stek z sosem - 500 przepisów (strona:18/34)

Przepisy na kolację walentynkową 238

POLĘDWICY Z CZOSNKOWĄ BAGIETKĄ MAKARONY SPAGHETTI Z KREWETKAMI SPAGHETTI Z SOSEM POMIDOROWYM MAKARON PENNE W SOSIE ŚMIETANOWYM Z SZYNKĄ PARMEŃSKĄ   DANIA GŁÓWNE SZAKSZUKA Z KURKAMI BOEUF STROGONOW NAJLEPSZY DOMOWY CHEESEBURGER KREWETKI W SOSIE POMIDOROWYM Z WÓDKĄ PIZZA Z PATELNI MAŁŻE W BIAŁYM WINIE KANAPKA ZE STEKIEM PODSTAWOWY PRZEPIS NA SZAKSZUKĘ (SHAKSHUKĘ) TARTA Z CUKINIĄ DORSZ Z WARZYWAMI W PAPILOTAC

nietylkopasta.pl
"Caprese" z grillowanym tuńczykiem 247

Pyszna sałatka z grillowanym tuńczykiem marynowanym w sosie ostrygowym, słodkimi pomidorami malinowymi, idealnie ugotowanym jajkiem, rukolą, pikantną czarnuszką i boskim miodowo- musztarodwym dressingiem. Koniecznie wypróbujcie! :) SKŁADNIKI (1duża lub 2 małe porcje) 100g steka z tuńczyka 2 łyżki(...)sosu ostrygowego 1 łyżka sezamu 1 pomidor malinowy 1/4 czerwonej cebuli 2 jaja 1 łyżeczka czarnuszki 2 garści rukoli sos 1 łyżka musztardy 1 lyżeczka miodu 1 łyżka oleju rzepakowego z pierwszego tłoczenia lub oliwy 1 łyżka soku z cytryny świeżozmielony pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Tuńczyka zalewamy sosem ostrygowym i wstawiamy do lodówki na całą noc. Po tym czasie wyjmujemy stek

DefinicjaSmaku
Boeuf au bleu - Wołowina w sosie serowym na niebiesko 95

danie z kuchni francuskiej które chciałem zrobić od bardzo dawna. Łączy w sobie zalety idealnego steku i dobrej pieczeni. Mało przypraw pozwala czuć pełen aromat mięsa. Do tego sos z sera z niebieską pleśnią, który doskonale pasuje do mięsa i czerwonego wina

Milion Smaków
Restauracja Dalmatina w Šibeniku (Chorwacja) 160

ajvarem spokojnie wystarczyłby dla dwóch osób. Bardzo dobrze przyrządzone mięsa. No i na koniec przyszła pora na moje danie. Średniowysmażony idealny stek, którym bez cienia wątpliwości Dalamtina skradła moje serce. Do tego gnocchi w aksamitnym sosie z błękitnym serem pleśniowym. Oczywiście potrzebowałam pomocy w związku z wielkością dania, ale było ono niesamowite. Moja radość była ogromna, ponieważ nie pamiętam kiedy

Karola gotuje
Piccata wołowa 114

Oryginalne danie włoskie jest z wieprzowiny, najbardziej popularna piccata w USA jest z kurczaka. Dziś prezentuję wersję z wołowiny - plastry jak na stek odpowiednio podsmażone, potem podduszone z jabłkiem i serwowane z warzywami polane wytworzonym wcześniej sosem. Wyszło rewelacyjnie

Milion Smaków
Egzotyczne smaki potraw z grilla – wyjątkowe marynaty 158

Słodko piwna marynata Tamari Idealnie pasuje do marynowania wieprzowiny i wołowiny. Może być także świetnym sosem do fastrygowania wędzonego drobiu oraz zredukowana może być osobno świetnym sosem. Pasuje również świetnie do grillowanej kukurydzy. Składniki: ¼ szklanki sosu Tamari ¼ szklanki brązowego cukru ½ łyżeczki wyciśniętego czosnku ¼ szklanki ciemnego piwa 1 łyżka świeżo posiekanej bazylii 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku Przygotowanie: Wszystkie składniki(...)soli Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Marynować w niej wieprzowinę około 4-6 godzin. Marynata Hawajska Wyspa Idealna do marynowania steków wołowych, drobiu, ryb lub mięsa wieprzowego. Pasuje idealnie również do fastrygowania mięsa podczas grillowania/wędzenia. Składniki: 1/3 szklanki sosu sojowego 2 łyżki soku z limonki 1 łyżka miodu 2 łyżki świeżo startego imbiru Marynatę przygotować mieszać wszystkie składniki. Egzotyczne

