Mocno aromatyczna zupa krem na bazie białych warzyw, w tym kopru włoskiego. Lekki krem można zagęścić podając gotowany ryż jako dodatek. Składniki: • 1 koper
To co kochamNie wiem, czy botwinkę zalicza się do nowalijek, ale dla mnie to wiosenne warzywo, które doskonale odkwasza i odtruwa organizm, a
To co kochamKapuściany detoks wiosenny z młodej kapusty. Błyskawiczny, bo wiosenna młoda kapusta gotuje się szybciej niż pozostałe warzywa w zupie. Taka zupa smakuje najlepiej właśnie
To co kochamZielony to kolor nadziei i szczęścia, a zielone warzywa są jednymi z najzdrowszych. Ich bogactwem jest przede wszystkim chlorofil. Znany jest on
To co kochamNo w końcu na dworze jest gorąco. Nie tak jeszcze jak bym chciała, bo czekam na te największe upały, ale jest
To co kochamNa dzisiejszy upał idealny będzie lekki chłodnik na bazie ogórka z dodatkiem… banana. Dzięki takiemu połączeniu, ku mojemu zdziwieniu, wyszedł chłodnik o
To co kochamZaczyna się czas, kiedy będziemy przyrządzać dania sycące i rozgrzewające. Taka jest też moja zupa rozgrzewająca z pieczarkami i makaronem ryżowym, o
To co kochamNa straganach można jeszcze dostać piękną fasolkę szparagową. W związku z tym proponuję na pożegnanie lata zupę fasolkową, która niedługo będzie wspomnieniem
To co kochamZielona zupa jesienią to nadzieja na szybką wiosnę, chociaż jesień mamy piękną i nie ma co narzekać. No ale jeśli komuś znudzi
To co kochamZupa cebulowa trochę po francusku, trochę po polsku, czyli trochę wykwintna i trochę zwyczajna, ale bardzo wyrafinowana w smaku. Dużo cebuli
To co kochamTe grzanki ostatnio podawałam do zupy cebulowej, ale pasują również do każdej innej zupy o konsystencji kremu – pomidorowej, dyniowej, selerowej. Grzanki
To co kochamWiosenne stragany w warzywniaku uginają się pod pęczkami botwinki, która to jest naszą pierwszą narodową nowalijką. Zakupiłam więc kilka pęczków z dorodnymi
To co kochamKiedyś bardzo modna była zupa kapuściana. Każdy, kto się odchudzał, wprowadzał do swojej diety właśnie taką kapuściankę. Ja również proponuję kapuściany detoks wiosenny z
To co kochamPodczas porządkowania zamrażarki znalazłam woreczek z miąższem chleba, który został mi z wydrążania małych bochenków. Te chlebki służyły mi jako miski do
To co kochamMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Wietnamska sałatka z wodnym szpinakiem była daniem na kolacji przygotowywanej przeze mnie i mojego męża w Hanoi podczas lekcji gotowania …
My Blueberry Corner