Wakacje to czas grzybobrania. Ja uwielbiam zbierać grzyby, niestety nie mam czasu, a nawet gdybym miała to nie mam kompletnie orientacji w
To co kochamMoja ulubiona zupa pachnąca latem! Kolorowa, aromatyczna i bardzo smaczna. Ma jedną wadę… nie zostaje na następny dzień. Składniki: • 500 g fasolki szparagowej
To co kochamZupa śliwkowa prześladuje mnie od czasów dzieciństwa, kiedy to babcia gotowała przesłodzoną, gęstą pamułę – śliwconkę jedzoną z chlebem, której to szczerze
To co kochamSezon dyniowy w pełni więc nie może zabraknąć na blogu kremowej zupy dyniowej. Nie do wiary, że z mdłej dyni można
To co kochamZupa krem z selera jeszcze nie gościła ani w mojej kuchni, ani na blogu, jest to więc absolutna premiera. Inspiracją była kolacja
To co kochamFlaczki to klasyczna zupa z żołądka o dość kontrowersyjnej nazwie, poniekąd bardzo smaczna, ale moja rodzina jeszcze nie dojrzała do jej
To co kochamPewnie nie wszyscy przepadają za słodkimi zupami, u nas wprost przeciwnie, bardzo je lubimy. Kwaskowość wiśni w mojej zupie zneutralizowałam dynią i
To co kochamGęsta, gładka, wręcz aksamitna zupa z kalafiora. Kremy to ulubione zupy Moniki jeszcze z czasów dzieciństwa, kiedy widoczne warzywa były niezjadliwe, ale
To co kochamO ile często gotuję zupę fasolową, to grochówkę zrobiłam pierwszy raz i już na pewno wiem, że nie ostatni. Do
To co kochamJadłam kiedyś w restauracji francuskiej zupę krem z pietruszki, której smak bardzo mi zapadł w pamięć. A ostatnio, ni z
To co kochamUszka wigilijne muszą koniecznie wystapić w towarzystwie czerwonego barszczu. Na ten barszcz czekam cały rok, bo tylko wtedy smakuje tak wyjątkowo. Wykonanie jego jest
To co kochamZupożercy dzielą się na smakoszy zup pomidorowych i ogórkowych. Inni lubią jedne i drugie. Ja chyba wolę ogórkową, na dodatek z
To co kochamZupa krem tym razem ziemniaczano-serowa, na bazie sera pleśniowego, o smaku lekko czosnkowym. Podawana z grzankami z chleba tostowego o
To co kochamNiby zima, a w powietrzu czuć wiosnę, ogarnęła więc mnie tęsknota za nią i za wiosenną zielenią. Stąd też zielona, bardzo dietetyczna
To co kochamW zamrażarce leżały sobie jagody, a ja miałam ochotę na trochę lata na talerzu, zrobiłam więc zimową zupkę jagodową. Kolor obłędny, lekko
To co kocham