naRuszcie
GRILLOWANE BEFSZTYKI a'la GORDON RAMSAY 127

GRILLOWANE BEFSZTYKI a'la GORDON RAMSAY   Przygotowane na grillu, według przepisu Gordona Ramsay'a, befsztyki z pikantnym sosem z czerwonej papryki. Jak radzi autor : wybierajmy wołowinę soczystą , lekko poprzerastaną tłuszczem o ciemnoczerwonej barwie - steki z takiego mięsa będą idealne na grilla. Mam nadzieję, że przepis spodoba się Wam, polecam! SKŁADNIKI: 4-6 kawałków polędwicy wołowej ( po około 200g każdy(...)układamy papryki, polewamy 2 łyżkami oliwy, obkładamy ząbkami czosnku - pieczemy 15-20 minut, do momentu. gdy skóry warzyw zrumienią się i zmiękną - odkładamy do ostygnięcia. Krok 3. Przygotowujemy  sos : Ostudzone papryki obieramy ze skóry i usuwamy ziarna, czosnek z łupinek - wkładamy do pojemnika robota kuchennego, wlewamy soki z brytfanny, na której piekły się warzywa - miksujemy na pastę. Cały czas

Moja Książka Kucharska
Filet z tuńczyka, pietruszkowe ptysie i sos holenderski 158

Składniki dla dwóch osób: 2 filety z tuńczyka pieprz cytrynowy Ptysie: 1/2 szklanka wody 50 g masła 1/2 szklanki mąki 2 jajka szczypta soli spory pęczek natki pietruszki Sos holendreski: 2 żółtka 50 g masła 1 łyżka soku z cytryny biały pieprz szczypta soli CZAS PRZYGOTOWANIA: ok. 50 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Najpierw przygotujemy ptysie, ponieważ robią się najdłużej(...)stopniowo do jajecznej masy. Doprawiamy solą i pieprzem. 3. Mocno rozgrzewamy patelnię grillową, lekko wysmarowaną tłuszczem. Steki z tuńczyka myjemy i dokładnie osuszamy. Posypujemy pieprzem cytrynowym i smażymy ok. 4 minuty z każdej strony. 4. Na talerz wykładamy filet z tuńczyka, polewamy przygotowanym sosem i podajemy z ptysiami. Smacznego

My Culinary Art
Stek z tuńczyka z sosem musztardowo-pietruszkowym 166

Niektóre ryby są tak chude, i zwarte, że wystarczy tylko prosty sos by wyczarować pyszne danie. Soczyste pieczone rybie mięso w towarzystwie musztardy przypadnie do gustu każdemu. Składniki (4 porcje) -4 steki tuńczyka -1 mała cebula -1 ząbek czosnku -1/2 pęczka natki pietruszki -3 łyżeczki wyrazistej mustardy -1 łyżeczka białego octu winnego -100 ml bulionu -200 ml słodkiej śmietanki(...)czosnek. Dodać bulion, ocet, musztardę, sól i pierz. Podgotować na małym ogniu ok. 5 minut. Dodać śmietankę, podgotować kolejne 5 minut. Pietruszkę umyć, oczyścić, drobno posiekać. Dodać do sosu, wymieszać i zagotować. Jeżeli sos zbyt rzadki można jeszcze odparować przez chwilę. Podawać z ziemniakami, frytkami lub ulubioną kaszą. Wartość energetyczna (1 porcja) Energia: 301,6 kcal Tłuszcz: 19,7g Białko

Zielona Kuchnia
Carpaccio wołowe 278

stuprocentowym mięsożercą. Mięso uwielbiam w każdej niemal postaci. Pierwotne instynkty sprawiają, że szaleję też za surowym mięsem - uwielbiam tatara i krwiste steki. Dzisiaj proponuję alternatywny sposób przygotowania surowego mięsa - carpaccio z rukolą, parmezanem, pomidorkami koktajlowymi, kaparami i sosem balsamicznym.  Do przygotowania dania użyłem: 250 gram polędwicy wołowej, rukoli, 15 pomidorków koktajlowych (po 5 czerwonych, żółtych i tygrysich), 20 kaparów

