syrop - 6989 przepisów (strona:260/466)

Croquembouche - ptysiowa piramida 150

palnik na najwyższą moc. Cukier gotować około 5 min do otrzymania jasnozłotego koloru karmelu, najlepiej słomkowego, takiego jak kolor ptysi. Najpierw cukier będzie roztapiać się w wodzie tworząc przezroczysty syrop, wraz z wyparowywaniem wody będzie się karmelizował. Karmelu nie mieszać łyżką, jeśli chcemy go zamieszać poruszamy patelnią lub garnuszkiem okrągłymi ruchami, inaczej cukier się zbryli. Garnuszek z karmelem szybko przenieść

Kocham..lubię..gotuję..
Likier miętowy 105

tydzień. Od czasu do czasu potrząsać słojem. Po tygodniu wyciąg spirytusowy przelać przez gazę lub filtr, miętę wyrzucić. W rondelku zagotować wodę z cukrem i pogotować kilka minut. Syrop ostudzić i połączyć z miętowym wyciągiem spirytusowym. Likier przelać do butelek i odstawić na około 2-3 miesiące aby dojrzał i się sklarował. Likier na zdjęciach sfotografowany został po przyrządzeniu

Kocham..lubię..gotuję..
Pancakes 247

nakładać łyżką porcje ciasta na patelnię i odwracać kiedy na powierzchni utworzą się pęcherzyki powietrza a spód będzie rumiany. Smażyć do zezłocenia drugiej strony. Podawać wg upodobań - z miodem, syropem klonowym, cukrem pudrem, sosami, świeżymi owocami lub dżemem. Smacznego

Kocham..lubię..gotuję..
Puszyste placuszki na śmietanie 107

Szybkie i puszyste placuszki na śmietanie, które zasmakują małym i dużym łasuchom.  Przygotowanie: 10 minut Koszt: Tanie Każdy z nas kocha placki. Amerykanie zachwycają się pancakes polanymi litrem syropu klonowego, za to my lubimy jednak skromniejsze uczty. Ograniczamy takie polewy, mimo tego, że są zdrowsze, jednak nie są one wskazane w takich porcjach jak w tamtejszej kuchni. 😀 Dzięki patelniom

zdrowo i aktywnie
Przegląd zdrowych batonów 112

kcal//białko 4.1 g//tłuszcz 7.8 g//węglowodany 16,6 g   ▸ VEGAN PROTEIN BAR    białko  migdałowe  30,2%, daktyle 25,2%, syrop daktylowy, gorzka czekolada 14% (miazga kakaowa 86%, tłuszcz kakaowy, cukier trzcinowy, emulgator: lecytyna rzepakowa, wanilia),  migdały  5%,  orzechy nerkowca  5%, siemię lniane 5%, wanilia.   ♡ ▸ ENERGY

zdrowo i aktywnie
Limonka i Malibu - przepis na orzeźwiający shot 179

Przepis na shot limonka i malibu składa się z syropu limonkowego wraz z kokosowym rumem malibu

Koktajle i drinki
Whisky Sour - drink z whisky w słodko-kwaśnych klimatach 167

typowy drink typu sour jest on słodko kwaśny, dzięki użyciu syropu cukrowego oraz soku z cytryny bądź limonki

Koktajle i drinki
Koktajl malinowy bez pestek 122

szklanki świeżych malin Koktajl malinowy bez pestek 2-3 łyżki płynnego miodu, syropu klonowego lub cukru (według uznania) Szklanka mleka Pół  szklanki naturalnego jogurtu lub maślanki Listki mięty do dekoracji Maliny umyć i wsypać do rondla o grubym dnie. Dolać odrobinę wody i dusić ok. 5 min. aż owoce się rozpadną. Rondel z masą malinową ostudzić i owoce dokładnie

Gotujemy i jemy
FIT naleśniki waniliowe z sałatką owocową 116

delikatnie złote, ale nie spieczone na brązowo. Nadzienie waniliowe 2 opakowania islandzkiego jogurtu typu skyr - 0% tłuszczu nasiona z laski wanilii lub ekstrakt waniliowy - do smaku naturalny miód lub syrop klonowy do smaku - według uznania można dodać ulubioną konfiturę owocową Wszystkie składniki delikatnie wymieszać i doprawić do smaku. Wystudzone naleśniki wypełnić przygotowanym nadzieniem. Najlepiej zawinąć je w rulon, ale można

Gotujemy i jemy
Nalewka z jeżyn - przepis tradycyjny na jeżynówkę 141

jeżyn , dżem z jeżynowy Pozostałe owoce można zalać wódką i pozostawić do maceracji na kolejne 2 miesiące, po czym płyn zlać do butelek. W razie potrzeby napitek można dosłodzić syropem cukrowym. Nalewka również musi leżakować minimum pół roku

Gotujemy i jemy
Czekoladowe muffinki 140

mieszamy łyżką, absolutnie nie używamy tutaj miksera, bo muffinki stracą swoją pulchność i będzie więcej do zmywania. Jak zostaną nam grudki mąki to nawet lepiej. Następnie dodajemy odsączone z syropu wiśnie (uwaga na pestki) oraz czekoladę pokrojoną w drobne kawałeczki. Mieszamy i nakładamy łyżką do wysokości 2/3 do foremek muffinkowych. Nasze małe czekoladowe cuda pieczemy przez 25 – 30 minut

Emskie Smaki
5 tradycyjnych sałatek do obiadu 97

pomidor lub 7-9 pomidorków koktajlowych – 1-2 ogórki gruntowe – pół papryki – 2 łyżki dobrej jakości oliwy z oliwek – łyżeczka musztardy sarepskiej – 1 łyżeczka miodu lub syropu klonowego – 1 łyżeczka octu jabłkowego lub soku z cytryny – po szczypcie soli oraz pieprzu Przygotowanie : Warzywa umyj. Sałatę porwij na mniejsze kawałki. Pomidory pokrój w większą kostkę, podobnie paprykę. Ogórki obierz

nietylkopasta.pl
Ciasto kukurydziane ze śliwką (z patelni) 166

śliwek i przykryć patelnię pokrywką z dziurką. Kiedy wierzch ciasta całkowicie się zetnie, delikatnie podważyć łopatką kuchenną i przełożyć ciasto na paterę. Po ostygnięciu polać delikatnie miodem lub ulubionym syropem i posypać ulubionymi orzechami. Smacznego Ciasto kukurydziane ze śliwką (z patelni) Ciasto kukurydziane ze śliwką (z patelni) Ciasto kukurydziane ze śliwką (z patelni) Ciasto kukurydziane ze śliwką (z patelni) Artykuł

Smaki Armine
Marcepanowe pralinki 165

jakości i smaku)? Odwiedźcie sklep internetowy kawwa.pl   Składniki: 250 g migdałów 250 g cukru pudru 30 ml likieru Amaretto (lub zamiennie: brązowego rumu, koniaku, wody różanej, bezalkoholowego syropu barmańskiego Amaretto) 1/2 łyżeczki aromatu migdałowego (w przypadku użycia amaretto można pominąć) czekolada do obtoczenia pralinek – u mnie deserowa 70% kakao, ale możecie użyć również gorzkiej lub mlecznej Przygotowanie

Słodkie okruszki
Placuszki grysikowe z jagodami 114

masy dodajemy jagody. Na patelni rozgrzewamy minimalną ilość oleju. Za pomocą łyżki wykładamy ciasto grysikowe. Smażymy placuszki z obu stron na złoto. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem/polewamy sosem toffi/ syropem klonowym/miodem/lub smarujemy powidłami czy dżemem. Źródło

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania