Dzisiaj przepis który powstał z potrzeby chwili. Tomek podarował nam bakłażana i trochę boczniaków. Chwilę się zastanawialiśmy jak to połączyć i akurat nasz wzrok padł na
slodkokwasnaplPasta z fasoli to kolejna warzywna pasta na kanapki . Nie zawsze mam ochotę na salami lub szynkę. Staram się więc przyrządzić coś na kanapki w wersji
codojedzeniaJadłam już truskawki w occie balsamicznym z pieprze m a teraz spróbowałam w podobny sposób podanego arbuza. Tak podany ma bardzo ciekawy, głęboki smak i doskonale
Moje Małe CzarowanieChińska patelnia z kurczakiem, czyli danie z woka z makaronem Chow Mein. Danie to można również wykonać na zwykłej patelni, lecz dania z woka charakteryzują się
Kulinarne PrzebojeTo jedna z tych sałatek, która im dłużej leży w lodówce tym lepszego i bardziej wyrazistego nabiera smaku. Problem w tym, że szybko znika w
Taste TherapyPasta śliwkowo-czekoladowa Zabrałem się za „małe” porządki w kuchni. Przetrzebiłem wszystkie półki, szafki, pudełka na lodówce… oj sporo się tego zebrało. Począwszy
BlendmanWiśnie stosunkowo rzadko goszczą na naszym stole a to z tego względu, że mąż za nimi nie przepada. Robi jednak wyjątek dla frużeliny. To gęsta masa
Mieszam w GarnkuPogoda nas nie rozpieszcza. Powiem szczerze, że dla mnie takie lato to nie lato. Syn na obozie sportowym nad morzem,był na plaży tylko raz. Zawsze
Polska ZupaDzisiaj przepis na ajwar, czyli pastę z pieczonej papryki i bakłażanów. Jest to specjał kuchni serbskiej, bardzo popularny na Bałkanach. U nas jeszcze nie tak popularny
Mieszam w GarnkuNawet jeśli nigdy wcześniej niczego nie gotowaliście, istnieje duża szansa, że potraficie zrobić idealnego burgera. Oczywiście, o ile będziecie przestrzegać kilku bardzo podstawowych zasad. Artykuł PERFEKCYJNY
COOKMAGAZINEMakaron cannelloni długo leżał w mojej kuchennej szafce zanim trafił do garnka. Rzadko sięgam po makarony, a tutaj dodatkowo trzeba było pomyśleć nad farszem. Zdecydowałam się
Kasia SarnaPieczarki jadam przeważnie w klasycznym, swojskim wydaniu - lekko podduszone, podane w towarzystwie ziemniaków lub kaszy, ogórków kiszonych i kotletów. Bardzo lubię je też w wersji surowej
Kasia SarnaPora na pierwszy wpis ziołowy w tym roku! :) W końcu weszliśmy w sezon chwastów. Łąki coraz bardziej się zielenią, krzewy kwitną. Oprócz podziwiania piękna wiosennej przyrody
Kasia Sarna