 1 szklanka, masa: mleko 400 ml, budyń 1 opakowanie (40 g), cukier
kulinarne odsłony pati Łatwy deser z owoców leśnych i mascarpone. 213
Łatwy deser z owoców leśnych i mascarpone. 213jednym ciastku pełnoziarnistym. Można je zastąpić granolą domowej roboty. Składniki: owoce leśne (jeżyny i maliny) 250 g serka mascarpone 250 g jogurtu greckiego 1-2 łyżki płynnego miodu lub syropu z agawy 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (opcjonalnie) ciasteczka pełnoziarniste lub granola ( przepis tutaj ) Przygotowanie: Serek mascarpone i jogurt należy schłodzić, a następnie zmiksować. Dodać miód, ekstrakt waniliowy i jeszcze chwilę
Codziennik Kuchenny Naleśnik ryżowy (bezglutenowy) z brzoskwinią i serem żółtym 186
Naleśnik ryżowy (bezglutenowy) z brzoskwinią i serem żółtym 186wyłożyć brzoskwinię pokrojoną w cienkie plasterki, posypać serem startym na tarce na drobnych oczkach, przykryć drugą połową naleśnika i smażyć przez kolejne 2 minuty. Podawać z miodem lub ulubionym syropem. Smacznego Naleśnik ryżowy z brzoskwinią i serem żółtym Naleśnik ryżowy z brzoskwinią i serem żółtym Naleśnik ryżowy z brzoskwinią i serem żółtym Artykuł Naleśnik ryżowy (bezglutenowy) z brzoskwinią i serem
Smaki Armine Morele w miodzie 189
Morele w miodzie 189morzem Wykonanie Słoiki umyć ,wyparzyć ,osuszyć . Umyte i osuszone owoce wypestkować. Morele włożyć do słoików. Połączyć cukier i wodę w garnku ,zagotować do rozpuszczenia cukru. Dodać miód wymieszać . Gorący syrop miodowy wlać do słoików, aż morele zostaną przykryte. Pozostawić 0,5 cm wolnej przestrzeni u góry słoików. Natychmiast zakręcić pokrywka i postawić do góry dnem. S łoiki z owocami
w mojej kuchni Morele w miodzie 167
Morele w miodzie 167morzem Wykonanie Słoiki umyć ,wyparzyć ,osuszyć . Umyte i osuszone owoce wypestkować. Morele włożyć do słoików. Połączyć cukier i wodę w garnku ,zagotować do rozpuszczenia cukru. Dodać miód wymieszać . Gorący syrop miodowy wlać do słoików, aż morele zostaną przykryte. Pozostawić 0,5 cm wolnej przestrzeni u góry słoików. Natychmiast zakręcić pokrywka i postawić do góry dnem. S łoiki z owocami
mojej kuchni Sernik Bellini- brzoskwiniowy z nutą prosecco 161
Sernik Bellini- brzoskwiniowy z nutą prosecco 161wyczarować' i smaczny i urzekający wyglądem deser. sernik, tortownica 23 cm: 1 kg Twarogu Sernikowego z Mascarpone Président 2 galaretki brzoskwiniowe 4 łyżki cukru dodatkowo: 1 puszka brzoskwiń w syropie, około 850 g 1 szklanka białego wina prosecco 2 łyżeczki żelatyny odrobina barwnika czerwonego (opcjonalnie) 2 opakowania ciastek ladyfingers bita śmietana do dekoracji Przygotowanie: Galaretki dokładnie rozpuścić
Kraina Miodem Płynąca Pudding chia z owocami 170
Pudding chia z owocami 170mieszam dobrze i odstawiam na całą noc do lodówki. Rano wyjmuję, mieszam łyżką i rozlewam do szklanek, do około 3/4 wysokości. Dodaję posiekane owoce. Jeśli chcecie możecie polać deser syropem klonowym, z agawy lub miodem. SMACZNEGO
Zasmakuj Kuchni Cyfrowy Termometr Kuchenny Gefu 214
Cyfrowy Termometr Kuchenny Gefu 214albo był za krótki, albo zakres temperatur miał za niski, albo temperaturę mierzył za długo, albo po prostu przekłamywał. Tak samo było z solonym karmelem, przygotowywałam go na czas. Syrop cukrowy do bezy włoskiej całkiem sobie odpuściłam, bo normalnie nie chciało mi się robić żadnej próby nitki. O ile pewne rzeczy można zrobić bez precyzyjnego określenia temperatury, to pewnych rzeczy
Blondynka Gotuje Jak kroić i wycisnąć sok z limonki 204
Jak kroić i wycisnąć sok z limonki 204grupy B. Aby pozbyć się goryczki z pomarańczy, cytryny lub limonki mamy dwa rozwiązania. Możemy dwukrotnie zagotować skórkę we wrzącej wodzie, którą wylewamy, a następnie obsmażyć w niewielkiej ilości syropu cukrowego. W ten sposób otrzymamy idealny dodatek do słodkich wypieków. Druga metoda jest znacznie mniej pracochłonna - po prostu odkrawamy białą część skórki, najdokładniej jak to możliwe. Konieczne jest tez odkrojenie
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata