Zabieram Was ze sobą w podróż do Italii. Chociaż pogoda nie funduje nam włoskich temperatur (możne to i dobrze, bo znajoma Włoszka mówiła, że na
Szybko Tanio SmaczniePoliczki wieprzowe to wydaje mi się nadal rzadko spotykany na polskich stołach widok. Ja postanowiłam to zmienić! Już jakiś czas temu zakochałam się w policzkach wieprzowych
Ostra na SłodkoSmalec wpisuje się nieodłącznie w „dobre praktyki” ze strony restauracji w stosunku do klienta na Podhalu. Przychodzisz na obiad z rodziną? Dostajesz na starcie
BlendmanSkładniki: ok 70 dkg biodrówki 2 średnie cebule 1 garść suszonych grzybów sól, pieprz słodka papryka przyprawa małgośka jałowiec mielony 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej Przygotowanie: Cebulę
czarrna od kuchniIle to razy, od momentu przejścia na weganizm, miałem ochotę na pajdę świeżego chleba z masłem, na świeżą chałkę domowej roboty wysmarowaną nim grubą warstwą, a
BlendmanSKŁADNIKI : 4 pomidory 1 cebula Sól i pieprz Suszona pietruszka SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Pomidory i cebulę bardzo drobno siekamy. Łączymy ze sobą. Doprawiamy pieprzem,solą
Gotowanie PatkiKolejna rzecz przypominająca mi dzieciństwo. Za czasów podstawówki zajadałem się świeżym pieczywem (najlepiej zwykłe białe bułki) posmarowanym na bogato zarówno masłem, jak i pastą jajeczną. Na
BlendmanNa weganie rybka wędzona z serem białym, na śniadanie? Czy to jest możliwe? Odpowiedź jest bardzo prosta… nie. Pasta bezrybna z samej nazwy już nakierowuje
BlendmanOstatnio sporo u nas w domu kiszenia a przy okazji przerabiania części tych kiszonek. Jak na przykład kiszonych w mleku kokosowym ogórków na zupę. Przepis na
slodkokwasnaplBucatini z dynią to często powracający przepis na makaron z dynią . Dynia z szałwią ostatnio bardzo mi zasmakowała. Szałwia obrodziła mi niesamowicie w tym roku. Doszłam
codojedzeniaDręczony myślami o panini postanowiłem przygotować pastę, którą właśnie do nich mógłbym wykorzystać. Co prawda, jak już zrobiłem pastę oliwkową i wybrałem się do stonki po
BlendmanMam dla Was dziś sałatkę jesienną. Tak, znowu mam dla Was sałatkę. Zastanawiałam się nad sałatką, która uzupełni świąteczny obiad, może niekoniecznie myślę już o
Gotuj z Blue RavenW naszych domach pojawia się stosunkowo rzadko, głównie dlatego, że traktujemy ją jako dodatek do jednego dania, zupy miso-shiru. Tymczasem, pasta miso ma znacznie więcej
COOKMAGAZINE