Wyprawy kulinarne
Grillowany stek wołowy 232

mięso uzyska temperaturę pokojową. 3. Patelnię grillową rozgrzewamy "do czerwoności". Dodajemy odrobinę masła klarowanego i wrzucamy steki. Smażymy 2-3 minuty z każdej strony. 4. Zdejmujemy steki z patelni i zostawiamy na kilka minut aby "odetchnęły". Przekładamy na talerz i polewamy powstałym sosem z talerza i patelni. Podajemy z masłem czosnkowym lub puree czosnkowym (jak na zdjęciu. do ziemniaków tuż

My Culinary Art
Rolady wołowe nadziewane szparagami w sosie na bazie białego wina, rozmarynu i... 194

wołowiny wysokiej jakości, nadziewane szparagami przygotowanymi w delikatnym wytrawnym sosie. Sos powstał na bazie białego wytrawnego wina, czosnku, świeżych gałązek rozmarynu, pomidorków koktajlowych i włoskiej oliwy z oliwek, i naturalnie szparagów. Roladki przygotowałam z dobrej jakości kawałka wołowiny, oprószyłam ją tylko świeżo zmielonym pieprzem, nadziałam szparagami i natarłam sosem, następnie obwiązałam sznurkiem kuchennym, obsmażyłam z każdej strony, tak aby cała(...)SKŁADNIKI: - wołowina (np. stek) - pieprz świeżo zmielony - młode ziemniaki - masło - sól himalajska - szparagi pęczek - pomidorki koktajlowe - czosnek - wino wytrawne białe - oliwa z oliwek - rozmaryn świeży Obieramy ziemniaki, nacinamy, każdego zawijamy z kawałkiem masła, rozmarynu i odrobiną soli himalajskiej w folię aluminiową. Czas pieczenia 1 godzina. Mięso wołowe rozbijamy tłuczkiem i dajemy mu odpocząć na 20 minut. SOS I SZPARAGI: Szparagi

SMYKWKUCHNI
Stek z rostbefu ze szparagami i cytrynowo - tymiankowym masełkiem 201

steków klik . Ja najbardziej lubię medium i medium rare (na zdjęciu). Dla mnie mięso ciemno różowe jest najsmaczniejsze, ze względu na swoją delikatność i soczystość, mocniejsze stopnie wysmażenia sprawiają, że stek staje się twardszy i suchy i dla mnie nie smakuje już tak dobrze. Najbardziej lubię stek marynowany jedynie w oliwie, doprawiony solą i pieprzem po usmażeniu. Ale jedzenie steku(...)czosnku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Mięso wyjąć z lodówki na około 1h przed smażeniem. Oliwę, sos ostrygowy i ocet balsamiczny wymieszać i powstałą marynatą natrzeć mięso, odstawić. Umyć szparagi i pozbyć się zdrewniałych części. Na patelni wlać trochę oliwy z oliwek/ oleju rzepakowego i mocno rozgrzać. Smażyć stek po 3-3,5 minuty z każdej strony, jeśli chcemy medium rare

DefinicjaSmaku
Grillowane Filety Mignon – idealne na romantyczną kolację w Walentynki 161

przygotowania niezwykłego romantycznego posiłku w nadchodzące Walentynki. Grillowany Filet Mignon z ziołami Do tego przepisu najlepiej wykorzystać suszone zioła. Składniki: 4 filety mignon o grubości około 4 cm / steki wycinane z końcowej części polędwicy ¼ szklanki oliwy z oliwek 2 wyciśnięte ząbki czosnku 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka czarnego pieprzu Przygotowanie(...)steków rozgrzewając go do wysokiej temperatury. Steki wyjąć z marynaty, usunąć jej nadmiar, doprawić solą i pieprzem. Steki grillować do uzyskania pożądanego stopnia wysmażenia. (Zobacz poradnik grillowania steków ). Grillowany Filet Mignon z czerwonym winem W ten sposób przygotowywany Filet Mignon jest pyszny! Składniki: 2 Filety Mignon o grubości około 4 cm do marynaty: ¼ szklanki wytrawnego czerwonego wina 2 łyżki sosu

naRuszcie